• wigchers
    Meppelink Media

Nieuws van de Velden (1)

Seizoen 2019/2020 is begonnen. De meeste teams kwamen afgelopen zaterdag in actie voor de beker. Dit seizoen hebben we de samenwerking met Eext bij de jeugd weer voortgezet en veel nieuwe spelers van Eext ingepast. Voor sommige teams even wennen in een nieuwe samenstelling maar we hopen dat we gezamenlijk goed aan de start van de competitie kunnen beginnen.

Jo19-1 moest bij Be Quick JO19-2 op bezoek. Na een goede eerste helft waarin de organisatie als een huis stond waren het persoonlijke acties van Be Quick die de 1-0 en 2-0 op het scorebord brachten. Voetballend bleef JO19-1 goed meedoen en dit biedt volgens coach Peter van Dijk perspectief voor dit team wat dit jaar voor het eerst sinds jaren weer in de hoofdklasse gaat uitkomen. De 3-0 van Be Quick was alleen nog voor de statistieken.

JO19-2 had de primeur om al eerste elftal uit te komen op het kunstgras in Gieten. Trainer Hendrik Kolthof gaat al jaren met dezelfde samenstelling de wei in en ook dit jaar zijn daar nauwelijks wijzigingen in aangebracht. Een 5-3 verlies tegen VKW JO19-2 was het resultaat in een gelijk opgaande strijd.

MO19-1 ging met de brilstand de rust tegen Rolde. Coach Leon Bakker zag dat zijn ploeg na de rust snel de 0-1 en 0-2 moest incasseren. Na de 1-2 werd de jacht op de gelijkmaker ingezet maar deze viel niet meer. Een 2-1 nederlaag was een feit.

JO17-1 begon zwak aan de wedstrijd tegen Rolder Boys JO17-1. Binnen no-time stond het team met 3-0 achter en liep achter de feiten aan. Een schitterende goal zorgde wel voor 3-1 maar de 4-1 en 5-1 vielen nog voor rust. Coach Markus Grigo was niet tevreden en zette zijn ploeg anders neer in de rust. Dit resulteerde in een beter JO17-1 in de tweede helft waarin nog eenmaal gescoord werd door Gieten. Eindstand 2-5.

JO17-2 kwam snel op achterstand tegen Borger JO17-1. De wedstrijd leek gespeeld maar na de eerste drinkpauze werden een aantal omzettingen gedaan waardoor het team beter ging functioneren. Coach Peter Thijs was tevreden over de wedstrijd maar moest helaas wel de punten aan Borger meegeven. Eindstand 1-3

MO17-1 van Nico Rietman kwam niet in actie, zij waren vrijgeloot

JO17-3 kwam niet in actie. Tegenstanden BBC (Buinen/Buinerveen) had niet genoeg spelers

JO15-1 lootte FC Emmen JO15-1 voor de beker. Het team van coach Patrick Veldman had het loodzwaar tegen een conditioneel en voetballend veel beter FC Emmen. In de eerste helft konden de spelers het tempo nog redelijk bijhouden. In de tweede helft werd het team compleet zoek gespeeld. Opsteker was de ene goal van Gieten. Scoren tegen een BVO vergeet je niet snel. Eindstand 1-16

JO15-2 Mocht in Muntendam spelen tegen de plaatselijke JO15-1. Een beter Muntendam in de eerste 20 minuten zonder dat het echte gevaarlijk werd. Na de 1-0 van Muntendam begon het team beter te spelen en trok de wedstrijd naar zich toe. Hoewel het team van Daan Scholtens nog voor een tweede keer op achterstand kwam nam het een meer dan verdiend punt terug mee naar Gieten. Eindstand 2-2.

JO15-3 speelde bij FC Assen. Dit team heeft nog steeds geen begeleiding maar met behulp van ouders werd er gespeeld en hoe. Sommige jongens waren zelfs verrast van hun eigen kunnen. Na een 1-0 achterstand werd de rug gerecht en scoorde het voor de rust twee keer. Na de rust liep het snel uit naar 5-1. Met een 5-2 overwinning liepen de jongens heel gelukkig het veld af. Voor sommigen was het al 2 jaar geleden dat voor het laatst de smaak van een overwinning geproefd werd.

JO13-1 en JO13-2 kwamen niet in actie. Coach Marnix Kruize van JO13-1 greep deze vrije zaterdag aan om een extra training te doen. Voor de JO13-2 zien we nog weinig perspectief. De trainingsopkomst is tot nu toe ondermaats en begeleiding bij dit elftal is ons grootste zorgenkind binnen de jeugd. We hopen dat er snel ouders opstaan om deze taak uit te voeren. Anders zal het team op den duur niet meer in actie kunnen komen

MO13-1 speelde in Standskanaal. Dit team met meiden die net beginnen te spelen verloor met 6-2 bij Stadskanaal MO13-1. Voor een allereerste wedstrijd geen slecht resultaat.

JO11-1 veegde de vloer aan met Actief JO11-1. Slechts 25 seconden waren nodig om op voorsprong te komen en coach Jorrick Dokter kwam uiteindelijk met een 8-1 overwinning het veld af. Prima gespeeld, prima resultaat.

JO11-2 Speelde tegen de Treffers ’16 JO11-1. Na een 4-6 achterstand wist de ploeg van Yannick Bom deze om te buigen naar een 9-6 overwinning. Ook hier voldoende perspectief voor een succesvol seizoen. Coach Yannick Bom was dan ook zeer tevreden.

Uitslagen en standen van de lagere teams worden niet gepubliceerd en gaan we hier niet benoemen. Trainers Robin Kruize, Ivo Reugebrink, Jos Huting en Jens Scholtens zijn dit jaar zelfstandig begonnen met het training geven aan de JO10-1, JO10-2, JO8-1 en JO7-1. Onder toeziend oog van Peter Thijs, Daan Scholtens en ondergetekende zorgen we ervoor dat deze trainers en spelers de toekomst van VV Gieten waarborgen.

Zoals u leest zijn er veel vrijwilligers bezig om de jeugd van VV Gieten te laten voetballen. Toch zijn we nog vrijwilligers nodig om de coaches te ondersteunen bij wedstrijddagen. JO17-3, JO15-3 en JO13-2 hebben nog steeds geen begeleiding. Graag zouden we ouders of andere belangstellenden willen zien die dit voor ons oppakken. Zonder vrijwilligers is er geen club.

Indien u interesse hebt in het begeleiden van een van de teams zonder begeleiding kan u contact opnemen met ondergetekende of Henk Dokter.

We hopen op een succesvol seizoen.

Bert-Jan ten Hof