• Bust Hoveniers
    Namaco
  • HCV

Gieten zaal 1 begint goed

Het eerste zaalteam,dit seizoen uitkomend in de hoofdklasse, moest vrijdagavond aantreden tegen het 2e team van de studentenvoetbalvereniging Drs. Vijfje. Plaats van handeling: de topsporthal op Zernikecomplex te Groningen.

Door allerlei drukke voetbalverplichtingen was het lastig om een team van 7 spelers rond te krijgen. Talloze belletjes en appjes naar mogelijke gastspelers ten spijt. De teller blijft op 6 staan, dus maar aantreden met 1 wissel. Nu leert de ervaring dat dat over het algemeen nog niet zo slecht uitpakt en zo zal ook vanavond blijken.

Nieuwe coach Dijkstra neemt direct een rigoureuze maatregel voor de wedstrijd door de aanvoerdersband van keeper Dijkstra in te vorderen en over te dragen aan laatste man Boompie. Blijkbaar een gouden greep, want de keeper staat vanavond op scherp.

Naast deze 2 staan Maliepaard, Berghuis en Dijkstra junior in de start lineup en neemt Scholtens even plaats naast de coach op de bank.

Gieten is er vanaf het begin goed bij en staat goed te verdedigen. Het beweeglijke studententeam krijgt geen voet aan de grond op het vijandelijke deel van het speelveld. Door compact verdedigen en waar nodig druk te zetten wordt menig pass onderschept. Gieten krijgt zelf aardig wat kansjes op de 1-0 maar de keeper van Vijfje staat telkenmale in de weg. Dus het blijft lang 0-0, totdat Dijkstra junior toch een gaatje weet te vinden en de bal langs de keeper frommelt. 1-0.

Nog voor rust weet Scholtens met een hobbelend schot dat makkelijk lijkt te keren de 2-0 aan te tekenen. De keeper had de benen blijkbaar niet helemaal goed bij elkaar.

De rust in met een 2-0 voorsprong en een tegenstander die nog weinig ballen tussen de palen heeft weten te brengen. Het kon minder.

Na niet van bank en helft te hebben gewisseld gaan we de 2e helft in. Dat levert eenzelfde spelbeeld op. Vijfje dat wil maar niet kan en Gieten dat opvangt en waar mogelijk aanvalt.
Toch wordt het 1-2 wanneer keeper Dijkstra een bal stopt, de bal op de neus van Boom belandt en de bal plots dood op de grond ligt voor het intikken. Dat gebeurt dan ook.

Maar het blijft een incident en geen opleving van Vijfje, dat uit wanhoop maar wat meer van afstand begint te schieten, maar deze ballen belanden het meest naast of over het doel.

Gieten komt zelfs op een 3-1 voorsprong na een vloeiende combinatie afgerond met een harde intikker door de aanvoerder. De klok tikt in ons voordeel en exact in het laatste fluitsignaal maakt goalgetter Maliepaard nog even de mooiste van de avond. Een lange bal neemt hij op de borst aan en rost hij daarna in 'enentijd' zoals de Belgen altijd zo mooi zeggen, achter de keeper.

Nog even afwachten of de scheids hem goedkeurt. Op de vraag van onze aanvoerder volgt een kort maar krachtig: joa. Dus eindstand 1-4. Drie punten in de kofferbak en op huus an.

Vrijdag 16-09 om 20 uur wedstrijd 2 in de Goorns tegen Inter Maluku.