• Aanhuis
  JJ Administratie- & Adviesbureau
  Jumbo Abbas
  Mijn Makelaar Meertens
 • Bust Hoveniers
  De Groot zonwering
  Wijnand Keukens
  Zelfpro
 • coop
  Box14
  sportcafe de Goorns
  De Klok Dranken
 • Nanninga
  Style Hairprofessionals
  Autobedrijf Rob Boerema
  perdon fysiotherapie
 • Voulon Accountants
  jobo
  makelaar nu
  Tegelzetbedrijf Dijk
 • O&Ki Kindercentrum
  Grolsch 0.0
  Nedaplast
  Orel
 • Boutique La Vie
  Hoiting Transport
  Bouwselect
  Namaco

Voortvarende start voor Gieten 5

Gepubliceerd op:

Op een zonnig Sportpark de Goorns pakte het vijfde elftal de eerste 3 punten van het seizoen. Annen 4 werd met een 3-1 nederlaag naar huis gestuurd.

In de oefen- en bekercampagne was er wisselend succes. Met een overwinning op KSC 3 en een dikke nederlaag in Westerbork tegen VKW 6 wist het vijfde nog niet zo goed waar het stond. Tegenwoordig moeten we het zonder technische staf doen en is Microsoft in de ban gedaan. Chaos alom dus in de kleedkamer en een opstelling maken afgelopen weken had iets van een stemming uit de tweede kamer. "Wie wil er rechtsback?", vervolgens roept er iemand. Dan komt de vraag:"Iedereen eens?" Motie aangenomen en door naar de volgende positie. Voordeel is wel van zo’n lange bespreking dat we er zeker van waren dat er 11 in het veld stonden. Iets waar Microsoft vorig jaar wel eens moeite mee had. Jeroen was echter geblesseerd en nam de zware taak op zich om het vijfde op een juiste manier de wei in te sturen en de stemming die moest volgen hiermee omzeilde. De eerste scheuren in de democratie in het vijfde zijn een feit.

Jeroen moest het doen zonder de afwezige Mike en Jorn en een licht geblesseerde Bert-Jan die zijn tas uit voorzorg thuis had gelaten. Roan en Freddy waren een welkome versterking vanuit het vierde elftal. In een klassieke 1-4-4-2, met een ruit op het middenveld, stuurde Jeroen het vijfde elftal het kunstgras in Gieten op.

De eerste helft beperkte zich door beide partijen tot spel op het middenveld. De leus "Jullie verdedigen niet, jullie vallen niet aan, jullie doen eigenlijk helemaal niets!!" was wel van toepassing op deze helft. Door beide partijen werd er weinig ruimte weggegeven om te voetballen en de kansen voor beide partijen waren op 1 hand te tellen. Een diepe bal kwam en de spits van Annen dacht te kunnen scoren. Echter klonk er keihard “PANG!”. Gezien de taferelen die er tegenwoordig spelen in noord Nederland werd er direct aan een schot van een revolver gedacht. Het was echter de achillespees van Thomas Hadderingh die knapte en voor hem was het einde wedstrijd. Langs deze weg natuurlijk namens iedereen veel beterschap gewenst. Roan bood aan het doel van het vijfde verder te verdedigen. Iets wat hij overigens met veel succes deed. Verder geen noemenswaardige gebeurtenissen in de eerste helft.

In de rust toch wat wissels. Petra had inmiddels de tas van Bert-Jan toch maar gebracht omdat het aantal wissels snel slonk. Dennis mocht het veld betreden voor Niels, Bert-Jan voor Godfrey en Freddy voor Geert-Jan. Stefan was inmiddels al ingevallen voor de moe gestreden Thomas. Geen tactische tips van Jeroen, eigenlijk ging het vest wel aardig voor een eerste competitiewedstrijd.

In de tweede helft gingen we verder naar voren spelen. Op het middenveld kregen we steeds meer balbezit en langzaam schoof het spel op richting de goal van Annen. Uit een voorzet was het de ingevallen Stefan Reitsema die de eerste competitietreffer van het vijfde de boeken in schoot. Onberispelijk schoot hij de bal hard en laag in de goal. Dit is leiderschap en dit is wat we verwachten van een voorzitter. Je verantwoordelijkheid nemen op het moment dat het nodig is. Annen leek een beetje lam geslagen hierdoor en we sneden vaker door hun verdediging heen. Echter ontbrak de scherpte en de afwerking nog. Trainingsachterstand noemt men dit ook wel. Waar het publiek zat te wachten op de 2-0, kwam Annen uit een scherp uitgespeelde counter op 1-1. Waar eerder er wel eens paniek uitbrak, heerste er nu serene rust. Gewoon doorspelen op dezelfde manier en het zou vanzelf wel goedkomen. We bleven drukken en ook goed voetballen. Een verdediger van Annen merkte op dat voor zijn gevoel wel met 13 in het veld stonden. Wees gerust, dat gevoel hadden wij bij VKW 6 ook.

Het moment van de wedstrijd kwam van Jaap Popping, die de bal uit een voorzet met een omhaal richting de goal van Annen stuurde, houdbaar of niet, maakt niet uit. Gewoon een 2-1
voorsprong. Even later deelde hij nog een ouderwetse panna uit en dit maakt hem wat ons betreft Man of the Match. Annen perste er een slotoffensief uit en gaf veel ruimte weg. In de laatste minuut was er dan ook veel ruimte en kon Stefan Reitsema de bal panklaar leggen voor Peter Thijs die de 3-1 tegen de touwen schoot. Voor de scheidsrechter het moment om af te fluiten.

Met een 3-1 overwinning smaakte de eerste drankjes goed. Coach Jeroen had een duidelijke hand in deze overwinning door goudhaantje Stefan in te brengen. Echter verdient Jaap de titel Man of the Match natuurlijk. Volgende week mogen we naar Buinen 2 en we trappen om 10:00 uur af. Tot dan!!

Wilt u lid worden van onze voetbalvereniging?

Nieuwe leden (spelend of steunend) kunnen zich aanmelden door een aanmeldingsformulier in te leveren.

Download aanmeldingformulier