HCV

HS 88 JO13-1 vs Gieten JO13-1

Afgelopen zaterdag mocht Gieten JO13-1 aantreden in Hoogezand bij HS 88. Een wedstrijd met 2 gezichten.

JO13-1 dat 4 spelers miste ( Thije, Nils, Rick en Jurjen ) moest versterking oproepen vanuit ander teams. Steyn ( O13-2 ), Mike ( O14-1 ) en Toine ( O11-1 ) hebben JO13-1 uit de brand geholpen op deze vroege zaterdag.

Na een korte warming up klonk het fluitsignaal om 08:45 uur. Gieten kwam goed uit de startblokken. Aanvallend was Gieten dreigend en verdedigend stond het goed georganiseerd. Ondanks de meerdere gastspelers die mee waren om het team op been te helpen zat Gieten meteen goed in de wedstrijd.

Na ongeveer een kwartier voetballen kwam Gieten op een 0-1 voorsprong. Een mooi verzorgde opbouw die begon bij de keeper en via de verdedigers en middenvelders bij de spitsen terecht kwam. Het was Toine die van een meter of 20 de bal mooi hoog in het doel schoot. Vijf minuten later was het weer raak. Een hoekschop van Rafaël zorgde er voor dat Wiebe de bal snoeihard in kon koppen. 0-2 voorsprong en het leek een mooie ochtend voetbal te worden voor Gieten. Op dat moment was het wachten op de 0-3.

Die kwam er echter niet, geheel tegen de verhouding in was het HS 88 die de 1-2 maakte door wat verwarring die de scheidsrechter veroorzaakte was Gieten niet oplettend waardoor het raak was. Met een 1-2 voorsprong werd de kleedkamer weer opgezocht.

VV Gieten JO13 1 201010 1

Na rust waren ineens de verhoudingen veranderd. HS 88 kwam goed uit de kleedkamer en Gieten begon niet scherp aan de 2e helft. Na 10 minuten was het dan ook raak, 2-2. Een ongelukkig doelpunt tegen maar hij telt wel. De opstelling werd wat omgezet om weer wat vastigheid te creëren in het spel bij Gieten. Na 20 minuten spelen viel zelfs de 3-2 in het voordeel voor HS 88, na een ongelukkige kluts voor het doel van Gieten werd de bal in geschoten.

Gieten begon weer wat aan te dringen, echter zonder tot echte kansen te komen. Gieten had wat meer balbezit dan HS 88 dat het vooral van hun uitbraken moest hebben in de grote ruimtes dat Gieten creëerde voor HS 88. Daar kwam weer zon uitbraak, gelijk weer gevaarlijk. De 4-2 werd binnen geschoten en vanaf toen leek de wedstrijd gespeeld. Tevens had de scheidsrechter de tijd niet helemaal in de gaten. Een 2e helft dat maar liefst 45 minuten heeft geduurd. In die 15 minuten blessure tijd werd nog door HS 88 de 5-2 gemaakt.

Gieten gaf uiteraard niet op en door Wiebe van achteruit naar voren erbij te sturen kreeg Gieten nog kleine kansjes zoals een mooie hoekschop van Joris die weer uitstekend  werd gekopt door Wiebe, helaas stond daar de keeper die de bal uit de lucht kon plukken. Steyn werd nog 1 keer diep gestuurd en zorgde met 3 verdedigers om zich heen dat hij nog een penalty kon versieren. Penalty op de paal, in 2e instantie goed in de rechter onderhoek ingeschoten door Rafaël.

VV Gieten JO13 1 201010 2
Eindstand 5-3, een eerste helft met goed voetbal en veel kansen en een 2e helft waarbij Gieten de touwtjes uit handen gaf.

Gastspelers bedankt, JO13-1 kan zich nu opmaken voor de thuis wedstrijd tegen Leo Loon 13-1.