Nieuws van de Velden (5)

De tweede competitieronde van de jeugd was een goede voor VV Gieten. De uitslagen waren positief en over het algemeen werd er prima voetbal op de mat gelegd.
JO19-1 speelde in Norg bij GOMOS. Een gelijkwaardige eerste helft waarin de kansen verhouding ook gelijk was. Helaas hielp JO19-1 GOMOS een handje door er een in eigen doel te werken. Ruststand 1-0. Na de rust was JO19-1 de betere en forceerde snel de 1-1. Gretig op zoek naar de 1-2 om de eerste overwinning te behalen resulteerde in een snelle uitbraak van GOMOS en dus de 2-1 om de oren. Het slotoffensief werd eenvoudig door de grensrechter van GOMOS weggevlagd en dus stapte JO19-1 met een 2-1 nederlaag het veld af. Goed gespeeld, helaas geen punten.

JO19-2 verloor met 5-2 van ACV. Coach Hendrik Kolthof vond dit een onnodige nederlaag. De ploeg kan beter en was vaak te afwachtend. Hierdoor kreeg ACV een aantal goals in de schoot geworpen. JO19-2 is nog op zoek naar een dosis geluk om de wedstrijden winnend af te sluiten.

MO19 was wederom vrij

JO17-1 speelde in Musselkanaal tegen de plaatselijke VV. JO17-1 domineerde vanaf minuut 1 en een snelle 2-0 voorsprong was dan ook het gevolg. Slordigheidjes en te makkelijk denken gaf Musselkanaal nog vertrouwen in de wedstrijd. Na de rust werd dit vertrouwen aan flarden geschoten en was het snel 5-0 voor JO17-1. Met een 6-1 overwinning die ruimer had kunnen zijn was Coach Markus Grigo tevreden

JO17-2 Speelde in Annen tegen Annen JO17-1. Daar waar een moeilijke wedstrijd werd verwacht toonde de ploeg van Peter Thijs veel strijd en inzet. Annen kwam op voorsprong maar Gieten toonde tot 2 keer toe veerkracht en bij en 5-4 achterstand was het een echte streekderby met veel strijd, inzet en rode kaarten. In het slot van de wedstijd was het Annen die nog een keer scoorde. Eindstand 6-4.

JO17-3 verloor met 5-1 van BATO JO17-1

MO17 won met 6-3 van DVC Appingedam. Een mooie strijd die gelijk op ging. In de tweede helft wist MO17 het verschil te maken en uit te lopen bij Appingedam. Coach Nico Rietman vond het een goede teamprestatie en was blij met de mooie uitgespeelde aanvallen en goals.

JO15-1 moest bij LEO JO15-1 terugkomen vanuit een snelle achterstand. Onoplettendheid zorgde voor een snelle 1-0 voorsprong van LEO. Na deze achterstand begon JO15-1 te voetballen, scoorde maar raakte ook vaak het aluminium. De wedstrijd kenmerkte zich door goed voetbal maar in de afwerking ontbrak wat scherpte. De 2-4 overwinning was dan ook meer dan terecht volgens Coach Patrick Veldman

JO15-2 speelde haar eerste competitiewedstrijd tegen Be Quick JO15-3. JO15-2 speelde prima maar Be Quick stelde hier ook niet veel tegenover. De ruststand was 4-0 maar dit had meer moeten zijn. Na de rust werd het spel slordiger en was de concentratie weg. De 7-0 overwinning was prima om de competitie mee te beginnen maar komende week hoopt coach Daan Scholtens op wat meer tegenstand van Tynaarlo JO15-1.

JO15-3 verloor met 12-1 bij Smilde JO15-1. Coaches Niels Spoelman en Sem Bos waren kort en duidelijk in hun verhaal. Deze tegenstander was op alle fronten beter en hoort niet op dit niveau thuis. De nederlaag was dan ook meer dan terecht.

JO13-1 oefende in Loon tegen LEO JO13-2. Een prima alternatief voor dit vrije weekend. Coach Marnix Kruize gaf aan dat hij verloor maar wel weer goede dingen van zijn team heeft gezien.

JO13-2 verloor met 1-0 bij Westerwolde JO13-2. Helaas niets ontvangen van de coaches.

MO13 moest thuis tegen Tynaarlo MO13. Vooraf een gevreesde tegenstander want Tynaarlo had in de beker overtuigend gepresteerd en hun eerste competitiewedstrijd was ook een ruime overwinning. De meiden lieten zich niet van de wijs brengen en stapten met een 3-0 overwinning het veld af. Bijna niets weggegeven maar zelf wel slordig in de afwerking. Coach Arjan Landman gaat tot nu toe als een speer met deze meiden.

JO11-1 verloor met 4-3 bij SVBO JO11-1. Een uitgebreid verslag van coach Jorrick Dokter en Eric van Zelst kun u op de site lezen.

JO11-2 speelde tegen BATO JO11-2. Een gelijk opgaande strijd die in 2-2 eindigde. Coach Yannick Bom zag soms goed voetbal maar nog genoeg verbeterpunten.

De herfst heeft zijn intrede gedaan in Gieten. Gelukkig hebben we nu kunstgras en kunnen alle ploegen minimaal een keer per week op het kunstgras trainen. We willen alle spelers en ouders meegeven dat de spelers bericht krijgen wanneer een training afgelast word. Voor de onderbouw besluiten we uiterlijk om 15:00 of de training afgelast word. Voor de bovenbouw doen we dit om 17:00 uur. Bij geen bericht is er dus gewoon training.

Bert-Jan ten Hof