• Boutique La Vie
    hotel restaurant Zwanemeer
  • Nanninga
    Totalbility

ST Gieten-Eext JO17-1 laat wakker....

Gieten JO17-1 mocht om 10:30 uur aantreden tegen SVV JO17-1 op het hoofdveld die nat was geregend waardoor de bal snel over het veld heen gleed. Dit was erg wennen voor beide teams kon je merken op het begin, ballen gingen vaak sneller dan verwacht waardoor aannames in de beginfase slordig waren.

Gieten begon slap aan de wedstrijd, duels werden vaak gewonnen door SVV en het lukte Gieten nog niet om onder de druk van SVV uit te voetballen. Het resulteerde ook in een vroege 0-1 voorsprong voor SVV, een hoekschop werd gegeven en viel in onze 16 meter. Gieten reageerde te sloom en hierdoor kon SVV binnen schieten.

Gieten kwam er steeds beter in en kreeg kansjes, Stijn die een paar keer door kon dribbelen tot de 16 meter, Jos die tot schoten kwam en voorzetten van Max en Stan die vaak net niet lekker vielen. Uiteindelijk viel de 1-1 toch nog, Sam kon op het middenveld vooruit dribbelen en kon een fantastische steekpass van 20 meter over de grond geven op Abel die eerst zijn directe tegenstander uit kapte en vervolgens om de keeper heen gaat en hem binnen kon schieten. Met een 1-1 gingen we de rust in.

Na de rust afspraken gemaakt hoe we wel onder de druk konden uit voetballen en hoe we de tegenaanvallen van SVV beter konden bestrijden. Gieten kwam sterk de rust uit, een fitte Jeroen zorgde voor veel pressie op de verdediging van SVV en zo doende wist SVV er niet meer onder uit te voetballen. Hierdoor kreeg Gieten snel meer kansen en dat resulteerde erin dat Tijn de bal kon afpakken van de tegenstander op randje zestien en de bal met zijn linkerbuitenkant in de rechter hoek volleert. Een snelle 2-1 zorgde voor vertrouwen.

Waar Gieten al continu de bal had en aan het breien was om door het in de 2e helft terug vallende SVV te voetballen kwam een bijna aanval uit het boekje, achterin werd veel gecombineerd met de middenvelder en vanuit daar werd Abel ingespeeld die de bal vast hield op hun 16 en Jos kon weg steken. Jos kwam 1 op 1 in de 16 en rond keurig af, 3-1.

Hoe wel SVV nog 1 corner heeft gehad was Gieten de 2e helft dominant en heeft mooi positiespel gespeeld. Sam ging nog weer eens diep en legt vanaf de achterlijn de bal terug richting de 16 en iets binnen de 16 kon Robin afmaken. Eindstand 4-1.

Tweede helft goed opgepakt en volgende keer dus scherper starten.