• tos
    Zelfpro
    Tegelzetbedrijf Dijk

Poule C: TEVV en Weerdinge door

Op een wederom doelpuntrijke avond (opnieuw 52 goals) hebben TEVV en Weerdinge zich geplaatst voor de halve finales van het 34e Univé Kerstzaalvoetbaltoernooi. Beide Oostdrentse teams behaalden negen punten. Nummer drie CEC behaalde zes punten, maar dat bleek niet voldoende voor verdere deelname. Ook Gieten 2 en Bellingwolde werden op deze kerstavond uitgeschakeld.

TEVV was deze avond duidelijk de beste, ondanks de gedeelde eerste plaats. De nummer drie van het toernooi van 2013 begon de kerstavond met een 4-1 overwinning op Weerdinge. Vervolgens schoven ze Gieten met 7-0 eenvoudig aan de kant, na een 5-0 voorsprong halverwege. Roy Feiken, vorig jaar toernooiwinnaar met SC Stadskanaal, scoorde deze wedstrijd drie keer. Ook Bellingwolde was niet opgewassen tegen de Tweede Exloërmonders, getuige de 7-2 nederlaag. Jan-Jaap Wever en Eddie Schoenmaker waren beiden driemaal succesvol. In hun laatste wedstrijd liet het al geplaatste TEVV het een beetje lopen, waardoor CEC hen met een 3-2 zege verraste.
Die zege bleek voor CEC uiteindelijk niet voldoende voor plaatsing voor de volgende ronde. In de beslissende laatste wedstrijd van de avond moesten de CEC-ers het opnemen tegen buurtgenoot Weerdinge. Beide teams hadden zes punten en een gelijkspel had voor voor beiden plaatsing voor de volgende ronde kunnen betekenen. CEC had vooraf het beste doelsaldo, en had dus aan een gelijkspel genoeg om als tweede in de poule te eindigen. Al snel bleek Weerdinge de bovenliggende partij. Het liep uit naar een 4-0 voorsprong, voordat CEC tegenscoorde. De wedstrijd eindigde in 6-1 en Mohamed Suleiman was de grote man met drie treffers.
Door dit resultaat eindigde Weerdinge als tweede, waardoor we hen terugzien in de halve finale van woensdag 30 december. TEVV zien we terug op dinsdag 29 december. CEC behoort met een puntentotaal van zes en een doelsaldo van -4 niet tot de beste nummers drie van de poules en is uitgeschakeld.
Gieten 2 pakte de draad na de blamerende 7-0 nederlaag tegen TEVV goed op. Tegen CEC (4-3, na een 1-3 voorsprong) en Weerdinge (1-0) werd nipt verloren, maar tegen Bellingwolde pakte het team van coach Luuk Hoiting een keurige 4-1 overwinning. Stephan van Veen en Gert Maliepaard scoorden beiden twee keer.
Bellingwolde, als laatste team toegetreden tot het deelnemersveld, begon sterk aan de avond met een 3-2 overwinning op CEC, maar daarna liepen de grensbewoners tegen drie nederlagen op.
Roy Feiken en Jan-Jaap Wever (beiden TEVV) werden topscorer van de avond met elk zes treffers. Voor alle uitslagen en standen klik hier.