• Nanninga
    Tegelzetbedrijf Dijk
  • coop

ZAAL 1 KOMT STERK TERUG

Het 1e zaalteam speelde vrijdagavond zijn 2e wedstrijd van het seizoen tegen Inter Maluku uit Assen.

Coach Dijkstra was door werk verhinderd, waardoor oud-coach Venema vandaag optrad als interim-coach. Ten opzichte van vorige week stonden nog 3 dezelfde namen op het wedstrijdformulier: Berghuis, Scholtens en Maliepaard. Daarbij vanavond gevoegd Joel, Posthumus, Stern, nieuwe aanwinst Baas en de op het laatste moment aangesloten Kruize maakt een selectie van 8 man.

Echter, het doel bleef leeg in de warming-up. De uit het 2e opgeroepen keeper Stern was de wedstrijd helemaal vergeten, nadat de wedstrijd van zijn eigen team niet doorging.
Lijnrechter Ten Brinke nam de spreekwoordelijke handschoen op en trok het keepersshirt aan en Kruize sr. ging de vlag hanteren om scheidsrechter Swart, dezelfde als vorige week, bij te staan.

Met een kleine 10 minuten vertraging kon de wedstrijd beginnen. Gieten begint niet scherp tegen een vaardige tegenstander waardoor ten Brinke na 6 minuten de eerste uit het net mag vissen, 3 minuten later gevolgd door nummer twee. Inter Maluku heeft een aardig team toch voelt het niet alsof ervan hoeft te worden verloren. Echter, als de 0-3 en 0-4 volgen ziet het er somber uit.

Gieten gooit wat meer fysiek in het spel en dat leidt tot irritatie bij de tegenstander. Een minuutje na de 0-4 doet Scholtens wat terug door de 1-4 binnen te leggen. Als Kruize voor rust ook nog de 2-4 aantekent, gloort er weer hoop.

Na rust verricht ten Brinke een cruciale redding en voorkomt de 2-5 waarna Scholtens Gieten bij de hand neemt en de 3-4 en daarna op prachtige wijze de 4-4 erin legt en daarmee zijn hattrick bekroond.

Inter Maluku lijkt geknakt en Joel en Posthumus zorgen voor 5-4 en 6-4. Blijkbaar is de frustratie bij de gasten dusdanig groot dat kleine, grote man Kruize bij de enkel wordt afgezaagd en geblesseerd het veld moet verlaten.

Gieten laat zich hierdoor niet van de wijs brengen en nadat Joel zijn 2e van de avond aantekent, zorgt Maliepaard net als vorige week voor het slotakkoord, 8-4.

Naast de al genoemde spelers speelt nieuweling Baas, na even wennen aan zijn medespelers een degelijke partij en is Berghuis als altijd het cement tussen de stenen.

Een goede start van de competitie met 6 uit 2. Volgende week het vooruitgeschoven duel in en tegen v.v. Groningen. Hopelijk kunnen er dan weer 3 puntjes worden bijgeschreven.