HCV

Gieten 1 start competitie met winst

Gieten 1 is de eerste wedstrijd van de competitie gestart met een degelijke 4-0 overwinning tegen de voetbalvereniging Stadskanaal Pekelder Weg (SPW).

Zonder tot hoogstaand voetbal te komen was de overwinning meer dan verdiend voor Gieten, tegen de voor het eerst in deze eeuw in de 3e klasse uitkomende Knoalsters. Nadat Gieten vorig seizoen een goede seizoenstart miste, was er nu het besef dat er van onderschatting geen sprake mocht zijn ondanks het feit dat SPW in de beker niet echt goede resultaten had geboekt.

Gieten speelde vandaag zonder de geschorsten Bas Alting en Florian van der Heijde. Met Stan Reugebrink, Getu Riensema en Lex Meertens op de bank begon Gieten in de volgende opstelling:

VV Gieten 1 200920

Gieten had vanaf het begin van de wedstrijd het meeste balbezit en probeerde er lustig op los te combineren wat niet altijd evident was op het zeer hobbelige en stroeve veld. SPW hield de ruimtes op het middenveld klein waardoor het voor de Gieter middenvelders lastig was om de spitsen te bereiken.  De ruimtes lagen vooral op de flanken en achter de hoog opstaande verdediging van SPW. David Modderman had zijn spitspositie al vrij snel geruild met Jarno Hoiting zodat hij met zijn snelheid op de rechterflank voor gevaar kon gaan zorgen. De eerste grote kans diende zich dan ook  na 10 minuten aan toen Modderman het strafschopgebied kon in dribbelen maar voorlangs schoot. Twee minuten later werd diezelfde Modderman weer de diepte ingestuurd, zijn voorzet werd door Jarno Hoiting afgewerkt maar SPW keeper Vonk wist knap redding te brengen. Gieten was heer en meester maar gaf toch een grote kans weg en had zo maar op achterstand kunnen komen, maar Roy Pijpker wist de bal te keren. Een snel genomen hoekschop, na een minuut of 21, werd door Patrick Veldman met het hoofd geschampt en ging over de achterlijn. Een minuut later de volgende grote kans voor Modderman na een bijna identieke aanval als na 10 minuten maar ook de afwerking was dito. Dus nog steeds 0-0 op het scorebord.

Hier kwam na 28 minuten verandering in toen na een afgeslagen hoekschop van SPW Modderman wederom de diepte werd ingestuurd en de bal half hoog over de keeper in het doel schoot. 0-1. Na nog een grote kans van Hoiting leek SPW 5 minuten voor de thee op 1-1 te komen na een misverstand tussen Marnix Kruize en keeper Pijpker. Beide wachten op elkaar en de SPW spits leek te gaan profiteren maar gelukkig ging de bal over de achterlijn aan de voor Gieten goede kant van de paal.

Na de rust werd het voetbal er niet beter op maar ook werd er weinig weggegeven, de enkele kansjes voor SPW werden door de goed spelende verdedigers Thorsten Schuiling, Jeffrey Tappel, Jesper Dijkstra en Martijn van den Boom onschadelijk gemaakt. Na 59 minuten werd de voor Lars Joel ingevallen Getu Riensema over de as van het veld weggestuurd, passeerde een tegenstander en legde breed op Patrick Veldman. De spits haalde uit zijn 2e kans de trekker succesvol over en tekende voor de 0-2. Hierna viel hij uit met hamstringklachten en kwam Stan Reugebrink hem aflossen. Na het 2e doelpunt zag je de vermoeidheid toenemen bij de SPW spelers en werden de ruimtes groter. De goed invallende Riensema speelde in de 81e minuut vanaf de linkerflank Hoiting aan. Deze controleerde de bal en schoot met de binnenkant van de voet bekeken binnen. 0-3.

Nadat Modderman 5 minuten voor tijd zonder succes keeper Vonk probeerde te omspelen mocht hij in de 90e minuut aanleggen vanaf 11 meter toen de debuterende Lex Meertens (ingevallen voor Hoiting) binnen de beruchte lijnen omver werd gelopen. Modderman schoot de bal beheerst binnen en tekende zo voor de eindstand van 0-4.

Volgende week de eerste thuiswedstrijd van de competitie tegen Weerdinge, tenzij Corona roet in het eten gooit. Tot dan.