HCV

Informatie KNVB t.a.v. aangescherpte corona-maatregelen

Vandaag hebben wij van de KNVB informatie ntvangen over de aangescherpte corona-maatregelen en wat dit inhoudt voor wedstrijden en trainingen.

Elders op de website hebben wij de specifieke invulling voor de verschillende teams uitgewerkt. Deze specifieke invulling dient samen met de algemene maatregelen te worden nageleefd. Ondanks alle beperkingen hopen we dat een ieder met plezier naar het voetbalveld komt. Hierbij geldt ten alle tijden houd je aan de regels, want alleen samen krijgen we corona onder controle!!!

Klik door voor de door de KNVB aangeleverde informatie.

Informatie KNVB

De ontwikkelingen volgen elkaar in rap tempo op. De nieuwsupdate van afgelopen vrijdag is met de aangekondigde maatregelen van deze week alweer ingehaald door de realiteit. De maatregelen die zijn aangekondigd treffen het amateurvoetbal hard. In ieder geval voor de komende drie weken geen publiek bij trainingen en/of wedstrijden en alle kantines moeten dicht.

Een klap voor alle verenigingen en vrijwilligers die de afgelopen tijd zo hard hebben gewerkt om een veilige situatie te creëren op het sportpark of in de sporthal. Maar ondanks alle maatregelen kan er gelukkig gevoetbald blijven worden. Dat is het allerbelangrijkste. Zeker in deze tijd waarin het belangrijk en gezond is om te blijven bewegen. Bovendien blijft voetballen veilig en verantwoord dankzij het naleven van alle protocollen waar alle verenigingen de afgelopen tijd gehoor aan hebben gegeven.

Dit is helaas geen garantie dat er over drie weken wel weer met publiek en open kantines gevoetbald mag worden. Daarom gaan alle veld- en zaalvoetbalcompetities de komende drie weken door volgens het huidige speelschema. Als we ons blijven houden aan deze nieuwe maatregelen hopen we dat de sportparken en kantines over drie weken weer veilig open mogen voor het publiek.

Veel gestelde vragen n.a.v. aangescherpte maatregelen
De aangescherpte maatregelen van de overheid roepen uiteraard vragen op over de gevolgen voor het amateurvoetbal. De belangrijkste vragen en antwoorden hebben we gebundeld in onze FAQ. Deze FAQ blijven we de komende tijd updaten met relevante informatie. Houd deze dus goed in de gaten. Bekijk hier de FAQ.

Wat te doen bij een coronabesmetting op de club?
Vrijdag deelden we een stappenplan over ‘hoe om te gaan met een coronabesmetting op de club?’. Vanwege de nieuwe maatregelen is ook dit stappenplan inmiddels weer aangepast met nieuwe richtlijnen over het verplaatsen van wedstrijden. Deel dit schema vooral met jouw leden zodat iedereen op de hoogte is van de stappen die hij/zij moet nemen bij een (mogelijke) coronabesmetting op de club. Bekijk hier het uitgebreide artikel en aangepaste stappenplan.