HCV

Gieten JO9-1 vs Beilen JO9-3G

Vandaag weer een nieuwe speeldag, lekker thuis tegen de jongens en meiden van Beilen. David was ziek, dus die deed vandaag niet mee. Wilson had het voetbalveld ook weer gevonden.

Er was niet veel animo om op doel te gaan, daarom moest trainer Niels iemand aanwijzen, in dit geval werd het Dylan. Ook moest er een scheidsrechter aangewezen worden. De moeder van Leroy bedankte hier vriendelijk voor. Gelukkig was scheids Huizing op tijd met zijn eigen fluit, al ging het vooral om de gratis koffie.
VV Gieten JO91 200208 1

Lekker veel drukte op het sportpark, ook de opa’s en oma’s hadden de Goorns gevonden. Het was de eerste helft ook zeer aantrekkelijk voetbal. Er wordt overgespeeld en Beilen had geen schijn van kans. De eerste goal valt nadat Tomas een goede voorzet geeft op Wilson, en die hem netjes afmaakt. Daarna gelijk weer een kans voor Teun, die raakt de lat en de bal komt terug het veld in voor de voeten van Jente, die er 2-0 van maakt. De 3-0 is een herhaling van het eerste doelpunt, alleen net andersom: Wilson speelt over op Tomas die lekker scoort. En na een lange rush maakt Tomas er ook nog 4-0 van voor de time-out.
VV Gieten JO91 200208 2

De kids waren gretig, hadden geen geduld om wissel te staan. Dylan hoeft niet veel te doen op de goal, maar moet af en toe toch even opletten om een redding te maken. Na de time-out wordt er nog 4x gescoord. De eerste vliegt via een hoge bal via de zijkant in de goal, daarna scoort Teun nog een mooie goal. Lars geeft vervolgens een assist op Wilson voor de 7-0, en even later speelt Leroy de bal door naar Tomas die er de 8-0 van maakt.
VV Gieten JO91 200208 3

In de rust drukt coach Niels, a.k.a. coach Mugabe a.k.a. coach Kim Jong-Un, een nieuwe regel erdoor. De bal mag niet meer dan 2x worden aangeraakt. Dit levert in eerste instantie nog wat protest op in de kleedkamer, maar de straffen zijn duidelijk. Meer dan 2x aanraken betekent wisselen… Het werd duidelijk dat een democratie geen optie was. Niels zijn leger kon naar buiten met een duidelijke missie. Robin ging de tweede helft op goal.

Aannemen en spelen, betekent niet alleen opletten voor de man aan de bal, maar ook voor de rest opletten geblazen. Vrijlopen, aanspeelbaar zijn…valt nog niet mee. Maar hierdoor moest er wel meer nagedacht worden. Teun dacht vanuit de intrap, ik dribbel in en schiet lekker op de goal. 2x aangeraakt en een doelpunt, super slim van hem. 2 minuten laten komt vanuit de rebound de bal voor de voeten van Jente, die de bal hoog in de kruising knalt, super goal, 10-0 staat het inmiddels.
VV Gieten JO91 200208 4

Het lukt nog 2x om zelf te scoren: een hoge bal van Wilson over de keeper heen en Teun nog met een afstandsschot.

Beilen weet op het laatste moment er ook nog één in te prikken, zodat de eindstand vandaag 12-1 is geworden.

Volgende wedstrijd pas weer op zaterdag 29 februari, uit naar BSVV. Tot dan!