• Nanninga
    Grolsch 0.0
  • Boutique La Vie
    Bouwselect

Gieten JO13-1 wordt tweede helft wakker.

Het was vanochtend vroeg vertrekken voor de jongens en meid van 13-1. Op het programma stond de uitwedstrijd tegen Borger 13-1,een ploeg die in de middenmoot mee draait.

Gieten JO 13-1 miste 2 spelers en daardoor gingen we met 12 spelers op pad. Gieten oogde in de warming up niet scherp en dat vertaalde zich ook uit naar de wedstrijd. Vanaf de eerste minuut was Borger de bovenliggende partij. Gieten kwam er niet aan te pas,geen beleving,geen strijd,verkeerde passes. Het was dan ook niet verrassend dat Borger dikverdiend op een 1-0 voorsprong kwam. Het was lastig voetballen voor Gieten. Borger zakte met 11 man terug op eigen helft en Gieten kwam er niet door heen en wist geen kans te creëren in de eerste helft. Kort na de 1-0 viel uit een corner ook de 2-0 en dit was ook de ruststand.

In de rust geprobeerd de boel weer op scherp te zetten en dat we er met zijn allen een stapje bij moeten zetten. Het werd een lastige opgave maar geen onmogelijke. Wat in de eerste helft niet lukte, lukte uiteindelijk in de tweede helft wel. We kregen de bal via de middenvelders steeds vaker bij de spits en na 12 minuten in de tweede helft wist Gieten de 2-1 te maken. Gieten geloofde er weer in, met nog meer strijd ging het op zoek naar de gelijkmaker. En deze viel uiteindelijk ook door een verre uittrap van de keeper en de spits die de 2-2 maakte.

Borger kwam er af en toe ook gevaarlijk uit en wist via een afstandschot bijna op een 3-2 voorsprong te komen maar door goed keeperswerk ging de bal via de lat en paal het veld weer in. Met nog 6 minuten op de klok ging de spits van Gieten alleen op de keeper af, deze wist de bal keurig breed te leggen en kon onze linksbuiten de 2-3 aantekenen. En zo wist Gieten deze wedstrijd te winnen.

Over de gehele wedstrijd gezien misschien niet een verdiende overwinning maar Gieten herstelde zich prima na een zwakke eerste helft. En zo heeft de 13-1 na 4 wedstrijden 8 punten en draait het bovenin mee.

Volgende week een thuiswedstrijd tegen HSC 13-1,een ploeg die na 3 wedstrijden koploper is met 9 punten.

Tot volgende week