• wigchers
    Meppelink Media

Gieten 3 start bekercompetitie met monsterscore.

Na een aantal weken voorbereiding is Gieten 3 onder leiding van trainer Nico Rietman,elftalleider Nick Jager en Grensrechter Harrie Eleveld begonnen aan het voetbalseizoen 2019/2020. Het elftal bestaat dit jaar uit de oude garde van voorgaande jaren en is aangevuld met jong talent,hopelijk een goede combinatie want na een aantal teleurstellende jaren willen we dit jaar bij de eerste 5 eindigen.

Ook voor Gieten 3 start het seizoen met het spelen van de bekerwedstrijden,dit jaar in de poule met Bareveld 3,DWZ 2 en Pekelder Boys 2. Helaas besloot DWZ zich terug te trekken zodat we met 3 ploegen overblijven.

Op zondag 1 september om 08:45 melden bij de Ponybar, na een bak koffie zetten we koers richting Bareveld,daar aangekomen staat de selectie van Bareveld ons op te wachten en we zien ze denken, pak het telraam er maar vast bij. Gieten 3 begint in een 4-3-3 opstelling met als spits Stein Rietman.
Deze jongen is overgekomen van de selectie maar is ook flink aangekomen,zo te zien heeft hij een mooi Oostermoer,een nog mooier Brinkfeest en wellicht een nog mooiere vakantie in Spanje gehad, qua lichaamsbouw had hij zo bij de tegenstander mee kunnen doen.

We staan op het punt van beginnen en in de dug out van Gieten wordt er een poule gemaakt na hoeveel minuten het eerste doelpunt zou gaan vallen. En hoe kan het ook anders dan dat dhr. P.Thijs er met de overwinning vandoor gaat,een stukje ervaring misschien? Helaas moeten we hem wel missen,een gemis voor het elftal natuurlijk.

Al gauw na de 0-1 van Stefan Drost,is het Lex Eleveld die de stand op 0-2 zet. Gieten 3 scoort voor de rust nog 1 keer,het is de aanvoerder Jeroen Ottens die de keeper het nakijken geeft bij een 1-1 situatie. Het is rust,een 0-3 voorsprong,uiteraard had er veel meer ingezeten want Gieten was heer en meester.

Na de rust ging Gieten verder mee waar het gebleven was,de 0-4 volgde al gauw. Het was Gudo Rietman die een voorzet bij de tweede paal in gedachten had maar tot ieders verbazing vloog de bal over de keeper het doel in. En dan wordt er keihard ingegrepen door de trainer,de opa van het elftal komt binnen de lijnen, tegenwoordig heeft hij een nieuwe functie binnen de V.V.en is hij bijna dagelijks te vinden op de velden van Gieten en pakt hij zijn minuutjes nog mee in Gieten 3.

Na afloop heeft hij gezegd,toen ik binnen de lijnen kwam werd er wel 5 keer gescoord en hier is geen woord van gelogen. Door een doelpunt van Lex Eleveld, 2 doelpunten van Jaap, 2 doelpunten van Rens en een doelpunt van Geert Jan Warners,die inmiddels weer een euro rijker is, liep Gieten uit naar een 0-10 voorsprong. Bareveld vond het na 70 minuten mooi geweest en de scheidsrechter blies voor het einde van de wedstrijd.

Ook de laatste man van Gieten was nadrukkelijk op zoek naar een goal,ik zal geen naam noemen maar tegenwoordig is hij badmeester, assistent bij de trainingen van Gieten 1/2 en hoofdtrainer van Gieten JO 19-1, helaas voor hem wist hij niet te scoren maar tegenwoordig scoort hij ook buiten de lijnen al mag hij daar van zijn advocaat niets over zeggen.

Komende zondag gaan we op de foto, een uurtje trainen en sluiten we de dag af met een barbecue.

Op naar een mooi seizoen en houdt altijd 1 ding in je achterhoofd.

SAMEN ZIJN WE STERK ALS EENLING BEN JE NERGENS