HCV

Groninger Boys 2- Gieten 3

Zondag 2 februari, schijtweer en kunstgras. Alle ingrediënten zijn weer aanwezig voor een lekker potje voetbal. Deze week gaan we op bezoek bij Groninger Boys 2 op sportpark West-End in Groningen.

Onderweg naar Groningen zaten ondergetekende en Geert-Jan bij Rob in de auto. De auto van Rob was net door de APK gekomen vertelde hij onderweg. Echter was het dashboard van Rob een grote discotheek met allemaal knipperende lampjes en waarschuwingen in het Duits. Bremzen failure was voor ons wel de duidelijkste boodschap. Elke uitwedstrijd van Gieten 3 is ook een avontuur!!

Nadat iedereen veilig de kleedkamer had gevonden (Remko en Nico vonden het nodig om eerst het hele sportpark met de auto te bekijken) kon Nico met zijn wekelijkse speech beginnen. De thuiswedstrijd was met 2-0 verloren. Een veel beter Gieten 3 toen maar een scorend Groninger Boys. Laat het nu maar andersom zijn dan. Verder nog een tactisch verhaal waar ik u de details maar niet van vertel.

De thuisploeg had wel een probleem, namelijk geen scheidsrechter geregeld. Ook problemen van de tegenstander lost Gieten 3 dan op. Harrie is onze meereizende grens- en scheidsrechter en dus kreeg Harrie de taak om deze wedstrijd in goede banen te leiden. Na 1 minuut stilte vanwege het overlijden van een kameraad van de vriendengroep waar we tegen speelden kon het spel dan eindelijk beginnen. Het spelbeeld verschilde niet veel met de thuiswedstrijd. Een iets beter spelend Gieten 3 tegen een soms voetballend Groninger Boys. Waar we zaten te wachter op de 0-1 scoorde de thuisploeg tegen de verhouding in de 1-0. Gelukkig kon Rens de stand binnen de 5 minuten alweer gelijktrekken. Gieten 3 ging door en combineerde soms leuk. Via een goede combinatie werd Peter Thijs vrijgespeeld voor de keeper. Met de buitenkant van de voet verschalkte hij de keeper van Groninger Boys en de voorsprong was een feit. Kansen om het duel in het slot te gooien kwamen er en soms kwam Groninger Boys er gevaarlijk uit. Een spaarzame corner van de tegenstander zorgde voor de 2-2. Via de kluts belandt de bal uiteindelijk via een eigen speler in het doel. Niet veel later was het rust. De rust stond in het teken van flauwekul en flauwe grappen, zoals dat in de kelderklasse hoort. Na veel onzinnig gelul stappen we dan ook weer het ku(ns)tgras op voor de tweede helft.

De tweede helft was wederom voor Gieten 3. Voetballend weer beter maar Groninger Boys kwam er soms weer gevaarlijk uit. Het kon dan ook niet uitblijven of Gieten moest de 2-3 maken. Een vrije bal van Peter v Dijk werd door spelers weggewerkt, weer ingeschoten en doorgekopt en door Jeroen over de lijn gewerkt. Een terechte voorsprong op dat moment. Gieten ging door en drong aan voor de 2-4. Maar toen brak het moment van de wedstrijd aan. Een speler van Groninger Boys staat iets verder uit de punt van de 16 meterlijn, neemt de bal verwoestend op de pantoffel en het leer belandde stijf in de kruising. Keeper Niels was compleet kansloos tegen dit geweld. Als je zo’n goal maakt moet je direct uit het veld lopen en jezelf volgooien in de kantine. Zo’n goal maak je maar een keer in je leven. Deze speler besloot echter om te blijven staan, domme keuze, want even later vond Dion het wel genoeg en werkte deze speler alsnog de wedstrijd uit. De krachten werden minder maar Gieten wist toch nog de 3-4 te forceren. Gudo schoot een lage voorzet hoog tegen de touwen en weer stonden we voor. De laatste minuten werd het billenknijpen. Conditioneel waren de Groninger Boys beter en ze persten er nog een slotoffensief uit. Echter hield Niels zijn goal schoon en namen we de punten mee naar Gieten.

Drie punten in de tas en volgende week komt Kwiek 3 op bezoek in Gieten. We zien u graag weer in groten getale aan de lijn