Verslag Kwiek 3 - VV Gieten 3

Zondag 3 november stond de 2e wedstrijd dit seizoen tegen Kwiek 3 op het programma. De vorige wedstrijd in de beker eindigde 7-4 in het voordeel van Gieten. De mannen van Gieten 3 gingen met een goed gevoel richting Hoogezand.

Eenmaal aangekomen bij het voetbalveld in Hoogezand kregen de mannen te horen dat ze op een kunstgras veld zouden spelen, niet wetende dat het kunstgrasveld qua conditie hetzelfde eruit zou zien als een biljarttafel. In de kleedkamer werd de opstelling nog doorgenomen. Er zaten een paar wijzigingen in door de afwezigheid van Stein Rietman en de aanwezigheid van topspits Mart Veninga. De keeper van deze wedstrijd was Bert Jan ten Hof die voor een snelle look ging met zijn mooie Batman-bril.

Tijdens de warming-up waren er weinig bijzonderheden en dus waren de spelers uit Gieten klaar voor de wedstrijd. Gieten begon goed aan de wedstrijd en het tempo lag vanaf minuut 1 al gelijk hoog. De bank van Gieten hadt opgemerkt dat er een paar andere spelers bij Kwiek speelden dan 2 week geleden. Er waren over en weer kansen en al snel in de wedstrijd maakte Lex Eleveld tijdens een 1 op 1 met de keeper een mooie goal. Het was nu aan Gieten om deze voorsprong uit te bouwen en dat leek te gebeuren toen leenspits Mart Veninga de bal erg mooi binnenschoot na aangeven van Stefan Drost. Na de 2-0 kakte Gieten in en ontstond er erg veel ruimte op het Middenveld voor Kwiek. De spits van Kwiek kreeg de bal goed aangespeeld en stoomde richting het doel van Gieten, door mis communicatie tussen keeper Bert Jan en verdediger Rob Piening kwam de bal op knullige wijze in het doel terecht. Tussenstand na de eerste helft 1-2.

Tijdens de rust werd de eerste helft doorgenomen. Gieten begon eigenlijk zoals ze de 1e helft geëindigd waren, ze konden geen creëren en het was vooral tegenhouden. Er waren een paar momenten waarop de spelers van Kwiek vurig reageerden op de beslissingen van de scheidsrechter. Maar alle stoppen sloegen door toen de heer P. Van Dijk te laat was en een overtreding maakte, echter floot de scheidsrechter hier niet voor. De heer P. Van Dijk werd gelijk aangevlogen door een speler van Kwiek en dit leidde tot een kleine woordenwisseling. De jongen die door P. was geraakt had erg veel last maar speelde toch door. Zijn wedstrijd eindigde toen hij even later in duel met Dion Bruinsma weer een trap tegen ziin enkel aan kreeg. Na deze overtreding ging het trappen door toen Lex Eleveld ook werd nagetrapt door een speler van Kwiek.

Ondertussen was Mart gewisseld voor Jari Groenhart (die nog altijd opzoek was naar zijn eerste goal). De kansen aan Kwiek’s kant bleven komen. In de 90ste minuut kreeg Gieten nog een corner, alleen Lex, Jari en Dion waren als enige mee naar voren gekomen. Jeroen Ottens ging klaar staan om de corner te nemen en gaf hem goed voor. Jari ging de lucht in met zijn 2 meter lange lichaam. Zou het dan toch? Hij raakte hem met zijn hoofd en kopte hem geweldig binnen in de linkerhoek!!! 1-3 in het voordeel van Gieten en natuurlijk een goal van Jari, iedereen in en naast het veld werd gek en Jari maakte net zoals een week gelede weer een mooie radslag. Hierna floot de scheidsrechter gelijk af.

Eindstand 1-3 dus alle reden voor een lekker biertje. Een geslaagd weekend en op naar volgende week wanneer Gieten 3 het opneemt tegen FVV 2.