• Boutique La Vie
    Nedaplast
    Orel
  • coop

Gieten 7 Excelleert NIET!

Alle ingrediënten waren aanwezig voor de topper tegen HSC 4. Het zou een wedstrijd worden die het predicaat topper niet waardig was.

Coach Simon had op papier 14 fitte spelers ter beschikking en kon hierdoor zijn Excel systeem weer vullen met de nodige onzin om een strijdplan te maken op koploper HSC 4 het lastig te maken. HSC 4 was de enige ploeg die in deze competitie nog zonder nederlaag was en was ook op volle oorlogssterkte naar Gieten gekomen. De vorige wedstrijd had de koploper het lastig met ons en had met enige hulp van de scheidsrechter een 3-2 overwinning uit het vuur gesleept. Simon was na de blamage van Tynaarlo gebrand op een resultaat. Hetgeen ook nodig was want de resultaten van de laatste weken zijn niet onopgemerkt gebleven binnen de VV. De eerste supporter meldden zich al met witte zakdoekjes aan de lijn. Geen goed signaal.

Dan de opstelling. We gingen de wei in met een 1-4-3-3 opstelling waarin Peter Thijs teruggetrokken moest spelen als de tegenstander 1-4-3-3, 1-4-4-2, 1-3-4-3 of 1-4-5-1 speelde. Wanneer de tegenstander in een 1-1-3-1-2-2-1 opstelling speelde mocht Peter gewoon voorin blijven staan. Zelfs de begeleiding van Gieten 6 in de kleedkamer naast ons begreep hier helemaal niets van. Gevolg, een grote chaos. In deze opstelling was er overigens geen plaats voor Marcel. Het werd Marcel niet gegund om te beginnen tegen zijn oud-ploeggenoten. Schandalige beslissing en dit had invloed op het hele team. Nadat Jeroen de toss had gewonnen, veld had gekozen en voor de aftrap koos begon deze topper onder leiding van scheidsrechter Rijnberg.

Voor we konden knipogen stond het al 1-0 voor HSC. Een miscommunicatie in de verdediging zorgde ervoor dat HSC de bal in een leeg doel kon schieten. Het was slechts een van de vele momenten van HSC die wel in een doelpunt resulteerde. HSC wist talloze open kansen te verknoeien en verzuimde om weg te lopen bij ons. Het was Arjan Kiers die na 25 minuten een fout in hun verdediging afstrafte en de 1-1 binnenschoot. Voor de rust kom HSC nog uitlopen naar 1-4 en dit was ook meer dan terecht. We werden op alle fronten overklast.

Simon kon niet anders dan Marcel inbrengen maar de wedstrijd was natuurlijk al gespeeld. We moesten onze meerdere erkennen maar ook nog een helft door. Het zou een zware helft worden.

Na wederom te hebben afgetrapt (6e keer) leek het nog wel aardig te gaan. Eventjes waren we de bovenliggende partij. Echter hebben we de laatste tijd het probleem als wij de bal hebben scoort de tegenstander altijd. Het werd dan ook snel 1-5 en de wedstrijd zal definitief in het slot. Nog noemenswaardig was de schitterende 1-6 van HSC. Een diepe bal werd ineens op de pantoffel genomen en langs Thomas geschoten. Applaus van beide zijden. Gewoon een mooie goal. Voor de rest weinig momenten van Gieten zijde. HSC spaarde ons en de 1-7 nederlaag was absoluut niet geflatteerd. We hebben vandaag van de toekomstig kampioen verloren.

Na de wedstrijd berusting maar ook onrust. Het was Simon die het nodig vond om te zeggen dat hij ook wel eens zo’n ploeg wilde coachen. Hiermee zegde hij indirect zijn vertrouwen in zijn ploeg op. Genoeg redenen voor de ploeg om onze coach op marktplaats ( https://www.marktplaats.nl/v/antiek-en-kunst/antiek-religie/m1830027473-coach-gieten) aan te bieden. Tegen de nummer laatst gelijkspelen en dik van de koploper verliezen is niet Gieten waardig. Gelukkig voor Simon zagen we dat ons vlaggenschip het niet veel beter deed tegen de nummer laatst. Dat bied hoop Simon, misschien vergeeft de ploeg je deze uitspraken en mag je mee naar Gasselte over 2 weken. Dan spelen we tegen GKC 3. Misschien met coach maar kan ook zomaar zonder coach. We zullen in elk geval om 10:00 uur aftrappen in Gasselte. Tot dan!!