• tos
    Tegelzetbedrijf Dijk
  • HCV

JO11-1 en het gochme

Deze week (lees zaterdag 10 september - note van de redactie) de eerste thuiswedstrijd van het seizoen. Een gezellige drukte op het sportpark met veel thuisspelende jeugdteams en veel toeschouwers. Onze heren en dames mochten vandaag aantreden tegen Muntendam JO11-1. Een team met veel lange spelers, die maakten wel even indruk toen ze aankwamen.

Wij starten met een lekkere warming-up, met positiespel en afwerken op de goal. Robin was de keeper in de eerste helft, en Leroy pakte de tweede helft de handschoen op. David moest helaas ziek thuisblijven vandaag. Beterschap David!
VV Gieten JO11 220910 2

Scheidsrecher Huizing is ook dit seizoen weer van de partij. Het was een schitterende eerste helft. Ik zou, als al mijn aantekeningen niet halverwege de wedstrijd spoorloos gewist waren, jullie precies kunnen vertellen wie er gescoord hadden, want er vielen nogal wat goals. Alleen zouden dan wel heel veel dezelfde namen hier de revue passeren. En dat doet echter geen eer aan een teamsport en dit team. Want een team kan pas optimaal functioneren als iedereen in het team zijn taak goed uitvoert. En daar hebben we vandaag in de eerste helft veel van mogen zien.

De dames en heren leren elke week meer over hun positie. Wat betekent het om ergens te staan, wat wordt er dan van je verwacht als we aanvallen of verdedigen? Omschakelen, meehelpen, door lopen, overnemen…

De eerste helft werd er heel goed over alle linies overgespeeld. We hielden breed, we vonden elkaar in de dieptes. We vonden de achterlijn, maar we hadden vandaag vooral heel veel GOCHME. Tenminste, coach Kiers strooide deze mooie term vandaag het veld in. Zíjn zoon had dit echter niet van hem, aldus hem. Misschien zijn de moeders van dit elftal wel het succes achter dit team.

En is dus het gochme van Tycho, het doorzettingsvermogen van Sven, de tempoversnellingen van Tomas, het overal voetje voor hebben van Leroy, de knalkracht van Robin, het coachende van Jonathan, de balvaardigheid van Wilson, de gedrevenheid van Björn, de passeermoves van Jente, de onafschudbaarheid van Dylan, de sleepjes van Felice en de snelheid van David te danken aan alle moeders.

We denken overigens dat de veterstrik kwaliteiten van de vaders komen!

VV Gieten JO11 220910 1

We zijn allemaal ergens anders heel erg goed in. De combinatie van deze mooie eigenschappen, maakt HET TEAM. En dan zie je dus als resultaat een rust-stand van 9-0, met een eindstand van 13-1! Knap gedaan allemaal. Niemand is onmisbaar in dit team, want je kunt deze resultaten alleen maar behalen als je het samen doet!
VV Gieten JO11 220910 5

Volgende week spelen we thuis om 09.00 uur tegen Stadskanaal JO11-2, tot dan!