• Boutique La Vie
    hotel restaurant Zwanemeer
    Grolsch 0.0

Gieten 7 is Herbstvakantiemeister

Met een zwaarbevochten zege op buurdorp Eext mag Gieten 7 zich Herbstvakantiemeister noemen. Deze zege heeft het 7e absoluut niet cadeau gekregen vandaag.

Om 9:00 uur mochten we ons weer verzamelen voor ons wekelijks uitstapje in de Ponybar. Dit keer mochten we naar buurdorp Eext om daar aan te treden tegen het plaatselijke 2e elftal. Een deel op de fiets en een deel op de auto die kant op. Aangekomen in Eext natuurlijk veel bekende gezichten. Een aantal jeugdspelers en ex-jeugdspelers zouden vandaag tegen hun eigen trainers aantreden en speciaal voor Stefan had Eext het hoofdveld gereed gemaakt voor deze Derby. Alles was aanwezig voor een echte kelderklassederby.

De eerste helft zou een helft zijn waarin het missen van kansen tot een kunst verheven zou worden. Voor zowel Eext als Gieten was het knapper om sommige ballen te missen in plaats van te scoren. Voetballend was het niet overtuigend wat Gieten 7 liet zien. Er werden wel voldoende kansen gecreëerd maar het was Eext die het 7e in leven hield. Keeper Thomas redde drie 1 tegen 1 situaties knap en zelfs toen hij verslagen was lukte het Eext niet om de bal in het lege doel te krijgen. Aan de andere kant werden ook de nodige kansen om zeep geholpen. Met een goede voorzet van Peter Thijs kon Bert-Jan de eerste goal inkoppen. Terecht? Absoluut niet, maar daar maalt niemand om. Met een 1-0 voorsprong gaan we de rust in.

In de rust komen de tactische tips en omzettingen van Simon. Deze analyseert tegenstanders, vraagt videobeelden op en stopt dit in een Excel sheet waarin de beste opstelling naar voren zou moeten komen. Normaal komen er dan nog wijze woorden van Roelof maar deze keer was Dennis het. Hij moest dit direct bekopen met een plek op de bank. Keihard maar een winnende coach heeft tenslotte altijd gelijk!!

De tweede helft begon zoals de eerste eindigde. Gieten 7 creëerde wel wat kansen maar het was Eext wat de boventoon voerde. Het was ex MO19 coach Erik de Jonge die de ouderwetse schwalbe uit de kast trok om iets te forceren (Het zou niet benoemd worden in dit verslag als Erik dit openlijk toegaf na de wedstrijd). Helaas trapte de overigens goed leidende scheidsrechter wel in dit toneelstukje. Penalty!! Steyn Poortman (JO17-1) trapte de bal keihard achter Thomas en het was 1-1.  Niet veel later ging Rick alleen op de keeper af en schoot beheerst de 1-2 in. Op dat moment was het 7e iets beter gaan voetballen. Uiteindelijk scoorden Eext en Gieten (Stefan) beiden nog een keer. Deze heeft de auteur van dit verslag helaas niet gezien. Een sprintduel werd hem uiteindelijk fataal en hij kon vervroegd de kleedkamer opzoeken. Tip: Nooit weer in de diepte aanspelen!! Met een 3-2 overwinning werd de kleedkamer weer opgezocht.

Hebben we de punten gestolen? Nee, dat niet maar Eext had op basis van de kansen wel een puntje verdiend. Toch gingen de punten mee de tas in en mag Gieten 7 zich Herbstvakantiemeister noemen. De koppositie is voor minimaal 2 weken ingenomen van het nog ongeslagen Zuidlaarderveen. Volgende week zijn we een weekje vrij en op 30 oktober komt Zuidlaren 2 op bezoek.

Als nabrander de gehaktballentest.

Gehaktbal

We mogen concluderen dat de ballen zeer goed op smaak waren en met veel liefde worden bereid. De bediening was uitstekend en deze bal werd met een hele goede 7,1 beoordeeld. Echter moeten we wel streng zijn, want de ballen waren op toen een deel van ons onder de douche weg kwamen. Een volle punt aftrek hiervoor.  Een 6,1 dus.