Gieten JO8-1 speelt super wedstrijd!

De heren en dame van JO8-1 mochten vanochtend (zaterdag 28/9) aftrappen tegen BSVV. Zeker 80% van de groep was veel te laat op bed gekomen i.v.m. Floralia op de Bonnerschool. Het leverde echter wel mooie nieuwe keeperhandschoenen op voor Robin K. En ondanks dat Björn nog een beetje ziekjes was en Tycho zijn tand los zat, stonden ze er alle 8 helemaal klaar voor vanochtend. Maar goed ook, want de scouts van Emmen stonden aan de kant te kijken naar dit leuke team.

JO8 1 190928 1

In de eerste helft begon Leroy op de goal. We zijn nog niet begonnen of het eerste afstandsschot van Robin K. gaat net naast. De kant weet niet wat ze zien, er wordt vandaag fantastisch overgespeeld, soms wel over 6 schijven weten ze elkaar te vinden.

Robin K. knalt er nog een lang schot uit, die komt bij Björn voor de voeten en die maakt er 1-0 van. “Dat was wel makkelijk!”, roept Björn.

Jente probeert nog te scoren, maar het schot heeft net te weinig kracht. Robin A. speelt vanuit achteruit een lange bal naar voren, waardoor Jente en Tomas allebei alleen op de goal afkomen. Helaas waren ze elkaars grootste concurrent, waardoor er niet gescoord werd.

Leroy staat ondertussen als een malle te keepen. BSVV komt er eigenlijk niet echt uit, maar als het ze lukt, komen ze niet voorbij Leroy!

Nadat Jente nog een kleine kans had, weet Teun met wat risicovol uitverdedigen de bal bij Tomas te krijgen, die met een lange rush de bal mooi afmaakt: 2-0. Teun denkt, wat Tomas kan, kan ik ook. En na een mooie dribbel weet hij er ook een bal in te prikken met een mooi afstandsschot, de 3-0.

BSVV verdedigt met een sliding als Tomas na een lange sprint wil schieten. Leroy redt nog weer een bal. Vlak voor het einde van de eerste helft schiet Robin K. op de goal, Tycho pakt deze op bij de paal maar krijgt hem er niet in.

In de rust kan coach Niels alleen maar positief zijn. Er wordt goed overgespeeld naar elkaar, de verdediging staat goed, en de keeper was fantastisch. Leroy komt de 2de helft in het veld, en Jente komt op de goal.
JO8 1 190928 2

2 minuten na het fluitsignaal krijgt Teun een kans, zijn schot gaat net links naast de goal. Even later speelt Teun op Tycho, die schiet hem net naast. Maar vlak daarna valt toch de 4-0, als Robin K. met een keihard schot vanuit het midden de linkerhoek raakt.

Björn speelt met een intrap naar Tomas, die hem met links wil verlengen, maar daarmee eigenlijk “per ongeluk” weet te scoren, 5-0. Robin A. zag het allemaal gebeuren, toen hij achterin gebukt met zijn hoofd door zijn benen heen keek ;-)

Ondertussen weet BSVV in deze fase van de wedstrijd iets meer druk naar voren te zetten. Hierdoor moet Jente een paar keer redden. Tycho krijgt nog een kneiter van een kans, hij kan alleen op de keeper af, maar tikt hem net iets te ver voor zich uit en de keeper kan hem pakken. Met nog verschillende schoten op de goal, weet uiteindelijk Björn nog 2x te scoren. De eerste vanaf de rechterzijkant, en de ander van heel dichtbij. Zo weten we vandaag de punten in Gieten te houden, eindstand 7-0!
JO8 1 190928 3

De penalty’s gingen er weer heel mooi in, en er werden er weer genoeg gered door de keepster.

De beste wedstrijd van dit seizoen, mooi om te zien hoe ze als groep elke week groeien!