• coop
    Poda Omheiningen
    Zelfpro

Verlies en winst voor Gieten 5

Ietwat later dan u van ons gewenst bent, maar hierbij de verslagen van het vijfde tegen Asser Boys en Roden

Op zondag 30 oktober kwam Asser Boys 2 bij ons op bezoek. Simon had informatie ingewonnen bij ons vierde om een speelwijze te ontwikkelen. Het vierde had ons ingeseind dat er 2 kale spelers het spel van Asser Boys bepalen. Simon had dus zijn strijdplan klaargemaakt om deze 4 kale spelers uit te schakelen. In de bespreking werd hierop gehamerd, 2 kale spelers! En u raadt het al, Simon zou Simon niet zijn als hij complete chaos zou veroorzaken. Asser Boys beschikte over 4 kale spelers. Lekker dan, wie waren nu de goede en wie nu niet? Ook was de opdracht schade beperkt houden. Inmiddels rijkt onze voetbalkennis wel zo ver dat we wisten dat we een moeilijke morgen zouden krijgen. Dus defensief spelen.

In de eerste helft werden we direct teruggedrongen richting eigen doel. Asser Boys speelde een lekker tempo en wij moesten hierin mee. Inmiddels waren de 2 goede kale voetballers ontmaskerd en deze bevonden zich centraal op het middenveld en in de spits. Ondanks dat we teruggedrongen werden speelden we best een goede pot. Asser Boys wist al snel de 1-0 te maken maar iedereen bleef rustig doorvoetballen en zowaar was er wat frustratie bij Asser Boys dat er niet meer gescoord werd. In ongeveer de 25 e minuut kwam het hoogtepunt van de wedstrijd al. Deze keer niet van ons maar van Asser Boys. Uit een corner werd de bal strak en hard door de lucht op de verste punt van de zestienmeter gelegd. De centrale middenvelder schoot deze bal verwoestend uit de lucht via de handen van keeper Jasper in de kruising. Klaar, einde wedstrijd, hoogtepunt bereikt zou je zeggen. Normaalgesproken ga je dan met elkaar de kantine in, bespreek je dit moment nog 10 keer en ga je naar huis. De scheidsrechter dacht er anders over. Doorvoetballen dus en nog 65 minuten achter de bal aanhollen. Zowaar wist Rick Veldhuis vlak voor rust een aansluitingstreffer te maken. Zou er dan nog iets inzitten?

In de rust complimenten van Simon. Zijn strijdplan lijkte te werken. Slechts 2-1 achter en prima voetbal volgens hem.

In de tweede helft hetzelfde spelbeeld. Een beter Asser Boys en Gieten wat er het beste van probeerde te maken. Het kwaliteitsverschil werd steeds duidelijker en Asser Boys liep naar 1-5 uit. Wat overigens nog noemenswaardig was is het gedrag van de aanvoerder van Asser Boys. Deze vond het nodig om bij elke bal waarvan hij dacht dat het een overtreding was denigrerende opmerkingen te maken richting spelers van ons. “Die kan niet beter” “Wat doe je hier eigenlijk” en meer van dit soort flauwekul. Deze beste man gedroeg zich compleet respectloos in een wedstrijd die dit helemaal niet nodig had. Helaas waren we getipt hiervoor door andere ploegen bij ons uit de competitie en gingen we niet op dit gedrag in. Meine wist nog de 2-5 voor de statistieken te maken maar de nederlaag was op alle punten terecht. Asser Boys was voetballend beter, maar op basis van respect naar de tegenstander verreweg de slechtste ploeg die we tegen zijn gekomen dit seizoen.

Simon moest direct na de wedstrijd weg. Vreemd, want een week eerder had hij nog een heel relaas gehouden over teamgeest en samen. Vervolgens knijp je er zelf tussenuit. Dat we erachter zijn gekomen dat hij een date had met 5!! getrouwde vrouwen hielp hierin niet mee. Zijn hele speech van een week eerder kan de prullenbak in!!

Een week later, op zondag 6 november moesten we uit naar Roden 3. Deze ploeg had gewonnen van Actief 4 en we waren dus gewaarschuwd. Tegen Actief 4 zijn we volledig van de mat geveegd en als je hier punten van pakt ben je een goede ploeg, op papier althans. Echter ouden we erachter komen dat papier en werkelijkheid wel eens ver van elkaar zouden liggen deze morgen.

Op een zwaar en zeiknat bijveld in Roden mochten we aantreden tegen de ploeg waar best wel wat angst voor was. Roden, een echte veteranen ploeg waar veel voetbal in zat maar niet al te veel snelheid leek een collectieve offday te hebben, want na 2 minuten schoot Bert-Jan al een achter de keeper van Roden. Voor Roden het wist had Dennis de volgende al achter de keeper geschoten en zo was de wedstrijd binnen 5 minuten beslist. Een open wedstrijd ontstond waarin met name van Gieten zijde de scherpte in de afwerking ontbrak. Het was weer een kansenfestival waarin we moeite hadden om uit te lopen op Roden. Was Roden dan een slechte ploeg? Helemaal niet! We hadden kennelijk het geluk dat bij hen niets maar dan ook werkelijk niets lukte. Dit soort wedstrijden hebben wij ook wel eens gespeeld. Peter van Dijk maakte nog de 0-3 voor rust en gooide de wedstrijd definitief in het slot.

Simon vond het in de rust toch nodig om wat mensen op scherp te zetten. De passing was onnauwkeurig en de scherpte ontbrak. Hij realiseerde zich kennelijk niet dat de wedstrijd al gespeeld was.

Een slechte tweede helft zou volgen. Roden probeerde te voetballen, maar niks lukte en wij gingen langzaam mee in hun spel. Bij ons lukte er ook weinig meer. Hoogtepunten had de tweede helft dan ook nauwelijks. Tot de zestienmeter lukte het ons nog om de voetballen, maar op een paar mislukte voorzetten en schoten na was het bij ons ook niet best meer. Niels wist nog wel de 0-4 vlak voor tijd te maken. Toch nog een hoogtepuntje op een inmiddels druilerige zondagmorgen. We kunnen dus 3 punten bijschrijven op ons totaal en hebben er al 12 verzameld. Best knap gezien de tegenstanders die we al hebben gehad. Tot de winterstop nog 4 wedstrijden, waarvan we er 4 spelen in Gieten. Mooi dat de KNVB rekening houdt met de hoge brandstofprijzen. Scheelt ons aardig in de kosten. Aanstaande zondag komt Wijster 4 op bezoek. We zien u graag weer om 10:00 langs de lijn!