• Bust Hoveniers
  • coop
  • Boutique La Vie
    Bouwselect

JO17-1 bekert nog een ronde verder!

JO17-1 mocht op zaterdag 13 november voor de beker aantreden bij GVAV. Na de poulefase te hebben doorstaan en in de vorige ronde Hoogezand te hebben uitgeschakeld was deze keer GVAV 17-2 de tegenstander. Een ploeg die Gieten niet kon onderschatten door hun koppositie in de 1e klasse.

Er werd op het hoofdveld gespeeld met natuurgas wat af en toe erg glad was waardoor veel spelers uitgleden. Gieten begon sterk en trok het spel eigenlijk gelijk naar zich toe. Er werd achterin rust gehouden door Wessel, Stijn P en Huub. Ze lieten de bal mooi rond gaan met backs Levin en Max. Ook Robin en Sam waren veel betrokken in de opbouw waardoor Gieten langzamerhand de controle kreeg. Op de helft van GVAV was Gieten gevaarlijk maar zat het niet altijd mee. Aanvallen met Jos en Abel belande vaak net niet tegen de touwen, dit had overigens ook af en toe te maken met het gladde veld. Tobias begon erg goed aan de wedstrijd op rechts goede acties wisselden zich af met uitstekend verdedigend werk. Met combinaties vanaf het middenveld brachten Tobias, Thom en Jos Abel tot kansen. Max als back ging weer eens diep in de eerste helft en kwam met een goede dribbel bij de achterlijn van GVAV terecht. Hij gaf de bal voor en hij kwam tegen een speler van GVAV aan en vloog op die manier zo in het doel! Een mooie beloning voor de actie van Max en zo komt Gieten via Max 0-1 voor.

We zaten inmiddels al op de helft van de 1e helft en Gieten had nog steeds de overhand. Na een goede opbouw werd Abel diep gestuurd, hij was de verdediging van GVAV kwijt en kwam 1 op 1 met de keeper. Abel voerde het perfect uit door langs de keeper te rennen en zo voor open doel in te schieten. Echter bedenkt de keeper van GVAV zich niet en pakt Abel om zijn middel en haalt hem onderuit. Penalty! Waar de keeper al in gedachte had rood te pakken door zijn handschoenen al uit te doen besloot de scheidsrechter niks te doen. Onbegrijpelijke beslissing van de scheidsrechter want Abel kon hem voor open goal intikken. Na veel getwijfel en gezeur om een eventuele rode kaart mocht Abel zelf aantreden voor de penalty. De scheidsrechter besloot dat de bal nog niet goed lag en ging ook nog even aan de bal zitten, Abel kon hem opnieuw neer gaan leggen en zo was dit niet de meest ideale voorbereiding op een strafschop. Abel ging opnieuw achter de bal staan en dan zul je zien, de keeper pakt de penalty in de linker onderhoek en zo bleef het 0-1.

Na deze onrust van de penalty was Gieten het ook even zoek. GVAV kwam er beter en beter in en Gieten riep dit op zichzelf af. Er kwamen steeds meer kansen voor GVAV en ook waren corners en vrije trappen rond de 16 meter van Gieten altijd gevaarlijke momenten voor de 17-1. De verdediging en Wessel op doel hielden veel tegen, Wessel pakte weer een bal en wou op rand 16 meter de bal snel uit trappen richting de spitsen. Hij raakte de bal jammer genoeg verkeerd en een speler van GVAV kon oppikken en uitspelen over Wessel heen. Een tegenslag voor 17-1 die nu met nog 10 minuten te gaan voor de rust de 1-1 om de oren kregen. 17-1 toonde veerkracht, Abel kwam door een steekpass terecht op de rechter kant van het veld. Hij bracht de bal richting het doel van GVAV en de bal werd door een knie geschampt van een GVAV speler waardoor hij onverwachts zo in de verre hoek plofte. Met deze stand gingen we ook rusten, voor Gieten was dit fijner de rust in gaan.

Na rust bleef het spelbeeld een beetje hetzelfde, zowel Gieten als GVAV moesten echt knokken om de wedstrijd naar zich toe te trekken. Het was GVAV dat tot kansjes kwam en Gieten die af toe erg gevaarlijk werd in de 16 meter van GVAV. Dit keer was het Jos die door een goede aanval samen met Abel tot schieten kwam maar hij raakte hem niet zoals hij wou. Gieten ging compact staan en hebben een tijdje GVAV het spel laten maken, hierdoor lag er veel ruimte voor Gieten om in de omschakeling toe te slaan. Dit resulteerde vaak in diepte ballen in de 2e helft richting Jos, Abel en Stan. Maar toen, een goede lange bal wat GVAV over het algemeen deed belande tussen Huub en Wessel in. Er dook op eens een spits van GVAV tussen en die kopte de bal zo in het doel. GVAV juichen want het was 2-2, dachten ze. De assistent scheidsrechter stond met de vlag omhoog en zo bleek het buitenspel te zijn. Hier werd het even spannend maar bleef de stand toch 1-2. Gieten kon zich dus herpakken en alles weer op een rijtje zetten. Zoals eerder gezegd ging Gieten even wat meer aan verdedigen denken dan aanvallen. Viggo en Huub pakte veel duels en ook Levin drukte weer zijn stempel op deze wedstrijd! Later kwam ook Stijn K erbij achterin en pakte ook zijn duels goed waardoor Gieten overeind bleef staan.

We waren 5 minuten voor tijd en Abel had zichzelf al helemaal stuk gelopen, maar toch was hij daar weer. De bal ging diep in de rechterhoek en Abel controleerde hem, hij bedenkt zich niet en ziet Stan met een GVAV speler voor de goal komen. Hij geeft de bal voor en Stan kon de bal knap onder druk snoeihard tegen de touwen werken, 1-3 en Gieten was opgelucht. Na lang tegenhouden en het zelf niet afmaken was er de hele tijd toch spanning voor de 2-2 maar met de 1-3 van Stan had Gieten zich zo goed als veilig gespeeld. Gieten bleef tot de laatste minuut knokken als team en toen klonk ook het eindsignaal van de scheidsrechter.

In een wedstrijd die na 20 minuten al 10 tegen 11 had kunnen zijn en waar Gieten de meeste kansen heeft gecreëerd is deze overwinning terecht. Inmiddels zitten we bij de laatste 10 en kunnen we af gaan wachten wat de volgende tegenstander wordt. Volgende week wacht Drenthina 17-1 op ons voor de competitie!