HCV

Gieten 1 ingedeeld in overwegend Drentse klasse

Gisteravond heeft de KNVB de indeling van het amateurvoetbal bekend gemaakt. Gieten 1 is ingedeeld in de zondag derde klasse C, met overwegend Drentse verenigingen. Tegenstanders daarin zijn CEC (Emmercompascuum), SC Erica, HOC (Exloo / Odoorn), Musselkanaal, Protos (Coevorden), Raptim (Coevorden), Sellingen, SPW (Stadskanaal), SVV '04 (Schoonebeek), FC Ter Apel '96, Twedo (Veenoord / Nieuw-Amsterdam), Weerdinge en Westerwolde (Vlagtwedde). Vooral in Weerdinge treffen de rood-witten een oude bekende, het is al voor de 25e keer dat beide teams zijn ingedeeld in dezelfde klasse. Alleen tegen HOC, onlangs voor het eerst gepromoveerd naar de derde klasse, is Gieten 1 nooit eerder uitgekomen in competitieverband. De volledigheid gebiedt te zeggen dat Gieten 1 wel in het strijdperk is gekomen tegen de voorlopers van HOC, Hunso (13 seizoenen) en Oring (15 seizoenen). Voor de beker heeft Gieten 1 wel al tegen HOC gespeeld. Op 3 september 2017 won HOC in Gieten met 4-2.