Verslag Achilles JO9-2 - Gieten JO8-1

Vanochtend vertrekken we met zijn allen naar Assen. Nou ja, niet helemaal met zijn allen. Teun en coach Niels deden vandaag andere leuke dingen, zodat interim coach Arjan in de baan mocht. Zelfs trainer Peter kwam zijn jongens en meid bewonderen.
In de eerste helft gaat het in het begin best gelijk op. Na 5 minuten komt Björn alleen op de goal af, maar krijgt hem er niet in. Ook het schot van Jente vlak daarna gaat naast. Achilles krijgt een goede kans vanuit een corner, maar ze spelen net iets te hard naar elkaar. Even later vergeten we goed te verdedigen. Achilles scoort na nog een goede poging van keeper Tomas: 1-0.

Jente wordt van achter neer gehaald, en ze krijgt een vrije bal. Als ze even later vrij gespeeld wordt en alleen op de goal afkomt en scoort, is ze best teleurgesteld als de goal wordt afgekeurd. Blijkbaar had de scheids het spel stil gelegd, al geef ik als tip om de volgende keer gewoon een fluitje te gebruiken. En in plaats van de gelijkmaker, scoort Achilles aan de andere kant. Leroy maakt namelijk plotseling hands, maar het spel mag door. Iedereen is daardoor van slag, en de bal vliegt in het net, 2-0.

Drie minuten hierna weet Achilles dankbaar gebruik te maken van onze vrijgelaten rechterkant en maakt de 3-0. Björn weet er echter voor de rust nog 3-1 van te maken. Nadat hij een vrije bal kreeg vanwege een overtreding op hem, knalt hij de bal mooi in de linkerhoek.

In de tweede helft komt Robin K. op de goal. Het zal voor hem vooral een spannende strijd met zijn eigen materiaal worden. Tip 2 van deze reporter: voetbalschoenen met veters. We staan nog wat te slapen, want binnen 1 minuut was het 4-1. Met zijn snelheid krijgt krijgt Tomas wat kansen, er gaat er helaas niet 1 in. Bij Achilles wel weer, we hebben vandaag wat moeite met verdedigen, 5-1. Vanuit de corner van Gieten, weet Jente toch haar goal te maken van 10 meter afstand, 5-2. Achilles prikt er ook nog één in, als Robin nog wat worstelt met zijn schoenen en handschoenen, 6-2.

En dan gaan de meegekomen mama's achter het team staan! Ze roepen en juichen en moedigen aan. Tycho en Robin A. gaan extra hard, Björn pakt door een Leroy is super scherp. Tomas krijgt hierdoor nog enkele goede kansen. Eén bal te ver vooruit gespeeld, één op de paal en één naast. Maar dan gaat er toch nog wel eentje in, super! De mama's gaan uit hun dak, 6-3.

En dan ineens is het tijd voor de penalty's, die we weer lekker nemen.
JO8 1 191005
Over 2 weken onze volgende wedstrijd uit tegen Wildervank.