• Nanninga
    hotel restaurant Zwanemeer
    Grolsch 0.0

JO15-1 door in de beker!

Op zaterdag 23 oktober stond voor JO15-1 een bekerwedstrijd te wachten, een wedstrijd die ingehaald moest worden omdat VAKO te weinig spelers had op de eigenlijke speel datum.

We trapten af om 09:00 op ons eigen kunstgras met koude weersomstandigheden. Gieten begon goed aan de wedstrijd, een paar keer werd er prima van achter uit gevoetbald waardoor Gieten kleine kansjes kreeg. Vlak daarna was het ook raak, het was Rick die de bal vanaf rechts mooi plaatste in de linker hoek, 1-0 voor!

Vlak daarna wist VAKO een paar keer gevaarlijk te zijn bij het doel van JO15-1. Grote kansen waar de defensie van Gieten niet op rekende maar VAKO die het continu niet benutte. Gieten begon nog weer eens aan een opbouw met een sterk spelende Wiebe die rust aan de bal had kregen we de bal voorin. Er was verwarring bij VAKO in de 16 meter en hierdoor was er een open doel kans voor Brent, helaas ging deze over en met 1-0 gingen we rusten.

Vlak na rust had Mike de bal achterin die een mooie pass gaf op Loeka die in de spits stond. Loeka was zijn directe tegenstander kwijt met zijn snelheid en kwam 1 op 1 met de keeper, hij schoot goed en beheerst in over de keeper in de rechter bovenhoek! 2-0 voor en daarmee dacht Gieten dat de wedstrijd over was.

Echter kreeg VAKO toch mogelijkheden en hier ontstond ook een penalty uit door een hans bal van Gieten. Penalty werd benut en hierdoor 2-1. Vlak daarna was het weer raak. Overtreding van Gieten in eigen 16 en VAKO mocht vanaf de stip de 2-2 in schieten, echter was het de sterk spelende Remon die met een geweldige safe de penalty stopte!

De stand bleef 2–1 en Gieten moest volhouden, in de laatste minuten werd Rick onderuit gehaald door de keeper van VAKO. Rick ging zelf achter de bal staan en schoot in de rechter onderhoek, de keeper van VAKO zag dat ook en dook naar de bal toe en pakte hem, de stand bleef 2-1 waar Gieten dacht wat zekerheid te krijgen na de penalty, vlak daarna floot de scheidsrechter af en konden we stellen dat Remon 15-1 door naar de beker heeft gekeept.

Volgende week weer uit in de competitie.