• HCV
  • Bust Hoveniers
    hotel restaurant Zwanemeer
    Grolsch 0.0

Hard werken wordt beloond voor de jongens en meid van 13-1.

Op het programma vandaag een lastige uitwedstrijd tegen Hoogezand 13-1,een ploeg die we over 2 weken ook tegen komen in de volgende bekerronde,zo bleek afgelopen week uit de loting. Een team dat jarenlang op hoog niveau heeft gespeeld maar dit jaar er voor kiezen om hun eerste team ook in de eerste klasse te laten spelen.

Nadat we de scheidsrechter een kleinigheidje hadden gegeven i.v.m.de week van de scheidsrechter, floot hij om 12:00 voor de aftrap.

In de eerste minuten een gelijkopgaande wedstrijd. In de vierde minuut kreeg Hoogezand een corner, deze corner werd verdedigd en met een lange bal op de spits kwam hij 1 op 1 met de keeper. Onze spits ging om de keeper heen en wist de 0-1 te scoren. In de eerste helft bleef Hoogezand de betere partij, kleine maar behendige jongens die absoluut iets met een bal kunnen. Het was dan ook niet verrassend dat Hoogezand de gelijkmaker kon noteren in de 17e minuut.
Gieten was even van slag en door een eigen doelpunt kwam Hoogezand in de 20e minuut op een 2-1 voorsprong, dit was tevens de ruststand.

In de rust aangegeven dat we met zijn allen keihard moeten blijven werken om hier een gelijkspel uit het vuur te slepen. Gieten begon goed aan de tweede helft en maakte in de 35e minuut de gelijkmaker. Ook in de tweede helft bleef Hoogezand het betere van het spel hebben zonder echte grote kansen te krijgen. Hoogezand wou perse winnen en zette alles op alles om de overwinning naar hun toe te trekken. Dit resulteerde ook in een 3-2 voorsprong voor Hoogezand.

Gieten bleef er in geloven, zette nog 1 keer alles op alles en wist 8 minuten voor tijd op 3-3 te komen. In de slotfase ging Hoogezand achterin 1 op 1 voetballen want ze gingen vol voor de overwinning. Een aantal minuten voor tijd kreeg Gieten nog een grote kans maar wist deze niet te benutten. In de absolute slotfase was het Hoogezand dat dacht 3 punten te pakken maar door fantastisch keeperswerk hielden we Hoogezand op een gelijkspel.

Over de hele wedstrijd gezien had Hoogezand de overwinning wel verdiend en was de teleurstelling bij hun enorm groot. Uiteraard ben ik dik tevreden met een punt want ook tegen dit team zullen niet veel teams punten gaan pakken. En zo hebben we na Appingedam en Hoogezand ,denk ik, onze 2 zwaarste tegenstanders gehad in onze poule.

Wat overheerst is toch wel de enorme inzet die dit team heeft en dit begint ook bij andere clubs op te vallen want wederom stonden er een aantal langs de lijn.

Tot volgende week.