HCV

Een sterk begin voor JO11-1

Op de dag van het bloemencorso moet er gespeeld worden in Eelde tegen Actief JO11-1. Keurig op tijd aanwezig wordt er begonnen met een goede warming-up door trainer Jorrick. Bij de leiding van Actief is er dan wel lichte paniek.

Niet om de warming-up die ze zien van de tegenstander maar het ontbreken van de tegenstander. Echter waren ze waarschijnlijk niet op de hoogte dat net als Actief ook Gieten met het alom bekende rood wit gestreepte shirt speelt. Na een telefoontje en een begroeting op het veld kon er uiteindelijk met een vertraging van twintig minuten begonnen worden aan de wedstrijd.

Kort na het eerste fluitsignaal (25 sec.) van de scheidrechter was het Elyezel die de score opende voor Gieten. Binnen een minuut scoren is snel en dat ze snel moesten scoren was 1 van aandachtspunten van de wedstrijdbespreking.

De beginfase ging in een hoog tempo het was in de 3e
minuut en de eerste kans voor Actief ging vanuit een corner rakelings voorlangs. Nu kwam er wel een fase voor Gieten waar de trainer wel tevreden over kan zijn. Een ander punt van de bespreking was samen spelen. Dit samenspel zorgde voor een paar kleine kansen met in de 9e minuut een grote kans voor Thobian die een beter lot had verdiend. Nog even en dan zal de verdiende time-out zijn. Gieten mocht een corner nemen. Het was Nils die de corner bij Thije kreeg en die schoot hard op de keeper. Deze wist de bal bijna goed tegen te houden. De bal kwam terug in het veld waar Simon dankbaar gebruik van maakte.

Gelijk na de time-out wilde kreeg Nils de kans om vanaf deze aftrap nog sneller te scoren dan de openingstreffer. Lang hoefde het meegereisde publiek niet te wachten op de 0-3. In de 19e minuut zorgde Simon voor de comfortabele voorsprong. Met nog een doelpunt van Thobian en een eigen doelpunt werd er gerust met een 0-5 voorsprong.

Na de welverdiende rust lag het tempo iets lager en maakte Actief in de 37e minuut de eretreffer. Dit was voor Gieten het punt om toch een beetje het tempo op te voeren. Dit had als resultaat dat na een lange rush Simon de 1-6 maakte. Actief kreeg wel kleine mogelijkheden maar echte grote kansen niet.

Een van de mogelijkheden werd door Nick gepakt en met een snelle bal naar voren op Elyezel werd het spel hervat. Deze bal wist Elyezel te verzilveren en de 1-7 stond op het scorebord. Met nog enkele minuten te spelen was het Esmee die Thobian bediende en laatst genoemde zorgde voor de 1-8 eindstand. Na tweemaal 30 minuten spelen was Gieten duidelijk de betere ploeg geweest en ging met de verdiende winst naar huis.