• AA en Hunze
  Jumbo Abbas
  Autobedrijf Okken
  Boutique La Vie
 • Dries Installatiebedrijf
  perdon fysiotherapie
  JJ Administratie- & Adviesbureau
  sportcafe de Goorns
 • rob
  tos
  coop
  Bust Hoveniers
 • Bouwselect
  Box14
  De Klok Dranken
  Style Hairprofessionals
 • Totalbility
  Buist
  HCV
 • rico
  makelaar nu
  jobo
  Hoiting Transport
 • Voulon Accountants
  Mijn Makelaar Meertens
  Nanninga
  Noordvlees

Bram Wolterman en Rick Storm winnaars RABOBANK penalty-bokaal

Gepubliceerd op:

Traditiegetrouw wordt voor de jeugddag ook de finale van de RABOBANK penalty-bokaal gespeeld. Ook dit jaar weer een spannende strijd tussen de penalty-kampioenen van de verschillende JO8-/JO9-teams en de JO11-teams. En spannend werd het...

En spannend werd het want de keeper van VV Gieten 1 stond op de goal, Arno Dijkstra is de naam... Met ontzag keken de pupillen van de jongste VV Gieten jeugdteams omhoog naar de boomlange Arno. Moeten we tegen hem penaltyschieten, klonk het met een licht trillende stem....

En Arno was op dreef!

Eerst waren de kampioenen van JO8-1; Thomas Blaauw, JO9-2; David Scheper en JO9-1; Bram Wolterman aan de beurt.

Na een eerste ronde van elk drie penaty's was de stand voor alle drie 1-gescoord, 2 gestopt (en bedankt Arno!!). Dus een extra penalty, wie mist ligt er uit! Eerst is het Thomas die aanlegt, schiet en gestopt! Vervolgens mag David het nog een keer proberen, helaas ook hij ziet zijn inzet gestopt! Als laatste is het Bram die de bal op de stip legt. Een aanloop, een schot, Arno duikt maar is te laat! GOAL!!! Bram Wolterman is de RABOBANK penalty-kampioen 2019 JO9-teams.

En dan de kanonnen van de JO11, achtereenvolgens JO11-3; Twan Scheper, JO11-2; Jurjen Kamping en JO11-1; Rick Storm. En ook hier is het spannend, want in de eerste ronde wordt er niet één keer raak geschoten, Arno is op dreef en alle penalty's ranselt hij uit zijn doel!! Dus ook hier een extra ronde. Twan mag het als eerste proberen, hij schiet, Arno duikt en tikt de bal uit de hoek. Jammer Twan. Daarna is Jurjen aan de beurt, hij schiet raak en legt daarmee de lat hoog voor Rick. Rick moet scoren om in de race te blijven. Rick legt de bal op de stip, een aanloop, een schot, Arno duikt maar kan er niet bij! Raak! En Jurjen en Rick staan weer gelijk! In de tweede ronde stranden beiden toppers op de keeperskwaliteiten van Arno. Dan de derde ronde... Jurjen legt aan, schiet, maar helaas zijn inzet wordt gestopt. Dan is het Rick die de kans krijgt om de finale te beslissen. Ook hij legt aan, schiet, Rick schiet hard, Arno duikt, raakt de bal maar net niet genoeg de bal ploft in het net! GOAL!!! Rick Storm is de RABOBANK penalty-kampioen 2019 JO11-teams.

VV Gieten Winnaars Penaltybokaal 2018 2019

Op de foto Rick en Bram samen met Arno Dijkstra. Ook de winnaars van de RABOBANK penalty-bokaal krijgen het komende seizoen een uitnodiging voor een bezoek aan een wedstrijd van FC Groningen.

Wilt u lid worden van onze voetbalvereniging?

Nieuwe leden (spelend of steunend) kunnen zich aanmelden door een aanmeldingsformulier in te leveren.

Download aanmeldingformulier