HCV

DE MO13-1 TREIN DENDERT VOORT!!

Begin september is het dan zover. De MO13, een nieuw team binnen VV Gieten start de trainingen. Een team met veelal meiden die nog nooit gevoetbald hebben of een aantal jaren gestopt zijn. De zorgen zijn groot. Moeten we hier wel mee de competitie in was een serieuze vraag. Eerst maar de bekerperiode afwachten.

De eerste wedstrijd werd met 6-2 verloren en nog steeds zorgen. Wat moeten we nu met 11 beginnende voetbalsters? De tweede wedstrijd gaat al beter, 5-4 winst en ook de 3e wedstrijd wordt gewonnen. Van zorgen geen sprake meer want dit gaat wel goedkomen. Een ronde verder in de beker wat echt niemand had verwacht.

Vol vertrouwen de competitie in. Een benauwde zege bij LTC en een knappe overwinning op Tynaarlo zorgde voor zelfvertrouwen en op zaterdag 5 oktober werd met een 9 - 0 overwinning op Veendam de koppositie verovert. Ook komen er wat meiden bij. Coach Arjan Landman had inmiddels de luxe van 13 speelsters en kreeg het team in een flow waar het gedurende de herfst niet meer uit kwam. Een bekernederlaag en dus uitschakeling volgde maar in de competitie ging het prima. Overwinningen met dubbele cijfers werden als normaal ervaren en al snel kon de kampioensvlag gehesen worden in Gieten. 10 wedstrijden gespeeld, 30 punten, 83 keer gescoord en 6 tegen. Kortom de terechte kampioen.

Een tweede plaats in de zaalcompetitie achter FC Assen volgde en het volgende dilemma volgde. Met 13 meiden kun je ook een elftal maken. Dus in het diepe gesprongen en de meiden een klasse hoger laten spelen en ook nog eens op een groot veld. Ook twijfels bij ouders nu. Is dit niet te veel? Veel trainen op een groot veld, andere regels. We hebben 4 weken de tijd gehad om het in de koppies van de meiden te krijgen. De eerste wedstrijd was wat onwennig. Die buitenspelregel was lastig en ondanks een regen van kansen was het Sweel dat de meiden op een 2-0 nederlaag trakteerde. Nog beter trainen en een keer de neuzen dezelfde kant weer opzetten heeft de MO13 trein weer in beweging gebracht. LEO werd met 3-0 naar huis gestuurd, FC Assen MO13-2 werd op een 12-0 nederlaag getrakteerd en ACV werd in Gieten eveneens met 7-1 naar huis gespeeld. Het team volgt koploper Sweel inmiddels weer op de hielen en kan het hun nog lastig gaan maken. Wie weet zit er heel misschien wel weer een kampioenschap in.

Als club willen we deze trein graag door laten rijden. De trein dient daarvoor voldoende passagiers te hebben. We hebben nu nog 13 speelsters maar graag zien we dat er meer meiden willen meerijden in deze trein. Dus als je wilt voetballen en je bent 13 jaar of jonger. Kom eens trainen bij de meiden. Ze trainen op maandag en woensdag van 17:15 tot 18:15 uur. Je bent van harte welkom.

Voor informatie kun je bellen naar:

Bert-Jan ten Hof (trainer) 06-11005479

Arjan Landman (leider) 06-57399003

We zien je graag op het veld!!!