Nieuws van de Velden (6)

Een gecombineerd nieuws van de velden. Speelronde 4 en het inhaal/beker weekend van afgelopen weken.

JO19-1 Begint met een verkeerde instelling bij SVBO en keek al snel tegen een 5-0 achterstand aan. Onnodig, verkeerde keuzes en veel te slap. Coach Peter van Dijk was ontevreden over deze prestaties en moest ingrijpen om een totale afstraffing te voorkomen. Na 2 wissels ging het beter lopen, echter was de wedstrijd natuurlijk al gespeeld. Eindstand 5-2.

JO19-2 won haar eerste wedstrijd met 4-3 van SJS JO19-2. Met het geluk aan de zijde van JO19-2 werd deze overwinning op werklust over de streep getrokken. Veel spelers liepen op hun tandvlees maar na het laatste fluitsignaal was de ploeg en de coach dolgelukkig met de eerste punten van dit seizoen.

MO19 was vrij. Dit team is ingedeeld in een competitie van slechts 4 ploegen. Dit bevordert de teamgeest niet en we uiten dan ook grote zorgen over hoe we met dit team het einde van de competitie gaan halen. We hopen op de medewerking van iedereen om dit seizoen toch succesvol te maken om de wens van de club te vervullen, namelijk weer een dameselftal in de competitie.

JO17-1 Speelde een prima wedstrijd bij VKW in Westerbork. Waar 4 weken terug kansloos met 8-2 werd verloren was het deze keer een prima wedstrijd. VKW, een van de kampioenskandidaten, had moeite met JO17-1 en Gieten kwam zelfs op voorsprong. Vlak voor rust werd het 1-1 en vlak na rust 2-1. VKW was de voetballend betere ploeg maar JO17-1 kreeg zelfs de complimenten mee uit Westerbork voor de snelle vooruitgang in 4 weken. Eindstand 3-1

De wedstrijd van JO17-2 werd afgelast

JO17-3 speelde tegen Roswinkel JO17-1 en won. Bij rust was het 2-1 en JO17-3 wist uiteindelijk met 5-1 te winnen. Ook voor deze ploeg waren dit de eerste punten van het seizoen. Prima resultaat, bij vlagen prima voetbal.

MO17 speelde tegen ST Glimmen/Yde de Punt. Met een doelsaldo van 16 voor en 0 tegen uit 2 wedstrijden was MO17 gewaarschuwd. Het kwam met 2-0 achter. Vocht zich terug naar 2-2 en ging rusten bij een 3-3 stand. Er was echter te veel met de krachten gesmeten en ST Glimmen/Yde de Punt kon in de 2e helft het verschil maken. MO17 verloor met 8-4

JO15-1 verloor van een counterend Veendam. Veendam stond compact en het was voetballend moeilijk om doorheen te komen. Snelle uitvallen van Veendam waren gevaarlijk en JO15-1 kwam ook op achterstand. Door nog meer de aanval te kiezen werd het ook nog 2-0 voor Veendam. Uit een vrije trap kwam Gieten terug in de wedstrijd maar de jacht op de gelijkmaker werd niet beloond. JO15-1 verloor met 3-1.

JO15-2 Won gemakkelijk van Actief JO5-2. Hoewel de tegenstander duidelijk zwakker was vond JO15-2 moeilijk de combinatie en speelde de eerste helft slordig. Wel kwam het op voorsprong en een betere tweede helft zorgde ervoor dat het team makkelijk naar een 5-1 voorsprong uitliep. Kansen op meer waren er zeker maar de teller bleef bij 5 steken. Eindstand 5-1

JO15-3 speelde bij Bargeres JO15-1. Dit team kon nog een niveautje lager spelen en direct werd het eerste punt behaalt in de competitie. Het team boog een 4-0 achterstand om naar een 4-4 gelijkspel. Prima resultaat. In de eerste knock out ronde van de beker was HH Combi JO15-1 veel te sterk voor JO15-3. Een 14-0 nederlaag was het gevolg. Knap dat deze jongens hun poule wonnen maar deze tegenstander was gewoon een maat te groot. Geen schande, gewoon doorgaan jongens en meiden!!

JO13-1 verloor onnodig van Musselkanaal JO13-1. Een glijkopgaande strijd in de eerste helft resulteerde in wat kansjes voor beide partijen. Met een 0-0 stand de rust in dus. Spelbeeld in de tweede helft is gelijk maar Musselkanaal profiteerde een keer van een zwak omschakelmoment en scoorde direct de enige goal van de wedstrijd. Een spannende slotfase volgde maar JO13-1 werd niet beloond voor haar inzet. Eindstand 0-1

JO13-2 verloor bij Twedo JO13-2. Omdat beide trainers zelf moesten voetballen konden ze geen verslag maken.

MO13 nam revanche op Stadskanaal. In de beker werd met 6-2 verloren in Stadskanaal en deze wedstrijd was allesbehalve prettig te noemen. Sportieve revanche was de enige remedie om de nare smaak van deze wedstrijd weg te spoelen. MO13 deed wat het moest doen en liet geen spaan heel van Stadskanaal. Bij rust stond het met 12-0 voor en na rust werden er nog 10 keer gescoord. De 22-0 overwinning was meer dan terecht maar gelukkig konden de meiden van Gieten inzien dat hier niets aan was voor beide partijen. De volgende wedstrijd wordt meer tegenstand verwacht. Een week later mocht het in de knock out ronde van de beker opnemen tegen Pesse MO13. Pesse heeft MO13 even van de roze wolk gespeeld en weer met beide benen op de grond gezet. Een 7-6 nederlaag die wel terecht was. MO13 kan haar zinnen zetten op de competitie nu.

JO11-1 won met 4-0 bij Germanicus JO11-1. Ook vanwege verplichtingen elders kon de coach geen verslag maken.

De wedstrijd van JO11-2 werd afgelast.

Alle teams van Gieten zijn nu uitgeschakeld voor de beker en kunnen zich richten voor de competitie. Nu is het herfstvakantie en kunnen sommige teams even gas terugnemen. Vanaf volgende week gaan we in een keer naar zonder pauzes naar de winterstop werken. We hopen dat het weer mee werkt om alle wedstrijden tot een goed einde te brengen.

Bert Jan ten Hof