• Nanninga
  Style Hairprofessionals
  Autobedrijf Rob Boerema
  perdon fysiotherapie
 • O&Ki Kindercentrum
 • tos
  Grolsch 0.0
  Nedaplast
  Orel
 • Voulon Accountants
  jobo
  makelaar nu
  Tegelzetbedrijf Dijk
 • HCV
  JJ Administratie- & Adviesbureau
  Jumbo Abbas
  Mijn Makelaar Meertens
 • Boutique La Vie
  Hoiting Transport
  Bouwselect
  Namaco
 • coop
  Box14
  sportcafe de Goorns
  De Klok Dranken
 • Bust Hoveniers
  hotel restaurant Zwanemeer
  Poda Omheiningen
  Zelfpro

Gieten 5 beroofd van een punt

Gepubliceerd op:

Op een druilerige zondagmorgen speelde Gieten 5 in Assen tegen koploper Asser Boys 4.

Het zou een wedstrijd worden waarin de leidsman zijn stempel behoorlijk op de wedstrijd zou drukken. Voor het eerst sinds tijden weer een verslag. Voor de winterstop een aantal wedstrijden kommer en kwel en het vijfde snakte naar de winterstop. De batterij werd weer opgeladen en coach Simon werd de transfermarkt opgestuurd voor versterkingen. Met het budget wat Simon kreeg van de club een hels karwei, want wie wil er nu voor een appel en een ei spelen in Gieten 5? Het was inmiddels januari en Simon had nog steeds geen succes. Tot de twaalfde januari 2023. Simon was inmiddels stad en land afgereisd en kwam met goed nieuws. In Rotterdam werd Mike voor de tweede keer gestrikt voor Gieten 5. Een keeper is toch wel een essentieel onderdeel van een elftal en dus was Simon zijn zoektocht geslaagd. Penningmeester Speelman zal de nota van de gereden kilometers nog wel ontvangen van Simon.

Dan naar de training. Donderdag, vrijdag of beide? Waar de donderdag club op hoog niveau traint onder Simon zorgt de vrijdagclub voor de omzet in de kantine. Een duivels dilemma maar dit werd ook opgelost. De trainingen op beide dagen werden goed bezocht en Simon dacht in een luxepositie te zitten. Echter zorgde de wintersport, blessures en het grote Coronamonster wederom voor zorgen. Toch was er een fitte wedstrijdselectie van 13 spelers in staat om de strijd aan te gaan met koploper Asser Boys 4.

We spelen dit seizoen tegen meerdere ploegen van Asser Boys en tot nu toe waren alle ploegen steeds beter dan ons. Asser Boys 4 was de koploper en had slechts 4 punten laten liggen dit hele seizoen. Kampioenskandidaat nummer 1 dus. Simon wilde dan ook de bus parkeren in Assen. Gesloten spelen, weinig ruimte weggeven en hopen op een spaarzame aanval. Keeper Mike zou het direct druk krijgen in zijn eerste wedstrijd voor Gieten 5.

In de eerste helft liet Asser Boys zien dat het koploper waardig was. Snel positiespel, veel positiewisselingen en hoog baltempo. Het tempo lag zelfs zo hoog dat nieuwbakken voorzitter Stefan
zo buiten adem was dat hij vroegtijdig het veld moest verlaten. Hij had aan een extra pufje zelfs niet voldoende. Moordend tempo noemt men dat! De Gieter muur stond echter goed en op een paar afstandsschoten na werd Asser Boys niet gevaarlijk. En wanneer het niet gaat zoals het moet, dan moet er gezeurd worden. Eerst was Harry het mikpunt van een paar asociale opmerkingen vanaf Asser Boys bank na een keer vlaggen voor buitenspel. Waar Harrie eigen initiatief nam moest de grensrechter van Asser Boys de instructies van de spelers in het veld volgen. Vreemd, maar goed, deze man benadeelde ons in elk geval niet. Wij Kwamen niet verder een paar spaarzame aanvallen. 10 minuten voor rust begon leidsman, tevens medespeler van de koploper, zijn stempel op de wedstrijd te drukken. Een voorzet werd met de hand aangenomen en vervolgens doorgetikt. Hier kwam de voor Asser Boys verlossende 1-0 uit. Harrie zag dit en vlagde keurig. Echter was de grensrechter er niet om dit de signaleren, die was er alleen om buitenspel te signaleren. (Spoiler, deze komt weer terug in het verslag). Misschien wel nieuwe regels die wij gemist hadden. De scheidsrechter maakte zich natuurlijk compleet belachelijk door zijn uitleg en begon langzaam door de mand te vallen als belangrijkste puntenpakker van Asser Boys 4. Vlak voor rust nog 2 grote kansen voor ons en konden we stiekem denken aan de gelijkmaker. Een paar discutabele beslissingen verder floot hij voor de rust. Hèhè, eindelijk weer een goed signaal van deze man.

