Nieuws van de velden.

Twee weekenden voetbal zijn hierin verwerkt. Wisselende successen afgewisseld met mindere resultaten.

JO19-1 zit in de hoek waar de klappen vallen. Het team heeft nog geen punten gepakt in de hoofdklasse maar wordt ook niet van de mat gespeeld. Persoonlijke fouten doen het team de das soms om. Een week geleden werd met 3-1 van Musselkanaal verloren in een wedstrijd die van beide kanten grossierde van fouten. Een week later werd in Borger het dezelfde cijfers verloren. De groep blijft positief en werkt hard. Een overwinning voor het harde werken zou een beloning zijn voor de groep.

JO19-2 speelde een week geleden tegen een kwalitatief beter Zuidlaren en verloor met 9-0. Volgens Coach Hendrik Kolthof een terechte nederlaag waar weinig over te zeggen was. Afgelopen zaterdag was Asser Boys te sterk voor JO19-2. Een 2-0 verlies maar een veel betere instelling en wedstrijd als een week eerder.

MO19 speelde tegen Nieuw-Buinen en keek lang tegen een 1-0 achterstand aan in een spannende wedstrijd. Nieuw-Buinen beschikte over meer kwaliteit maar de speelster boden goed tegenstand en de gelijkmaker leek in de laatste 10 minuten ook te vallen. Nieuw-Buinen scoorde echter in de slotfase de 2-0 en hiermee brak het verzet van MO19. De 3-0 was voor de statistieken.

JO17-1 speelde een hele slechte eerste helft tegen FC Assen JO17-2. Overal op het veld werden duels verloren en voetballend was het niet om aan te zien. Dit resulteerde in een snelle 2-0 achterstand. Vlak voor rust werd het 1-2. Na de rust een iets beter JO17-1 maar een persoonlijke fout was goed voor de 1-3. Dit gaf FC Assen niet meer uit handen. Een week later mocht JO17-1 zich revancheren in Roden. Goed spel afgewisseld met knullige momenten resulteerde in een 4-1 nederlaag.

JO17-2 was afgelopen 2 weken vrij

JO17-3 verloor een week geleden bij SJO ASVB/Wedde JO17-1 met 5-0. Afgelopen zaterdag werd Pekelder Boys JO17-1 wel met een 3-1 nederlaag naar huis gestuurd. Een gelijk opgaande faire maar harde strijd met mooie goals voor JO17-3. Hierdoor verlaat het team de onderste regionen van de competitie.

MO17 verloor een week geleden van een sterker ACV MO17 met 8-1. Deze ploeg stond niet voor niets bovenaan en was voetballend gewoon beter dan onze meiden. Geen schande, gewoon doorgaan. Een week later won het dik verdiend van SJO Coendersborg met 4-2. Een 3-0 voorsprong werd opgebouwd, SJO Coendersborg kwam nog tot 3-2 maar de 4-2 kwam als een bevrijding voor het team.

JO15-1 zette Stadskanaal JO15-1 met 10-0 aan de kant een week geleden. Op alle vlakken was JO15-1 beter. Een prima prestatie van JO15-1 maar het niveau van de tegenstander was niet echt hoofdklasse waardig te noemen. Een week later volgde in Hoogezand JO15-1 een betere tegenstander. In een gelijkwaardige strijd verloor JO15-1 met 1-0 maar het blijft meedoen in de bovenste regionen van deze klasse.

JO15-2 stevent af op een kampioenschap. Achilles JO15-2 werd een week geleden met 3-0 aan de kant gezet en een week later werd Asser Boys aan de zegekar gebonden met een 4-3 overwinning. Het team heeft nog geen punten laten liggen in de competitie en staat na 5 wedstrijden al 5 punten los op de concurrentie. Het moet raar lopen wil het kampioenschap JO15-2 ontgaan.

JO15-3 is een klasse lager gaan spelen omdat de tegenstand en de derde klasse gewoon te groot was. SVBO JO15-3 was met 6-4 te sterk voor JO15-3 26 oktober en midweeks werd met 4-1 van Raptim verloren. Ondanks de verliezen was JO15-3 in beide wedstrijden niet de mindere. Er werd leuk mee gespeeld en beide wedstrijden gingen gelijk op. De jongens en meiden gaan nu met meer plezier naar het voetbal toe nu de tegenstand gelijkwaardig is. De punten komen vanzelf dan wel.

JO13-1 won met 10-0 van Valthermond JO13-1. Van tegenstand was geen sprake, keeper Vince Remmelts heeft slechts 1 terugspeelbal gehad en deed voor de rest niet mee aan het spel. De uitslag deed al vermoeden dat Valthermond een stapje lager ging spelen en midweeks was deze ploeg dan ook verdwenen uit de competitie. Afgelopen weekend speelde het met 0-0 gelijk tegen HOC JO13-1.

JO13-2 verloor beide wedstrijden afgelopen 2 weken. BSVV JO13-1 was met 3-1 te sterk en Heiligerlee JO13-1 was met 4-0 te sterk voor JO13-2.

MO13 speelde tegen LTC MO13. De nummer 1 tegen de nummer 2 uit de competitie. MO13 was veel sterker maar liet dit niet in de score blijken. De 4-0 overwinning was terecht te noemen maar in de afwerking mocht wel wat meer scherpte zitten. Ook dit team stevent af op het kampioenschap en staat inmiddels 6 punten los op de achtervolgers.

JO11-1 keek snel tegen een achterstand aan tegen SGO JO11-1. Scherpte ontbrak voor rust maar na de rust kwam het team beter uit de kleedkamer. Een 3-0 achterstand werd omgebogen naar een 4-3 overwinning. Een week later verloor het team met 6-1 bij Hoogezand JO11-2. Het team draait mee in de middenmoot van deze competitie

JO11-2 verloor met 5-1 van WVV JO11-2 een week geleden en won afgelopen weekend met 4-1 van Wildervank JO11-2. Vanaf minuut 1 liet Gieten zien dat het de meerdere van Wildervank was en dit resulteerde in veel kansen. De score bleef echter beperkt voor Wildervank.

We doen met onze jeugd in een aantal competities leuk mee en sommige teams hebben het zwaar. Na de winterstop zullen alle teams opnieuw ingedeeld worden in promotiepoules of overige poules. Wedstrijden zullen dan gelijkwaardiger zijn en grote uitslagen zullen dan niet meer voorkomen. Eerst deze competities tot een goed einde brengen.

Bert-Jan ten Hof