• tos
    Poda Omheiningen
    Zelfpro

Berichtje van de jeugdcommissie

Het voetbalseizoen 2022/2023 is inmiddels weer begonnen, de meeste teams hebben hun eerste wedstrijd(en) al weer gespeeld.

Direct na afloop van het vorige seizoen zijn de technische commissie en de jeugdcommissie druk in de weer geweest om circa 225 speelsters en spelers van de jeugdafdelingen van VV Eext en VV Gieten ook dit seizoen weer aan het voetballen te krijgen. In de eerste fase van het seizoen zijn we met 18 teams de competitie ingegaan, allen onder de vlag Gieten/Eext.

Het maken van de teamindelingen is een pittige klus, rekening houdend met vele factoren wordt je onderweg, of als de indeling al klaar lijkt te zijn geconfronteerd met af- en aanmeldingen die de indeling dan weer helemaal op de kop zetten. De technische commissie heeft er een heidens karwij aan gehad en na de eerste competitieronde kunnen we zeggen dat er al weer werk aan de winkel is, het aantal aanmeldingen in de onderbouw zorgt er voor dat we de tweede fase met één of twee extra teams de tweede fase in hopen te gaan. De puzzel was gelegd, maar er zijn toch weer wat stukjes bijgekomen.

Wanneer de indeling bekend is, en daarmee met welke teams we de competitie ingaan, volgt de zoektocht naar trainers en leiders. En ook hier zijn de technische commissie en de jeugdcommissie er weer in geslaagd om bijna alle open posities in te vullen, op dit moment wordt er nog gezocht naar een tweede begeleider voor JO13-2, wellicht iets voor u? Vervolgens is de kledingcommissie er weer in geslaagd om alle teams in tenue te krijgen en leiders van een jas te voorzien. Enkele mannen met brede schouders, over hun buik zal ik zwijgen, moeten nog even wachten op hun jas, maar deze zijn inmiddels in bestelling.

Dan volgen nog de trainingspakken die door onze voormalige sponsor Rabobank en huidige sponsor Autobedrijf Okken beschikbaar gesteld worden. Jeugdleden die nog niet in het bezit zijn een trainingspak kunnen deze zaterdag 17 september tussen 9.00u en 12.00u in bruikleen krijgen, ook wanneer een trainingspak te klein of beschadigd is kan deze op deze ochtend worden omgewisseld. Locatie voor uitgifte is de kantine van VV Gieten.

Zoals u kunt lezen zijn diverse groepen binnen onze verenigingen bezig geweest om de zaken op orde te krijgen en te houden, en ook deze commissies zijn, daar waar nodig, de afgelopen tijd weer voorzien van vers bloed. Gaat alles dan nu goed zult u zich wellicht afvragen? Vast niet is mijn antwoord, maar we doen wel ons best om alles goed te krijgen. De eerste nieuwe aanmelding die tussen het welbekende wal en ’t schip dreigde te vallen is al gesignaleerd en inmiddels ook in een team ingedeeld. Daar waar zaken minder briljant zijn verlopen of gaan horen we dit graag van u zodat wij daar van kunnen leren en op kunnen acteren. Laten we er samen voor zorgen dat we circa 225 kinderen ook dit jaar weer met plezier kunnen laten voetballen.

In oktober start er een opleiding voor verenigingsscheidsrechters. Wekelijks staan er langs de lijn vele spelregelexperts, met een kleine cursus mag je deze kennis ook op het veld ten tonele brengen. Geïnteresseerden mogen zich bij mij melden.

Harm Groen

Voorzitter Jeugdcommissie VV Gieten/VV Eext