In de rust goede woorden van Simon. Iedereen voerde zijn taak perfect uit en er werd bij vlagen prima mee gevoetbald. Conditioneel zou het lastig worden maar de bus moest alleen voor het
andere doel gezet worden en wederom hopen op een spaarzame aanval.

Eenzelfde spelbeeld in de tweede helft. Asser Boys combineerde vrolijk maar creëerde weinig. Gieten deed niet veel anders dan tegenhouden en hopen op een foutje. Het spel golfde wat op en neer maar tot kansen kwam het aan beide zijden niet. Ongeveer 20 minuten voor tijd hielp de leidsman zijn eigen ploeg weer een handje. Harry werd nu bij een buitenspelsituatie compleet genegeerd en simpel kon men 2-0 scoren. Gek, wat eerder had hij nog gezegd dat de grensrechter daar toch echt
voor was. Gieten was des duivels en zelfs werd er gesproken over het veld verlaten. Bedrieglijk, leugenachtig, onoprecht, onterecht, onzuiver, slinks, unfair, vals en verdorven. Zomaar wat
synoniemen voor wat ons gebeurde in Assen. Hier moest en zou gewonnen moeten worden door Asser Boys. Schandalige beslissing en waar we al voor gewaarschuwd waren door veel ploegen werd werkelijkheid. De leidsman schijnt zelfs voor de KNVB te fluiten en wanneer een rapporteur een rapport zou moeten opmaken zou er een voorlopige score van E uitkomen met 16 of meer verbeterpunten. Asser Boys vond het wel welletjes en de wedstrijd bloedde, op een schot van Marcel na die bijna in de kruising viel, dood. Einduitslag 2-0 verlies.

Normaalgesproken zijn we blij dat er iemand op de zondagmorgen zo gek is om ons gezeur aan te horen en de wedstrijd wil dan leiden. Echter voelden we ons genaaid en terecht ook. Niet dat we recht hadden op 3 punten. Want Asser Boys was beter maar creëerde ook niks. Een 0-0 was een betere afspiegeling geweest van deze wedstrijd. De leidsman was dan ook blij dat hij aan het bier kon met zijn teamgenoten. Toch mooi even 3 punten gepakt voor je team en weer 3 punten dichterbij het kampioenschap. Vergeet echter niet dat je ook nog 2 keer naar Gieten moet.

Na dit verslag gelezen te hebben zou je denken dat Asser Boys een vervelende ploeg is. Dit is NIET het geval. Het was een faire, soms wat harde wedstrijd maar de ploegen waren vriendelijk naar elkaar en juist daarom was de one-man-show die we vanmorgen hebben meegemaakt zo oneerlijk. De druiven waren zuur maar de gehaktballen waren daarentegen wel goed. Goed in de jus, geserveerd met voldoende saus en de prijs-kwaliteitverhouding was prima. Toch wat positiefs in Assen. Volgende week krijgen we Annen 6 op bezoek. We zien u graag weer om 10:00 langs de lijn.

Wilt u lid worden van onze voetbalvereniging?

Nieuwe leden (spelend of steunend) kunnen zich aanmelden door een aanmeldingsformulier in te leveren.

Download aanmeldingformulier