• Nanninga
  Style Hairprofessionals
  Autobedrijf Rob Boerema
  perdon fysiotherapie
 • coop
  Box14
  sportcafe de Goorns
  De Klok Dranken
 • O&Ki Kindercentrum
  Grolsch 0.0
  Nedaplast
  Orel
 • Bust Hoveniers
  De Groot zonwering
  Wijnand Keukens
  Zelfpro
 • Aanhuis
  JJ Administratie- & Adviesbureau
  Jumbo Abbas
  Mijn Makelaar Meertens
 • Boutique La Vie
  Hoiting Transport
  Bouwselect
  Namaco
 • Voulon Accountants
  jobo
  makelaar nu
  Tegelzetbedrijf Dijk

Solide overwinning Gieten 5

Gepubliceerd op:

Op een zonnige zondagmorgen mochten de mannen van Simon Dost afreizen naar Zuidwending voor een wedstrijd tegen het tweede elftal van de plaatselijke vereniging DWZ.

Zondagmorgen 8:45 uur in de ponybar zat een groot deel van het vijfde klaar voor de wedstrijd tegen DWZ 2. Voor een aantal binnen de groep de allereerste keer dat er in Zuidwending gespeeld zou worden. Gezien de vele voetbalervaring binnen de groep is dit best wel merkwaardig te noemen. De enige ervaren man binnen de groep was Coen. Hij wist dat Zuidwending maar een kwartier rijden was en zette Simon in de ponybar terecht. Complete flauwekul dat we zo vroeg aanwezig moesten zijn. Roan kwam ook later met de zwakke reden dat zijn schoenen thuis verstopt waren. Kulreden, eerste wissel was dus bekend. Coen werd overigens wel beloond met een basisplaats voor het nemen van eigen initiatief. Exact 14 minuten later kwamen we aan in het pittoreske Zuidwending.
IMG 2070
Toen we het sportpark betraden kwamen we een bord tegen met Stadion DWZ. Op de zondagmorgen voetballen in een stadion. We klimmen op naar grote hoogte met dit team. Eenmaal in de kleedkamer aangekomen paste onze selectie niet geheel in de kleedkamer. Peter Thijs vroeg of er nog een kleedkamer open kon. De opmerking kwam terug “Dit is het” oftewel we hebben niet meer dan dit. In een benauwde kleedkamer werden dan ook de wissels naar buiten gestuurd. Roan, Marcel, Rick en Leon waren veroordeeld tot het 45 minuten aanhoren van Simon zijn oneliners en containerbegrippen. Succes mannen, we weten hoe het voelt.

Bij DWZ speelde zich een ander tafereel af. Vooraf moest er nog onderling kennis gemaakt worden tussen de spelers van DWZ. “Wel is dat dan”, “Woar benn joe eine van”. Hilarisch gewoon. Hier zouden we het om 10:00 tegen opnemen. De eerste helft kenmerkte zich door goed verzorgt spel van Gieten zijde. Achterin werd de bal goed rondgespeeld en de eerste kansjes dienden zich al aan. Wapenfeitjes van DWZ kwamen er ook wel, maar deze werden meer veroorzaakt door onszelf. Verder hebben we nog een les in dit verslag verwerkt voor een niet nader te benoemen voorhoedespeler.

Hierbij speciaal voor hem:
Ver ingooien is niet altijd nodig, maar kan in sommige situaties erg van pas komen. Sommige voetballers kunnen van nature ver gooien, maar iedereen kan het trainen. Het sterker maken van de spieren in spieren in de armen, borst, schouders en buik zal het ingooien bevorderen maar de techniek van het gooien is belangrijker. Hieronder vertellen we stapsgewijs hoe jij zo ver mogelijk kan gooien.

1. Pak de bal met twee handen en neem een aanloop. Zorg ervoor dat je je bal goed vast hebt.
2. Ga in looppas naar de zijlijn en plaats de bal in je nek en beide voorvoeten op de witte (kalk)lijn.
3. Krom je rug een beetje naar achter.
4. Breng de bal vanuit je nek omhoog en gebruik je rug om meer kracht te zetten.
5. Gooi de bal met een voorwaartse beweging van de polsen.
Duidelijk? Dan gaan we weer terug naar de wedstrijd.

Stefan Reitsema kon de 1-0 simpel binnentikken uit een voorzet van Bert-Jan. Niet veel later zette Peter V Dijk wederom Stefan voor de goal voor de 2-0. Een monsterscore zou in de maak zijn. De keeper van DWZ verdiend wel positieve woorden in dit verslag. Hij behoedde zijn ploeg voor een verdere monsterscore. Dennis werd alleen voor de keeper gezet en rondde de 3-0 zeer beheerst af. DWZ wist wat terug te doen en scoorde de 3-1. Deze bal was zo hard dat Retze deze nooit gezien heeft. Door geklungel bij ons achterin werd het zelfs 3-2 en kreeg DWZ hoop. Dennis Sietsema zou deze hoop aan diggelen schieten door de 4-2 te maken. Bert-Jan wist een niet te missen kans nog op de paal te schieten. Ondertussen was Peter v Dijk al uitgevallen met een hamstringblessure. “Hamstrings, die hadden wij eerder niet”. Klopt, maar Peter weet inmiddels dat hij ze heeft en moest vroegtijdig het veld verlaten. In de rust kwam Simon alleen met de Barry Stevens oneliner “Vooral doorgaan jongens”. De wissels werden ingebracht en de tweede helft kon mooi op tijd beginnen.
IMG 2072
Eenzelfde beeld in de tweede helft. Gieten voetbalde leuk en DWZ beperkte zich tot verdedigen en de keeper bleef een sta in de weg. Gabriel van rechtsback in de eerste helft naar linkback in de tweede helft. Als een ware Denzel Dumfries raasde hij langs de zijlijn en zorgde voor gevaar. Dennis Sietsema wist zijn directe tegenstander een panna te geven en hierdoor het publiek te vermaken. Uit ons inmiddels 26 ste hoekschop zou Leon de 5-2 binnenschieten. DWZ had de hoop op een goed resultaat opgegeven. Marcel was al vanaf het moment dat hij in het veld stond bezig met het testen van de keeper. Uiteindelijk zou zijn 6 e schot ook doel treffen en zo was het 6-2. Kort voor tijd kreeg Dennis zijn terechte publiekswissel. Onder luid applaus van zowel uit als thuispubliek verliet Dennis het veld en mocht “il presidente Nunez” het veld weer betreden.

Op een vermeende handsbal van Peter Thijs na, waar heel Zuidwending schreeuwde om geel of rood en de scheidrechter in ogen van de laatste man alles verkeerd deed geen noemenswaardige momenten meer. Alleen dan dat deze laatste man zo gefrustreerd was over de verkeerde beslissing dat hij probeerde Stefan naar Oude Pekela te trappen. Als een ware hordeloper wist Stefan deze tackle te ontlopen. Eindstand: 6-2. 2 gespeeld en 6 punten. Waar gaat dit heen?? Man of the match : Dennis Sietsema. (Bas Nibbelke, ik zou maar eens komen kijken). Komende weken ontvangen we Actief 4 en daarna Actief 5 in Gieten. Mits de staat van de velden oké is en aanvangstijden op elkaar afgestemd zijn zullen we voorlopig beide wedstrijden om 10:00 uur spelen in Gieten.

Tot dan!!

Wilt u lid worden van onze voetbalvereniging?

Nieuwe leden (spelend of steunend) kunnen zich aanmelden door een aanmeldingsformulier in te leveren.

Download aanmeldingformulier