• O&Ki Kindercentrum
 • Voulon Accountants
  jobo
  makelaar nu
  Tegelzetbedrijf Dijk
 • Nanninga
  Style Hairprofessionals
  Autobedrijf Rob Boerema
  perdon fysiotherapie
 • Boutique La Vie
  Hoiting Transport
  Bouwselect
  Namaco
 • coop
  Box14
  sportcafe de Goorns
  De Klok Dranken
 • Bust Hoveniers
  hotel restaurant Zwanemeer
  Poda Omheiningen
  Zelfpro
 • tos
  Grolsch 0.0
  Nedaplast
  Orel
 • HCV
  JJ Administratie- & Adviesbureau
  Jumbo Abbas
  Mijn Makelaar Meertens

JO11-1 moet meerdere erkennen in Onstwedder Boys JO11-1

Gepubliceerd op:

Alles was Giga-groen vandaag:

 • We mochten weer eens spelen op het echte giga-groene grasveld vandaag
 • De Bonnerschool kinderen waren allemaal te laat op bed gekomen i.v.m. schoolfeest met thema Giga-groen
 • Ook coach Kiers zat met Corona giga-groen ziek thuis
 • En we werden vandaag als giga-groentjes afgedroogd door Onstwedde

Het lag niet aan de voorbereiding. De afgelopen weken wordt er goed getraind door iedereen. Coaches Kiers en  Vegter verzinnen telkens leuke en leerzame oefeningen. De opkomst is goed. Ook vandaag werd er serieus gesproken in de kleedkamer. Wat gaan we doen, waar staat iedereen, en wat is je taak? Coach Vegter had gelukkig hulp van 2 lieftallige, maar uiterst fanatieke personal assistents. Met wisselschema’s en de stopwatch in de aanslag, regelde duo Kiers&Mik de wissels vandaag, waardoor coach Vegter zich volledig kon concentreren op het spel.

VV Gieten JO11 1 221001 1

Leroy kon niet steeds niet mee doen door zijn blessure, maar kwam natuurlijk wel zijn team aanmoedigen. David begint op de goal. We beginnen te mat (zijn we wel wakker?), verdedigen niet goed op de man, waardoor er iemand helemaal vrij komt op te schieten, 0-1. Wilson en Tycho kunnen door mooi 1-2 samenspel er snel weer een gelijkspel van maken. Helaas werkt Onstwedde er daarna weer 2 goals in. Eigenlijk zijn we telkens te afwachtend, waardoor een zeer goed team als Onstwedde er makkelijk 1-2 en 1-3 van weet te maken. Aan Tomas hebben ze echter wel een hele kluif, want die weet na een mega lange rush over de zijkant de bal keihard in de netten te schieten, waardoor we weer op 2-3 komen.

VV Gieten JO11 1 221001 2

En dan is het gedaan. Wij proberen zelf ook echt wel aan te vallen, maar de individueel goede spelers van Onstwedde weten onze matige omschakeling magistraal uit te spelen. We snappen nog niet helemaal dat als je niet beter bent dat de tegenstander, wat natuurlijk regelmatig kan voorkomen, dat je dan harder en slimmer moet gaan werken. Dat je elkaar helpt om zo snel mogelijk die bal weer af te pakken. En dat je dus ook je teamgenoten kunt helpen, als de bal niet aan jouw kant is. Of dat je een positie durft over te nemen. Of dat je elkaar coacht op de goede plek. Daar kan dit team nog een hele mooie ontwikkeling in maken. Met de rust is de stand 2-8.

De ranja in de rust was even lekker. We beginnen met een doelpunt van Gieten. Tomas neemt de corner en Robin weet deze af te maken: 3-8 (maar wij zeggen gewoon 1-0 voor in de tweede helft ;-) ). Sven heeft het als de keeper van de 2de helft druk vandaag. Hij redt nog enkele knappe ballen. Maar ook hij kan niet voorkomen dat we uiteindelijk verliezen met 3-15. De regen komt inmiddels met bakken uit de hemel als de penalty’s afgewerkt worden.

VV Gieten JO11 1 221001 3

Maar als je dan kijkt naar de standen, dan had Onstwedde voor deze wedstrijd alles nog gewonnen met een doelsaldo van 36 voor en 4 tegen. Wij hebben het doelsaldo tegen van hen nu bijna verdubbeld, en dat is dan misschien maar waar je het vandaag van moet hebben. Ondanks een overklassing, weet je zelf nog 3 x te scoren. Zelf doen we het in de ranglijst qua doelpunten ook helemaal niet slecht. We staan dan inmiddels wel 6de (van de 8), maar qua doelpunten voor zijn staan we op plek 3. Nu alleen nog zorgen dat ze er aan onze kant ook niet teveel meer invliegen.

VV Gieten JO11 1 221001 4

Volgende week spelen we om 10:30 uit tegen Veendam 1894; een ploeg die net boven ons staat met vergelijkbare punten. Wordt weer een spannende wedstrijd!

Wilt u lid worden van onze voetbalvereniging?

Nieuwe leden (spelend of steunend) kunnen zich aanmelden door een aanmeldingsformulier in te leveren.

Download aanmeldingformulier