• Bust Hoveniers
    Orel
    Tegelzetbedrijf Dijk

Een goed begin.......

Gieten 5 (voorheen 7) speelde vanmorgen alweer haar tweede bekerwedstrijd. Gieterveen 2 gaf het vijfde in Gieten een groot pak slaag.

Soms is kip op de zaterdagavond lekker, soms ook niet. Simon was deze week het slachtoffer geworden de campylobacter. Dit is een zeer gevaarlijke bacterie die Simon de hele week geveld had door het eten van een slecht doorbakken stukje kip. Volgens hem was de BBQ bij defensie de boosdoener. Onze zorg ging direct uit naar de verdediging van ons land maar volgens Simon viel dit wel mee. Hij had wel de moed bij elkaar geraapt om Gieten 5 weer door de zondagmorgen te loodsen. Het zou een morgen worden waarin we een ervaring rijker, een illusie armer zijn en Simon bekende 7 kilo lichter te zijn.

Vijftien spelers zaten om 9:30 uur klaar om de openingsspeech van Simon aan te horen. Het zou de morgen van de doelstellingen, SWS en focus worden. In het beginsel werd Dennis bedankt voor het draaien van de kantinedienst. Net zoals afgelopen jaar doet Gieten 5 ook eens in de zoveel wedstrijden een vrijwilliger leveren voor de kantinedienst op de zondagmiddag bij Gieten 1. Dennis doet dit gewoon voor ons, net zoals zoveel mensen dit doen op de zondagmiddag. De vraag kwam terecht uit de  zaal wanneer de rollen tussen de elftallen een keer omgedraaid worden. Goed punt en Simon zou deze meenemen naar het leidersoverleg. De shirtjes zouden weer naar de wasserij. Tweede punt van Simon zijn lijst geregeld.

Derde punt, doelstelling. Simon was duidelijk. Het linker rijtje moest het gaan worden dit jaar. Maar in een competitie van 11 ploegen is dit discutabel. Hoeveel ploegen staan in het linker en hoeveel in de rechter. Dennis was messcherp en liet weten dat Roden 3 nog was toegevoegd aan onze competitie. Doelstelling duidelijk: Eindigen bij de eerste zes!

Vierde punt. De introductie van het SWS. Het SWS helpt Simon in zijn keuzes voor de opstelling. Het SWS is een plug-in voor Excel en heet voluit S ociaal W issel S ysteem. Direct werd het SWS ter discussie gesteld. Het systeem moest wel rekening  houden met de tegenstander en het wedstrijdverloop. Een SWS-systeem met focus op winst dus. Wanneer het systeem bij ons werkt zal het verder uitgerold worden binnen de club. De verwachting is dat het ongeveer medio 2035 klaar is om uitgerold te worden en hopelijk bestaat Excel dan nog.

Vijfde punt, de opstelling. In een 1-4-3-3 systeem met 2 linker en 2 rechtermiddenvelders moest Gieterveen verslagen worden. Simon was duidelijk te lang aan het woord. De vergelijking met Mark Rutte werd zelfs gemaakt. Het was
complete chaos in de kleedkamer, net zoals in de tweede kamer.

Over de wedstrijd kunnen we kort zijn. Kansloos, glansloos, weggespeeld, van de mat geveegd, de vloer met ons aangeveegd. Het was een wedstrijd waarin dieptepunten elkaar snel op volgden. Roelof scoorde nog tegen zijn oude ploeg de 1-0 maar al snel werd duidelijk dat we speelbal zouden worden van Gieterveen. Pas bij de 1-8 deed Marcel iets om de stand iets dragelijker te maken. Eindstand 2-9. We kunnen nu al zeggen dat we uitgebekerd zijn. Teleurstelling na de wedstrijd maar Simon zag ook het positieve ervan in. Vanaf vandaag kan het alleen maar beter worden. Goede analyse waar we wat mee kunnen. Het bier smaakte er niet minder om.

Volgende week komt Pekelder Boys 3 op bezoek. We beloven hierbij al plechtig dat we dan wat beter voetbal laten zien. Tot volgende week.