HCV

Nieuw bekersprookje Gieten zaal 1 in de maak?

Voor Gieten zaal 1 is de bekercompetitie succesvol begonnen. Na een spectaculair duel met een 8-8 eindstand werd in een allesbeslissende strafschoppenserie met 5-4 gewonnen van Inter Maluku Futsal FC 1.
Op vrijdag 25 september om klokslag 19:15 uur zou er afgetrapt worden in Sporthal Groote Veen in Eelde. De selectie die coach Venema tot zijn beschikking had bestond uit Retze, Jesper, Florian, Gert, Mees, Marnix en Gudo. Voorafgaand aan de wedstrijd was er weinig hoop op een goed resultaat. Gieten was het seizoen begonnen met twee nederlagen in de eerste klasse, tegenstander Inter Maluku daarentegen draait een klasse hoger mee in de bovenste regionen. Toen duidelijk werd dat de tegenstander het deze wedstrijd zonder wissels moest gaan doen ontstond er toch wat geloof bij spelers en coach.
Dit geloof werd alleen maar sterker doordat het binnen twee minuten al 0-2 stond. Bij beide doelpunten werd de bal vanaf de rechterkant hard voorgegeven en stond eerst Mees en vervolgens Marnix op de afgesproken plek om de bal in het doel te werken.
Binnen de kortste keren was Inter Maluku echter van de schrik bekomen. Via een aantal knappe individuele acties en snel uitgevoerde counters stond er een 5-2 ruststand op het bord. Coach Venema sprak de spelers bemoedigd toe en benadrukte nog eens dat Gieten ondanks de achterstand zeker niet kansloos was. Met als strijdplan de tegenstander vroeg onder druk zetten en de bal snel rond te laten gaan werd aan de tweede helft begonnen.
Nadat er de eerste negen minuten weinig gebeurde was het Jesper die z’n tegenstander op het verkeerde been zetten en met een geplaatst schot de 5-3 aantekende. Niet veel later werd Gert aan de linkerkant van het veld vrij aangespeeld. Zonder de bal aan te nemen verraste hij zowel zijn directe tegenstander als de keeper door uit de draai in de korte hoek te raak te schieten. Vervolgens was het beurt aan Florian, met een droge harde knal in de verre hoek zorgde hij voor de 5-5.
Dit was de aanleiding voor Inter Maluku om weer even aan te zetten en te laten zien waarom ze in de hoofdklasse acteren. Binnen een paar minuten liepen ze weer uit naar een veilig lijkende 7-5 voorsprong. Maar Gieten liet zien over de nodige veerkracht te beschikken. Marnix werd iets aan de rechterkant van het veld vrijgespeeld nam de bal goed aan een schoot hoog in het doel de 7-6 binnen. Onoplettendheid in de omschakeling zorgde ervoor dat de achterstand snel weer twee doelpunten bedroeg. Maar ook nu rechtte Gieten de rug en zorgde Jesper drie minuten voor tijd voor de zogenaamde aansluitingstreffer.
In een alles of niets poging om toch nog een gelijkspel af te dwingen trok Jesper het keepershirt van Retze aan en speelde Gieten de laatste anderhalve minuut met vijf veldspelers. Geduldig werd de bal rondgespeeld op zoek naar een gaatje in de verdediging van de moegespeelde spelers van Inter Maluku. Na een aanval waar alle vijf de Gieten spelers bij betrokken waren was het Florian die Gudo wist te vinden. Gudo gleed de bal binnen (8-8) en strafschoppen zouden de wedstrijd gaan beslissen.
Nadat Gert de eerste strafschop binnen had geschoten mocht Retze zijn psychologische spelletje met de tegenstander gaan spelen. Zoals wel vaker wist de tegenstander zich geen raad met Retze die op z’n hurken tegen de rechterpaal aan ging zitten en daarmee het grootste gedeelte van het doel open liet. In de war door de positionering van Retze schoot hij de bal ruim naast het doel. Nadat zowel Jesper, Florian en Marnix (de een wat overtuigender dan de ander) als de tegenstander hun strafschop binnenschoten mocht Retze aanleggen voor de beslissende. Fluitje van de scheidsrechter, korte aanloop en boem, Gieten naar de volgende ronde!
Kan Gieten 1 het succesverhaal van 2017 herhalen? Wij houden u op de hoogte!