• Bust Hoveniers
  • Boutique La Vie
    Bouwselect
  • coop

Gieten JO 13-1 wint dik verdiend van Wildervank 13-1.

Een thuiswedstrijd voor de jongens en meid van de 13-1 maar voor deze wedstrijd maken we de korte reis naar onze buren uit Eext. Op een zwaar bespeelbaar veld wacht Wildervank 13-1.

Gieten begon goed aan de wedstrijd, kreeg een aantal kleine mogelijkheden maar wist niet te scoren. Het wachten was op de 1-0, deze werd in de 12e minuut gemaakt door Damian. Zeven minuten later was het wederom raak door een stift van Elyezel die via de binnenkant van de paal in het doel belandde (of was het als voorzet bedoeld?). In de eerste helft heeft Gieten niks weggegeven en is de tegenstander niet bij de goal geweest. Gieten gaat rusten met een 2-0 ruststand.

In de rust aangegeven dat we elkaar voor de goal meer moeten gunnen en niet voor eigen succes gaan, 2-0 blijft een riskante voorsprong met de rust.

In de tweede helft hetzelfde spelbeeld. Gieten was duidelijk de bovenliggende partij en de keeper van Gieten hoefde maar 1 redding te verrichten in de tweede helft. De 3-0 volgde in de 41 minuut door een afstandschot van Esmee, die door richting werd veranderd door een speler van Wildervank en zo in het doel belandde van Wildervank. Niet veel later de mooiste uitgespeelde goal van de wedstrijd. Bal gaat via de zijkant, Thije geeft hem strak voor langs en Toine wist de bal bij de tweede paal af te maken. Gieten stond met 4-0 maar ging op zoek naar meer goals. Uiteindelijk wisten we nog 2 keer te scoren door een eigen doelpunt en een schot van Sander Mennega.

En zo wint de 13-1 dik verdiend met 6-0 van wildervank en blijft het op de eerste plek staan. Met nog 4 finales te gaan hebben we het in eigen hand en wordt het een spannende ontknoping in de competitie. Hopelijk laat het kabinet het jeugdvoetbal lekker doorgaan maar gezien de ontwikkelingen rondom het corona-virus is dit nog maar zeer de vraag.

Volgende week de uitwedstrijd in en tegen Delfzijl.

Tot volgende week