HCV

Gietens kwartiertje levert de volle buit op voor Gieten 6 in/tegen Annen

Gisteren stond er een van de vele derby’s op het programma. Na het gelijkspel in Gasselternijveen en bij vlagen goed te hebben gevoetbald stapt Gieten 6 vol goeie moed in de auto richting Annen.

Eén van onze toppers had zich verslapen dus moest Simon de opstelling nog weer wijzigen. In het begin van de wedstrijd waren er aan beide kanten de nodige kansen. Na ongeveer 10 minuten spelen kwam gastspeler Stefan Drost gevaarlijk door over de linkerkant en leverde een voor de tegenstander te ingewikkelde voorzet af en deze schoot de bal strak in het eigen doel: 0-1. Annen kreeg vervolgens ook een paar goeie kansen, maar de paal en onze gastkeeper Niels stonden treffers in de weg. Ook voorkwam de paal nog een treffer voor Gieten.

Na een slordige pass in onze defensie kon een snelle spits van Annen alleen op de keeper af en zette de gelijkmaker op het scorebord. In de laatste minuten voor rust vielen er aan beide kanten nog de nodige kansen, maar er werd niet meer gescoord.

De tweede helft was nog maar net begonnen of de eerste kansen werden door beide ploegen alweer gemist. Annen was er wel flauw van en besloot toch maar een paar keer te scoren. Met een 3-1 tussenstand leek het voor ons wel voorbij. Toch bleven we kansen creëren, maar telkens stond of lag de keeper van Annen weer in de weg.

Een kwartier voor tijd kwam de spanning toch weer terug in de wedstrijd. De druk op het doel van Annen werd groter en groter en het regende corners. Een perfecte corner van Leon werd keurig ingekopt door Mark: 2-3! Een paar minuten later stuurde Stefan zijn naamgenoot de diepte in en Stefan schoot met zijn rechterbeen de bal in de verre hoek: 3-3!

Annen was behoorlijk aangeslagen en we voelden dat er nog wel meer te halen was. Onze nieuwe aanwinst Martijn leverde een strakke voorzet af en Stefan kopte de bal op de lat. Vlak voor tijd mochten we nog weer een corner nemen. Wederom leverde Leon deze strak voor het doel af en Tony kopte de bal feilloos in de hoek: 3-4!

In de blessure tijd parkeerden we lijn 300 voor het doel en lukte het Annen niet meer om gevaarlijk te worden.

Qbuzz 300

De eerste overwinning van het seizoen is dus een feit!