• Boutique La Vie
    Totalbility
  • HCV

Gieten 7 komt goed uit de startblokken

Het seizoen is inmiddels begonnen en met 9 punten uit 3 wedstrijden is Gieten 7 uitstekend gestart.

We begonnen het seizoen met een gezellige BBQ bij onze leider Simon Dost in de tuin en een after party in de Ponybar. We waren bang dat dit van invloed zou zijn op de prestatie van de volgende ochtend, maar gelukkig wisten we bij Yde de Punt met 0-7 te winnen. Hoogtepunten van deze ochtend waren een schitterende volley van Rick Veldhuis en de twee rustig afgeronde doelpunten van Dennis Sietsema.

Een week later viel de eer van doelpunt van de dag aan twee spelers: Bert Jan ten Hof en Marcel Alberts. Deze wisten tegen GKC allebei een mooi doelpunt te maken door de bal knap in de kruising te plaatsen. Uiteindelijk werd het die ochtend 5-1.

Afgelopen zondag wachtte een lastige uitwedstrijd in en tegen Hoogezand. Een goed op elkaar ingespeeld team dat erg compact speelde. Via de vleugels werden we een aantal keer gevaarlijk maar dit leidde nog niet tot een doelpunt, want Hoogezand 5 beschikt over een ervaren keeper. Na ongeveer een halfuur spelen was het dan eindelijk raak. Een mislukt schot van Bert Jan belandde voor de voeten van Stefan en deze kon voor een leeg doel de bal intikken.

Lang konden we niet van de voorsprong genieten want een paar minuten later kon onze keeper Thomas de bal uit het net vissen na een slim uitgelokte penalty. Deze klap moesten we even verwerken en waren daarom niet helemaal scherp. Zo stond het even later 2-1 voor Hoogezand. Vlak voor rust werd gelukkig de gelijkmaker op het scorebord gezet door een knap schot van Jeroen Ottens.

In de tweede helft kwamen er een aantal frisse jongens in en dat kwam ons positiespel nog meer ten goede. Doelpuntenmachine Rick Veldhuis werd een aantal keer in stelling gebracht en dit leverde 3 keer een doelpunt op, waaronder een mooi stiftje over de keeper. Hoogezand deed nog wel iets terug maar uiteindelijk stond er een 3-6 eindstand op het scorebord.

Een betere start aan de competitie kunnen we natuurlijk niet wensen. Maar we blijven met beide benen op de grond. De komende wedstrijden moeten we bewijzen dat deze overwinningen geen incident zijn.