• wigchers
    Meppelink Media

Nieuws van de velden (2)

Het 2e bekerweekend stond in het teken van de Jumbo voetbalplaatjesactie.

Iedereen stond er spic en span bij voor de foto’s en tussendoor moest er soms ook nog even een wedstrijd gespeeld worden. Inmiddels staan de elftalfoto’s, gemaakt door Tina Kolthof, op de site.

JO19-1 Speelde thuis tegen Annen en werd direct onder druk gezet. Een echte Gieten-Annen waar duels op het scherpst van de snede werden uitgevochten. Met name in de eerste helft lag het tempo hoog en was te zien dat Annen voetballend verder was dan Gieten. Coach Peter van Dijk sprak dan ook van een terechte overwinning van Annen maar was tevreden over de inzet en bij vlagen goed meevoetballen van zijn team. Eindstand 2-4

Anders was het bij JO19-2. Coach Hendrik Kolthof was niet tevreden over de prestatie van zijn ploeg. Sommige spelers waren duidelijk niet bij de les en daardoor mocht SC Stadskanaal maar liefst 9 keer het net vinden. Hoewel Stadskanaal meer in huis had werd JO19-2 wel erg makkelijk weggespeeld. Eindstand 9-0

Veel leermomenten bij MO19. Coach Leon Bakker zag zijn ploeg met 7-0 bij Nieuw-Buinen verliezen en sprak van een totale offday van zijn ploeg. Voor rust was de wedstrijd al gespeeld en na de rust werd het voetbal iets beter maar van kansen creëren was geen sprake.

JO17-1 revancheerde zich bij Achilles 1984 JO17-2. Coach Markus Grigo veranderde van systeem en dit resulteerde in een 2-0 voorsprong bij rust. Na de rust was het team even niet scherp en werd het snel 2-2. Zowel de ploeg als de coach sprak van een duidelijke verbetering ten opzichte van vorige week. Eindstand 2-2

JO17-2 moest ook naar Nieuw-Buinen om tegen de JO17-1 te spelen. Waar vorige week snel tegen een 3-0 achterstand aangelopen werd stond het nu rap 2-0 voor Nieuw-Buinen. Karakter toonde de ploeg door zich terug te vechten in de wedstrijd. In blessuretijd moest JO17-2 toch nog een tegentreffer incasseren. Gevolg een 3-2 nederlaag. Coach Peter Thijs was tevreden over de tweede helft van zijn team maar absoluut niet over de eerste helft. Eindstand 3-2

Wederom zei de tegenstander van JO17-3 af vanwege spelerstekort. Wel speelde het team midweeks tegen SJO BBC JO17-1. Met een 1-0 voorsprong de rust in maar uiteindelijk een 4-1 van het veld gestapt.

MO17 speelde haar eerste bekerwedstrijd na de zomerstop. Het team speelde nog wat onwennig en is conditioneel nog niet helemaal waar het moet zijn. Dit resulteerde in een 5-1 nederlaag tegen Sweel MO17. Coach Nico Rietman gaf aan dat dit allemaal goed ging komen en dat bij de competitiestart zijn team weer topfit is.

JO15-1 kweekte zelfvertrouwen door bij Germanicus JO15-1 met 2-1 te winnen. Op de eerste 10 minuten na werd er goed gevoetbald volgens Patrick Veldman en werden taken prima uitgevoerd. Na de grote nederlaag van vorige week is dit een prima opsteker voor het team.

JO15-2 speelde goed tegen het hoger spelende Annen JO15-1. Annen liep uit naar een 5-0 voorsprong maar toch bleef het team goed spelen. Een paar goals werden onnodig weggeven volgens coach Daan Scholtens. Vervolgens scoorde Gieten nog 2 mooie goals echter ging Annen wel met de terechte overwinnen naar huis. Eindstand 2-5.

JO15-3 pakte wederom een overwinning. Na een 1-0 achterstand kwam het team terug en ging uiteindelijk met de overwinning er vandoor. Een meer dan terechte 4-1 overwinning met als hoogtepunt een glaszuivere hattrick van Rune Krol van VV Eext. Coaches Niels Spoelman en Sem Bos waren dik tevreden over de prestaties van hun team.

JO13-1 speelde op de vrijdagavond al tegen Borger JO13-1. Borger, dat een klasse hoger speelde, had een duidelijk veldoverwicht. JO13-1 kwam er echter af en toe gevaarlijk uit. Met een 1-0 achterstand de rust in en aardig snel de 2-0 leek de wedstrijd gespeeld. JO13-1 beet van zich af en scoorde brutaal de 2-1. Een gemiste strafschop van Borger zorgde voor nog meer vertrouwen maar helaas werd er niet meer gescoord. Prima eerste wedstrijd voor coach Marnix Kruize.

JO13-2 had geen partij aan Achilles 1894 JO13-5. Met een 18-0 overwinning kan je niet echt zeggen of je team nu staat of niet. Coaches Jur Mulder en Getu Riensema konden mij dan ook weinig vertellen over de wedstrijd.

MO13 keek snel tegen een achterstand aan. Het team met meiden die net beginnen te voetballen in competitieverband had het de eerste helft zwaar. Verrassend kwam het team met een 5-4 overwinning het veld af. Een topprestatie van de meiden van coach Arjan Landman!

JO11-1 verloor met 5-1 van Zuidlaren JO11-1. Coach Jorrick Dokter zag veel goede dingen maar ook dat er nog genoeg werk aan de winkel is.

JO11-2 speelde volgens coach Yannick Bom niet zijn beste wedstrijd. Toch won het team met 2-0. Misschien zijn dit wel gestolen puntjes maar deze werden gewoon meegenomen naar Gieten.

De overige teams speelden natuurlijk ook. Echter worden hier geen uitslagen van bijgehouden. Plezier staat voorop in deze leeftijdscategorie en het competitie-element heeft hier geen prioriteit. Wel kunnen we u melden dat we een JO7 team kunnen vormen. Afgelopen weken hebben er een aantal “welpen” meegetraind en deze zijn allemaal lid geworden. We hopen op meer aanwas voor de toekomst en organiseren daarom een welpeninstuif op zaterdag 14 september. Kent u nog jongens/meisjes in de leeftijd van 5 tm 7 jaar dan zijn ze komende zaterdag van harte welkom vanaf 9:00 uur op Sportpark de Goorns

Tot volgende week,

Bert-Jan ten Hof