Rolder Boys JO8-2 – Gieten JO8-1

Vandaag (zaterdag 26/10) mochten de kids weer het veld op in Rolde. Zonder Robin A., Leroy en Björn vandaag. Gelukkig is Dylan per direct aan het team toegevoegd, zodat we toch met 6 man op pad konden.

Zolang we geen vaste keeper hebben, wordt er steeds gerouleerd. De eerste helft stond Jente op doel. Tomas en Dylan kregen de opdracht om achterin de boel dicht te houden. Teun en Robin K. vanaf het midden en in de spits kwam Tycho.
VV Gieten JO8 1 191026 1

De ouders aan de kant waren weer gekalmeerd na vorige week en zagen dat de bal binnen een minuut al in de netten lag achter de keeper van Rolder Boys. Bij de time-out na 10 minuten, is er dan ook al 5x gescoord door Gieten via Teun en Robin. Rolde heeft ook 1x gescoord.

Coach Niels geeft aanwijzingen dat het mooi zou zijn als we iets meer overspelen naar elkaar.  En dat wordt echt geprobeerd vandaag. Soms lukt het zelfs om over 3 schijven over te spelen. Leuk om te zien vanaf de kant. En het levert flink wat rendement op, met de rust is het 2-10. Waaronder een mooie goal met links door Robin K., en ook Teun heeft zijn doelsaldo opgekrikt.
VV Gieten JO8 1 191026 3

In de rust zijn er dan ook weinig tips te geven, behalve “Ga zo door!”. Robin K. wil wel op goal, zodat Jente in het veld komt. Het lijkt of Dylan nooit anders gedaan heeft dan met dit team te voetballen. Hij pakt alle ballen af van de tegenstanders en speelt dan keurig af naar een medespeler. Tomas houdt het achterin goed dicht. Teun en Jente gaan vanaf het midden de aanval in. Tycho heeft wat pech vandaag, want die bal wil maar niet voorbij de doellijn, ondanks meerdere pogingen. De keeper van Rolde doet daar ook wel erg zijn best voor.

Het niveau zakt in de loop van de tweede helft langzaam, de felheid is er wel een beetje af door de tussenstand. Het wordt wat laks, en veel schieten van afstand ipv overspelen. De eindstand wordt dan uiteindelijk ook 3-13 ,met nog goals van Tomas en Teun.

Na de penalty’s en handjes schudden, vertrekken we met 3 punten terug naar Gieten.
VV Gieten JO8 1 191026 2

Volgende week weer een nieuwe uitdaging thuis tegen FC Assen JO8-3.