• HCV
  • Nanninga
    Totalbility

Gieten 1 laat zich aftroeven in Vlagtwedde

Gieten 1 speelde vandaag de uitwedstrijd tegen v.v. Westerwolde in Vlagtwedde. Bij het betreden van het zonovergoten sportpark De Barlage ligt aan de linkerkant een mooi strak veld te lonken om bespeeld te worden. Echter, blijkt de hoofdmacht van Westerwolde zijn wedstrijden te spelen op het rechts gelegen kunstgrasveld. Jammer dan.
Westerwolde heeft de eerste 2 duels gewonnen en is zo met 6 punten uit 2 duels één van de koplopers in de 3e klasse C. Gieten won zijn eerste wedstrijd makkelijk tegen SPW met 7-2 en vorige week werd de wedstrijd uit bij Weerdinge afgelast vanwege de vele regen.

De wedstrijd is nauwelijks 3 minuten onderweg of de bal ligt al in het doel bij Westerwolde. David Modderman krijgt veel ruimte aan de linkerkant en na een mooie dieptepass van Bas Alting schuift hij de bal beheerst achter keeper Bergman in het doel 0-1. Een bliksemstart.

Gieten mag er rustig op los combineren en krijgt hiervoor ook de tijd en de ruimte. Westerwolde lijkt onder de indruk te zijn en kan er weinig tegenover stellen. Modderman blijft dreigend en maakt gretig gebruik van de ruimte op de flanken. Na een klein kwartier breekt hij weer door maar Bergman weet de inzet van Modderman te keren. Echter, tot veler verbazing legt de warrig leidende scheidsrechter de Haas de bal op de stip. Waarvoor is uw reporter nog steeds niet duidelijk. Modderman weet wel raad met dit buitenkansje en tekent voor de 0-2. Een makkelijke middag lijkt in het verschiet te liggen. Westerwolde wordt in balbezit direct onder druk gezet en weet hier niet onderuit te voetballen. Gieten heeft de bal dan ook steeds snel weer in bezit. Als Marnix Kruize na een halfuur een hoekschop inbrengt, stuitert deze via de grond, paal en lat zomaar in het doel van Westerwolde en zit Gieten op rozen. 0-3.

Maar na dit doelpunt wordt het spel langzamerhand slordiger van Gieten kant en wordt niet meer de makkelijke oplossing gekozen wat leidt tot veel balverlies. Westerwolde lijkt eindelijk wakker en hanteert veelvuldig de lange bal. Een minuut voor rust valt de bal voor de voeten van de vrijstaande linkerspits René van der Laan die alleen door mag lopen op Gieten keeper Roy Pijpker en hij schiet zonder aarzelen de 1-3 binnen. Tegelijkertijd valt Jort Jongejan uit met een hamstringblessure en hij wordt vervangen door Jarno Hoiting.

VV Gieten 1 211010

In de 2e helft is het eigenlijk alleen nog Westerwolde wat de klok slaat, met lange ballen op de gretige spitsen, mouwen opstropen en veel inzet, komt Gieten er voetballend niet meer aan te pas. Gieten zakt door de ondergrens en als na een 60 minuten, nadat Westerwolde al meerdere kansen heeft gehad, René van der Laan voor de 2-3 zorgt, kun je niet zeggen dat het onverdiend is. Gieten gaat mee in het spel van Westerwolde en maakt ook veel gebruik van de lange bal op Patrick Veldman, Modderman en via Jacco Martens over de linkerflank. Maar dit is niet het spel waar Gieten het van moet hebben, maar de middenvelders Marnix Kruize en Jesper Dijkstra verliezen de strijd op het middenveld en de verdediging oogt ook niet erg solide waardoor Gieten totaal geen controle meer heeft over de wedstrijd.

Westerwolde ruikt bloed en blijft strijden en na een 80 minuten schiet de over de rechterflank meegekomen Frank Riks de 3-3 binnen. Vanaf dat moment lijkt het of Westerwolde iets minder druk naar voren zet en komt Gieten weer iets meer aan voetballen toe. Zouden er dan toch nog 3 punten in het vat zitten? Maar echte kansen komen er niet meer voor Gieten. Een diepe bal van Westerwolde komt een paar minuten voor tijd bij Sander van Hoorn terecht op een meter of 16 midden voor het doel. Door middel van een aantal kapbewegingen, met verdediger Hidde van der Weide voor zich, weet hij net genoeg ruimte voor zichzelf te creëren om met zijn linkerbeen een schot te lossen op doel van Gieten. De bal zeilt tot grote vreugde van de Westerwolders zomaar tegen de touwen in de linker bovenhoek. 3-4. Gieten probeert nog tot een eindoffensief te komen, maar dit levert niks meer op. Als scheidsrechter de Haas affluit, is de blijdschap aan Westerwolde zijde groot en Gieten druipt teleurgesteld af. Maar goed, de prijzen worden in mei verdeeld. Nog een lang seizoen te gaan.

Volgende week wederom een uitwedstrijd. Dan naar Bellingwolde.