HCV

Gieten 1 en 2 bekeren verder

Gieten 1 heeft de volgende ronde in de bekercompetitie bereikt door een verdiende 1-0 overwinning op Asser Boys. Na overwinningen op Kwiek (3-7) en VAKO (5-1) moest Gieten winnen om de knock-out fase te bereiken. De Assenaren hadden hun twee duels ook gewonnen en daarbij een net iets beter doelsaldo.

Op een mooi en zonnig sportpark de Goorns was de concentratie in den beginne nog niet helemaal aanwezig getuige 2 balletjes die zomaar onder de voeten doorgingen en over de zijlijn hobbelden. Tot halverwege de eerste helft werden er geen kansen gecreëerd, maar werd er door de verdedigers ook niks weggegeven. Na een klein half uur kwam de eerste 100% kans voor David Modderman uit een strakke voorzet van Florian van der Heijde. Modderman had het vizier nog niet goed afgesteld en schoot de bal over het doel. Ook een schot van Patrick Veldman uit een voorzet van de zich knap vrij spelende Jacco Martens ging aan de verkeerde kant van de paal langs. Gieten speelde dominant en had de wedstrijd onder controle tegen de tegenvallende Assenaren. Na wat vrije ballen rond de Asser 16 meter die met te weinig gif werden ingeschoten had Marnix Kruize een grote kans om Gieten naar 1-0 te schieten. De technisch begaafde middenvelder schoot een teruggelegde bal van een meter of 12 hard en hoog in. Echter, via onderkant lat stuiterde de bal op de lijn, het veld weer in. De pietluttig fluitende scheidsrechter de Vries zag geen rode kaart in een overtreding op de doorgebroken Jacco Martens zodat beide teams met 11 spelers de rust bereikten.

Ook in het eerste gedeelte van de 2e helft had Gieten nog de controle over de wedstrijd. Dat van der Heijde ten onrechte werd afgevlagd toen deze kansrijk leek door te breken over de rechterflank leverde de grensrechter van Asser Boys aardig wat commentaar op vanuit het publiek. Mogelijk dat dit ook de reden was dat hij niet meer durfde te vlaggen toen de voor van der Heijde ingevallen Jarno Hoiting een verdwaalde bal oppikte die achter de Asser verdediging viel. Hoiting ging van rechts op de keeper af en legde de bal breed op de vermeend buitenspel staande Modderman. Deze kon rustig door dribbelen naar de doellijn om de bal vervolgens in het lege doel te tikken.

Na deze 1-0 ging Asser Boys opportunistischer spelen en probeerde het met lange ballen de spitsen in stelling te brengen. Asser Boys leek uit een scrimmage op 1-1 te komen, maar Martijn van den Boom wist met een uiterste krachtinspanning de bal weg te tikken voor de voeten van de Asser Boys spitsen. Door vermoeidheid kon Gieten niet meer goed druk zetten op het middenveld van Asser Boys zodat men telkens wat te laat was. Tevens werden er onnodig wat vrije ballen weggegeven door overtredingen rond de 16 meter. De goed keepende Roy Pijpker wist zijn doel tot dan toe schoon te houden. Dit was anders toen vanuit een voorzet vanaf de linkerkant Asser Boys spits Rotman kruiselings de bal binnen kopte. Echter, tot opluchting van heel Gieten stond Rotman net buitenspel toen de voorzet werd verstuurd. In plaats van op bal bezit te spelen hanteerde Gieten in het laatste deel van de wedstrijd de lange bal naar voren, deze ballen kwamen echter net zo snel weer terug, waardoor Gieten niet onder de druk wegkwam. De sterk spelende Bas Alting leek de wedstrijd na 90 minuten in het slot te gooien na een breedtepass van Modderman, maar een verdediger wist er nog net tussen te komen, zodat het nog even billenknijpen werd. Na nog een aantal gevaarlijke corners van Asser Boys floot de Vries in de 96e minuut voor de laatste keer en was Gieten over de hele wedstrijd gezien de terechte winnaar. In de volgende wedstrijden nog de kansen benutten en het wordt een stuk makkelijker.
VV Gieten 1 200913 3

VV Gieten 1 200913 2
Foto: Bas Alting lijkt de 2-0 te kunnen maken.

Naast Gieten 1 wist ook Gieten 2 door te dringen naar de volgende ronde door een 0-5 overwinning op LEO (Loon) 2. Dus een mooi resultaat dat vertrouwen voor de competitie moet geven.