Verslag Asserboys 3 - Gieten 3

Afgelopen zondag was het weer tijd voor een competitiewedstrijd. Een deel van het team had de avond ervoor de tactiek al besproken tijdens het Oktoberfest in Meppen en waren er van overtuigd dat dit een mooie wedstrijd kon worden. We waren afgereisd naar Assen en speelden de wedstrijd tegen Asserboys 3. In de kleedkamer werd het een en het ander nog besproken waardoor we goed aan de wedstrijd begonnen.

De wedstrijd ging van start. Gieten zat er direct kort op en had veel bal bezit. Al snel werd er gescoord en stond de stand op 0-1. Topspits Lex Eleveld scoorde de goal. De tegenstander voelde al aan dat Gieten in betere vorm was en probeerden de bus alvast te parkeren. De chauffeur reed iets te ver door, waardoor Stein en Lex met een mooie combinatie erdoorheen kwamen. Dit werd beloond met een fraai doelpunt door Lex Eleveld 0-2. De verdedigers van de tegenstander hadden de spitsen goed in de gaten maar vergaten dat Gieten nog een sterke links half in petto had. Met een bloedgang kwam hij aangerend en schoot de bal mooi binnen. We hebben het natuurlijk over Marcel Alberts 0-3. Na de aftrap kon Jari op de helft van de tegenstander, bij de cornervlag de bal mooi onderscheppen. Hij legde hem voor op Stefan en met zijn ervaringen schoot Stefan Drost de bal natuurlijk netjes binnen het stond 0-4. Je merkte aan het einde van de tweede helft dat de tegenstander minder scherp werd dus ook de keeper. Onze eigen tarzan Gudo Rietman had dat door en schoot de bal vanaf de middellijn, over de keeper heen in het doel 0-5. Wat een wereldgoal! Met deze stand gingen we de rust in en zo te zien was de vorm goed aanwezig binnen het team.

Aan het begin van de tweede helft waren de spelers van Gieten minder scherp. De Asserboys zagen nu ook een keer de andere kant van het veld en konden af en toe iets te makkelijk doorlopen. Gieten werd hierdoor weer op scherp gezet want dit werd natuurlijk niet gepikt. De invaller die wat ziekjes was Jeroen Maagkramp Ottens schoot de bal met een bloedgang het doel in en de stand stond op 0-6. De verdediging kwam geregeld mee en dat werd beloond met een doelpunt van Rens van der Gaag 0-7. Middenvelder Peter van Dijk vond het wel eens tijd om ook een kijkje te nemen in de spits en wisselde daarom van positie. Dat beviel erg goed want van Dijk schoot er van afstand meteen 1 binnen de stand kwam daardoor op 0-8. Groenhart zat de hele wedstrijd al te streven naar een goal en kreeg hem er maar niet in. Hij kreeg de bal aangespeeld en met wat schijnbewegingen speelde hij zichzelf voorbij waardoor afgeven de enige optie was. Door deze assist kon Marcel de bal mooi binnenschieten en stond de stand op 0-9. Dat Peter van Dijk thuis op schwalbes traint bleef altijd een geheim tot deze wedstrijd. In het zestien meter gebied van de tegenstander liet van Dijk zich vallen en toonde zijn kunsten na het lange trainen. Het werd helaas niet beloond met een penalty. Alsnog kon van Dijk scoren want door de snelle bal controle kon hij de verdediging passeren en de bal binnenschieten 0-10.

De laatste minuten van de wedstrijd braken aan en de druk lag hoog bij spits Jari Groenhart. Er moet toch wel één in kunnen dacht hij bij zichzelf. Het moment was daar, een kap, een draai en het schot. Goal en wat voor 1! Vierend met een radslag rende hij door het veld, zijn geluk kon niet op. Hij keek toch nog even voor de zekerheid naar de grensrechter die rare bewegingen aan het maken was. Buitenspel... Hier eindigde ook de wedstrijd met een fraaie score van 0-10 op naar volgende week wanneer we tegen Kwiek in Hoogezand spelen.