HCV

Gieten 1 houdt de punten in eigen huis

In de 2e wedstrijd van de competitie moest Gieten op het eigen sportpark aantreden tegen Weerdinge. Met aanvullende coronamaatregelen voor het publiek en onder de snorrende camera van RTV Drenthe begon de wedstrijd iets ná tweeën omdat één van de doelen niet helemaal waterpas stond. Nadat dit opgelost was kon er worden afgetrapt.

Weerdinge een team met fysiek sterke spelers en een goede spits in de persoon van Jaimy Wessels hanteerde veelvuldig de lange bal en bracht veel strijd aan de dag. Een beetje de oude speelstijl van Gieten van 3 seizoenen terug, dat het nu van technisch combinatievoetbal moet en wil hebben met opbouw van achteruit.

Gieten speelde zonder de nog geschorste Bas Alting en de geblesseerde spits Patrick Veldman. Met Florian van der Heijde terug op de rechterflank en de jonge Getu Riensema vanaf het middenveld zag het basiselftal er vandaag als volgt uit:
VV Gieten 1 200928 1

In het begin van de wedstrijd is het nog even zoeken en instellen op de lange ballen die naar de Gieter verdediging worden geslingerd en het eerste wapenfeitje van Gieten-zijde is een wat opportunistische poging van David Modderman van een metertje of 35. De bal verdwijnt echter hoog in de ballenvanger.

Weerdinge dat na 7 minuten de geblesseerde Jurrie Hilgenga moet vervangen voor de bebaarde Harrie Wardenburg krijgt kort daarna een grote kans als Arjan Sloots, dit keer met een combinatie via het middenveld naar het doel van Roy Pijpker mag opstomen. De keeper blijft goed kijken en houdt de bal tegen met zijn voet. In de rebound lijkt Sloots de bal alsnog binnen te koppen, maar Thorsten Schuiling weet de bal met enig kunst- en vliegwerk van de doellijn te halen.

Na deze grote kans van Weerdinge krijgt Gieten langzamerhand de controle over de wedstrijd en zal dit in de eerste helft ook niet meer afgeven. Er komen meerdere kansen om een voorsprong te nemen: Van der Heijde lijkt binnen te kunnen koppen maar komt met de passen niet helemaal uit. Een ingeschoten bal door Modderman na een scrimmage in het doelgebied wordt van de lijn gehaald,  een doelpoging uit een voorzet van de snelle Jacco Martens wordt geblokt, een voorzet van Riensema afgewerkt door Jarno Hoiting wordt ook gestopt, maar 5 minuten voor de thee is het dan toch raak. De dynamische Jesper Dijkstra speelt de bal in op Modderman, deze chipt de bal in één keer door op Hoiting. Hoiting kan met rechts uithalen, Weerdinge keeper Jari Lubbers weet de bal in eerste instantie nog te stoppen, maar de afvallende bal wordt door Hoiting met zijn linkerbeen alsnog tegen de touwen gerost. 1-0.

VV Gieten 1 200928 2

Jarno Hoiting vuurt af.

In de 2e helft is Gieten de controle kwijt en sluipen er slordigheden in het spel van de rood-witten. Jeffrey Tappel krijgt kort na rust uit een corner zijn hoofd wel tegen de bal maar deze mist de juiste richting. Na een waarschuwingsschot van Weerdinge, keurig gepakt door de prima keepende Roy Pijpker, is het in de 52e minuut toch raak. Middenvelder Mo Suleiman kan vrij het middenveld oversteken en zijn voorzet vanaf links wordt door Wessels hard binnengekopt. 1-1.

Weerdinge dat na de eerste helft conditioneel wat minder leek, weet met veel inzet en door de mouwen op te stropen dreigend te blijven en de wedstrijd kan nog alle kanten op. Toch weten de verdedigers Tappel en Martijn van de Boom veel ballen in de kiem te smoren voordat het daadwerkelijk gevaarlijk kan worden. Een vrije bal op een meter of 20 van het Gieten-doel wordt door Wessels rakelings langs de paal geschoten.

Een minuut of 20 voor tijd komt Tim Rijnberg in het veld voor Getu Riensema en 5 minuten later beleeft hij zijn ‘finest hour’. Wanneer Martens door Hoiting de diepte wordt ingestuurd lijkt Modderman zijn wekelijkse doelpunt alsnog mee te pikken. Ook nu wordt zijn inzet echter geblokt en komt de bal uit de kluts weer bij Martens terecht. Hij legt de bal terug, op de 8 meter van het doel vrijstaande Rijnberg. Rijnberg neemt de bal aan en schiet de bal onberispelijk in de rechter benedenhoek. 2-1.

Hierna krijgt Gieten nog een levensgrote kans op 3-1 door Martens uit een voorzet van Modderman maar de bal verdwijnt een metertje over de lat. Het laatste wapenfeit van de wedstrijd is nog een vrije bal van Weerdinge maar ook deze inzet vliegt over het doel.

Na een minuutje blessuretijd fluit de prima leidende scheidsrechter Beenker voor het einde van de wedstrijd en kunnen er weer 3 punten worden bijgeschreven na een vooral in de 2e helft meer spannende dan goede wedstrijd. Waar vorig seizoen in dit soort wedstrijden nog weleens in de laatste minuten de punten werden weggegeven lijkt ook hier progressie in te zitten.

Volgende week gaan we op bezoek bij Twedo in Veenoord. Tot dan!