HCV

LTC wint 38e Ponybar Kerstzaalvoetbaltoernooi

In een volle sporthal De Goorns is LTC de winnaar geworden van het 38e Ponybar Kerstzaalvoetbaltoernooi. In de finale verrasten de Assenaren door favoriet WVV uit Winschoten met 3-1 te verslaan. Knap derde werd Gieten, dat ASVB uit Blijham met liefst 7-1 versloeg. Titelverdediger BSVV werd dit keer slechts vijfde. In de strijd om de vijfde plaats versloegen de Bovensmildegers VAKO uit Vries met 5-1.

Finalepoule I
De avond begon met de wedstrijd in poule I die vorig jaar de laatste van het toernooi was. WVV - BSVV was toen namelijk de finalewedstrijd, die door de Drenten verrassend met 4-2 werd gewonnen. Dit keer lieten de Winschoters zich niet verrassen: na een gelijkopgaande strijd zorgde Martijn Drent voor de enige treffer van het duel. Smet op de wedstrijd was toen dezelfde Martijn Drent vanwege protesteren twee keer kort na elkaar geel kreeg en moest inrukken. Twee stafleden van WVV lieten zich ook gaan en kregen directe rode kaarten voorgeschoteld.
In de tweede wedstrijd van deze poule verloor BSVV ook van Gieten, dit keer met 4-1. De thuisclub kwam na 7,5 minuten op voorsprong door good-old Gert Maliepaard, die een inzet van Florian van der Heijde tegen de touwen knalde. Een kleine vijf minuten voor tijd zorgde Jesper Dijkstra voor de 2-0. Nadat Maliepaard uit een strafschop voor de 3-0 had gezorgd, deed BSVV in de persoon van Koen Bruinsma wat terug (3-1). Het slotakkoord was voor Maliepaard, die tien seconden voor tijd voor de 4-1 zorgde. Door dit resultaat was BSVV definitief uitgeschakeld voor de titel.
Door het betere resultaat tegen BSVV had Gieten in de laatste poulewedstrijd tegen WVV aan een gelijkspel genoeg om de grote finale te halen. De ploeg van coach Lammert Meijeringh liet de Winschoters komen, met de bedoeling via de counter te te slaan. Dit plan werd na vijf minuten al verstoord toen Rick Heijenga WVV op een 1-0 voorsprong zette. Beide teams kregen daarna kansen, maar pas ruim tien minuten later volgde er een tweede doelpunt. Tot teleurstelling van het rood-witte publiek was het Gieten-speler Martijn van den Boom die de bal in eigen doel werkte. Een halve minuut later was het opnieuw Heijenga die, nadat Gieten alles of niets ging spelen met een veldspeler als keeper, scoorde en de zege voor WVV definitief veilig stelde.

Finalepoule J
Finalepoule J begon met het duel ASVB - LTC. De Assenaren, die zich in hun tiende deelname aan het toernooi voor de zevende keer plaatsten voor de finaleavond, waren gelet op de eerdere optredens tijdens het toernooi licht favoriet. Na bijna acht minuten kwam LTC op voorsprong door een doelpunt van uitblinker Marc Heerings. De Assenaren leken onbedreigd op de zege af te stevenen, maar Jasper Huls stak daar een stokje voor door in de laatste seconden van de wedstrijd ASVB op gelijke hoogte te brengen (1-1).
Hierna was het zaak voor LTC om met ruime cijfers van het verzwakte VAKO (ze speelden deze avond ook op het Leekster Voetbalgala) te winnen. Deze opdracht werd voltooid door middel van een fraaie 4-0 zege. Damian Dissel nam twee treffers voor zijn rekening. Toch had LTC plaatsing voor de grote finale niet in eigen hand. Na hun kwam ASVB namelijk nog in actie tegen VAKO en als de Blijhamsters een grotere zege dan LTC zouden boeken, dan zouden deze de grote finale bereiken. Al vrij snel in de wedstrijd bleek dat ASVB niet bij machte was om een grote zege op VAKO te boeken. In een vlakke wedstrijd bleef het 0-0, waardoor LTC zich plaatste voor de finale tegen WVV.

Finalewedstrijden
De finalewedstrijden begon met de strijd om de vijfde plaats. Uittredend titelhouder BSVV liet zien wel degelijk goed te kunnen voetballen, middels een prima 5-1 zege op VAKO. Uitblinker aan BSVV-zijde was Katji Mohamed, die drie doelpunten voor zijn rekening nam. Dzelilovic zorgde voor de andere twee goals.
In de strijd om de derde plaats boekte Gieten een knappe overwinning op ASVB. Na een minuut opende Bas Alting de score voor de thuisclub. Na vijf minuten zorgde Tim Renken nog wel voor de gelijkmaker, maar daarna walste Gieten over de Blijhamsters heen. Via doelpunten van Gert Maliepaard (twee), Jesper Dijkstra (drie) en Van den Boom won Gieten uiteindelijk met 7-1.
De finalewedstrijd tussen WVV en LTC ging aanvankelijk gelijkop. Na een blessurebehandeling van een LTC-speler, die hard in aanraking was gekomen met de doelman van WVV, was het Marc Heerings die LTC uit de toegekende vrije trap op voorsprong zette. Anderhalve minuut later zorgde Martijn Drent voor de gelijkmaker. Een kleine vier minuten voor tijd was het Sergio Danhof die de Assenaren opnieuw op voorsprong zette. Nadat WVV in de slotfase alles of niets was gaan spelen, meet een veldspeler als keeper, was het LTC-doelman Daan Budding die vanaf zijn eigen doel het doel van de tegenstander wist te raken, 3-1. Hiermee won de Asser zaterdagtweedeklasser toch wel verrassend van de favoriete zondageersteklasser. Na twaalf jaar is LTC daardoor weer titelhouder.
Voor alle uitslagen en standen klik hier.

Winnaar LTC