JO19-2 swingt naar een gelijkspel.

Vandaag thuis in Gieten (my home town-Bruce Springsteen). Het was even spannend of we wel genoeg spelers hadden ivm afzeggingen, maar gelukkig waren er vandaag 14 spelers paraat.

Even snel (Breakfast at Tiffany's-Deep blue Something) halen voor de spelers het is tenslotte bijna Sinterklaas.

De wedstrijd staat onder leiding van de heer Eleveld met andere woorden (Harry's game-Clannad).Om 14.30 staan we klaar voor de aftrap op het kunstgrasveld(Green green grass of home-Tom Jones) ook wel de(Ring of Fire- Johnny Cash) genoemd (deze rechten heb ik even geleend van onze zingende dorpsgenoot S. Reitsema, bij deze bedankt).

Na de hymnes van beide teams (clublied VV Gieten en van Veendam naor olle Pekel-Johan en Henk) begint de wedstrijd.Er staan (Two tribes-Franky goes to Hollywood) tegenover elkaar die beide voor de winst gaan.

Na een schitterende aanval probeert onze spits met een volley te scoren maar helaas gaat hij er niet in, dit was een geweldige goal geweest (my oh my-Slade). Wel spelen we ondanks een flink aantal huurlingen als één (One-Metallica) en iedereen is goed bij de les. Tussendoor krijg ik nog een app uit Oostenrijk (Vienna Calling-Falco) met de mededeling "Gieten JO19-2 12 punten", dit zal te maken hebben met het songfestival dat volgend jaar in Nederland wordt gehouden.

Onze huur soldaten (Buffalo soldier-Bob Marley) doen prima mee. Helaas moet één van hen de wedstrijd staken ivm een liesblessure, natuurlijk had Merel (Birdy-Skinny love) graag door gespeeld maar helaas ging het niet.Maar goed de (Show must go on-Queen) en dat gebeurt ook. Want stel je voor (Imagine-John Lennon) dat we vandaag tegen deze fysieke tegenstander een resultaat halen en ze het bos in sturen (A Forest-The Cure).Dat zal in deze samenstelling geweldig zijn en voor altijd (Forever-Kiss) in onze herinnering blijven.

Je ziet in de ogen van de spelers dat ze elkaar niet laten vallen (I won't let you down-PHD) en voor elkaar door het vuur gaan (Beds are burning-Midnight Oil). Helaas komen we wel op een achterstand maar staan meteen weer op na deze tegenslag (Rise Up-Andra Day) en gaan onveranderd (Don't change-Inxs) door. Dan verschijnt er uit het niets een regenboog (Iridiscent-Linking Park) en komt de gelijkmaker uit de hemel vallen (Hallelujah-Leonard Cohen). Dit is de ruststand.

Onze jongste telg Natalie heeft het zwaar maar is net als het hele team een overlever (Survivor-Eye of the Tiger). Ik hoef in de rust niet veel te zeggen want het gaat super goed, ik wil alleen een resultaat vandaag (All I want is-Kodaline). De kleedkamer ruikt naar (Teen Spirit-Nirvana) dus dat zit wel goed.

De tweede helft gaan we er vol gas tegen aan en ik schreeuw mijn stem kapot (Casser la Voix-Patrick Bruel) want er zit weldegelijk een (Mooi-Marco Borsato) resultaat in vandaag. Onze linker spits die vandaag als vanouds op de brommer is gaat zo snel dat het wel lijkt of hij in de achtervolging is (Chasing Cars-Snow Patrol). We komen zelfs op een 2-1 voorsprong en even zijn we de (Kings of Leon-Closer). Deze huurling scoort weer en zal zeker goed slapen vannacht (The lion sleeps tonight-Tight Fit).

Het hele team is in (Kadanz-Dagen dat ik je vergeet) en de tegenstander raakt meer en meer gefrustreerd mede omdat ze tegen een team met 3 meiden (Three little birds-Bob Marley) op achterstand staan, sommigen lopen er als een (Psycho Killer-Talking Heads) bij.

Om de overwinning te mogen vieren mag de scheids van ons wel affluiten maar de wedstrijd (Duurt te lang-Davina Michelle) en de tegenstander maakt alsnog de verdiende gelijkmaker. De jongens en meiden hebben er voor gevochten en mogen dit gelijkspel in (City of Angels-30 seconds to Mars) vieren als een overwinning met (Tennessee whiskey-Chris Stapleton) of (Red red wine-Ub40). Want een gelijkspel (Is ook schitterend-Voltooid verleden tijd).

Iedereen gaat in ieder geval met een tevreden gevoel (Op fietse-Skik) naar huis.

Dit team blijft voor altijd (In my heart-Rod Stewart).

En we blijven zingen"Make way for the (DREAMTEAM-Niykee Heaton).

Iedereen bedankt voor de belangstelling en het meedoen.

Vanaf morgen kun je stemmen op je favoriete nummers in de top2000, alvast veel plezier ermee en tot de volgende keer.

(Hendrik Haverkamp-Normaal).