• Bust Hoveniers
    Bouwselect
  • Nanninga
    Totalbility

JO17-1 door het oog van de naald.

JO17-1 mocht afgelopen zaterdag afreizen naar Dalen. Een lange rit naar een laagvlieger in de competitie.

Gieten ging met 9 uit 3 met een goed gevoel richting Dalen. Door dit punten aantal wist Dalen wat ze moesten doen, veel ruimen en tegenhouden. Het was een rommelige opening fase waar slordige passes werden gegeven en beide ploegen niet echt tot voetballen kwamen. JO17-1 speelde op een bijveld zonder omheining en en veel hobbels in het veld, hierdoor was het af en toe lastig om te zien waar het veld stopte in de breedte. Gieten dat wel het spel probeerde te maken was als nog heel slordig, ballen bleven kleven aan voeten door het veld waardoor het balletje niet soepel rond ging.

Het gevaar kwam de eerste helft vooral weg bij Jos en Abel, met individuele acties kwam vooral Jos op links vaak zijn directe tegenstander voorbij. Dalen dat alleen maar de lange bal speelde maakte het de defensie van Gieten lastig, met Levin achterin had Gieten het goed voor elkaar, ook Jeroen won veel duels aan de linker kant waar Dalen eigenlijk vooral langs voetbalde.

Nog steeds waren er nog geen grote kansen geweest tot dat een speler van Dalen de bal snoeihard voor rust op de lat schoot. Gieten kwam met de schrik vrij en gingen gelukkig met 0-0 rusten.

De 2e helft heeft Gieten toch weer geprobeerd het spel te maken, weer ging het vaak niet goed en werden er veel ballen ingeleverd. Met Max wat hoger op in de 2e helft zorgde hij voor veel dreiging, acties van Max resulteerden daarom vaak in kansjes. Na een paar minuten spelen kreeg Gieten de eerste kans van de 2e helft met Abel die in de 16 meter kwam en de bal hard met links schoot, de uitstekend keepende keeper kon deze bal uiteindelijk gemakkelijk vangen.

Later kreeg Abel nog een kans om de 0-1 te maken, hij had de bal rechts in de 16 en besloot in de verre hoek te schieten. Maar weer zat de keeper er tussen. Dalen dat eigenlijk niet meer tot hele grote kansen is gekomen speelde de gehele 2e helft de lange bal, keeper en verdedigers knalden elke bal zo ver mogelijk weg bij het doel van Dalen. Hierdoor werden Levin, Stijn Poortman, Jeroen en Stan aan het werk gezet. Vaak konden ze onder de druk van spitsen Wessel bereiken die alert mee stond te voetballen.

Gieten kwam verder in de 2e helft tot de meeste kansen, niet met de schoonheidsprijs want zo’n wedstrijd was het niet. Het waren kansen van Abel en Jos die in de 16 kwamen, Thom die nog tot een schot kwam in de handen van de keeper en Robin die nog een hoekschop naast kopt. Het was een wedstrijd waarbij je dan hoopt dat hij toch nog de goede kant op valt, veel werklust was nodig in deze pot. Ook Tobias kwam vaak in duel en had een harde directe tegenstander bij zich, veel overtredingen werden er op hem gemaakt de 2e helft en dat resulteerde in vrije ballen voor Gieten.

Inmiddels zaten we na de 6 gemiste kansen in de 2e helft in de laatste minuut, Gieten kreeg een vrije bal in het midden van de helft van Dalen, alles of niets en verdedigers gingen naar voren toe. Sam ging achter de bal staan en iedereen wist dat dit wel eens het laatste moment kon zijn. Scheidsrechter fluit en Sam legt de bal goed tussen keeper en spelers neer, de keeper van Dalen die een goede wedstrijd beleefde pakte de bal en liet hem los. Stijn Poortman kon de bal net een tikkie geven waardoor die goed voor zijn voeten lag. En ja hoor, in open goal kon Stijn hem inschieten en heeft Gieten in de laatste seconden van de wedstrijd de 0-1 voorsprong te pakken.

De scheidsrechter besloot ook direct na de aftrap af te fluiten en zo kwam JO17-1 goed weg. Geen voetballende wedstrijd maar eentje waar werklust nodig was en dat heeft JO17-1 wel tot het laatste moment vol gehouden. De 3 punten gaan mee naar Gieten en zo komt JO17-1 op een punten aantal van 12 uit 4 wedstrijden, volgende week mogen we aantreden uit tegen Ter Apel!