• Bouwselect
  Box14
  De Klok Dranken
  Style Hairprofessionals
 • Totalbility
  Buist
  HCV
 • rico
  makelaar nu
  jobo
  Hoiting Transport
 • Dries Installatiebedrijf
  perdon fysiotherapie
  JJ Administratie- & Adviesbureau
  sportcafe de Goorns
 • rob
  tos
  coop
  Bust Hoveniers
 • Voulon Accountants
  Mijn Makelaar Meertens
  Nanninga
  Noordvlees
 • AA en Hunze
  Jumbo Abbas
  Autobedrijf Okken
  Boutique La Vie

JO17-1 sluit seizoen waardig af

Gepubliceerd op:

Beter laat dan nooit. Het verslag van de laatste 2 wedstrijden van JO17-1.


Zaterdag 4 mei stond de wedstrijd tegen Achilles 1894 JO17-2 op het programma. Na het weekend München moesten we ons weer opladen om de competitie tot een goed einde te brengen. Het weekend München heeft JO17-1 goed gedaan. De teamspirit is weer terug en iedereen is erop gebrand een goed resultaat neer te zetten. In de competitie is geen prijs meer te behalen maar er konden nog 6 punten behaald worden en de ploeg was erop gebrand deze ook te pakken.

Geen moeilijk tactisch plan tegen Achilles. Het terugbrengen van het voetbal was wat er centraal stond in deze wedstrijd. We kunnen goed voetballen maar hebben het in het voorjaar te weinig aan ons trouwe publiek laten zien. We moeten simpele oplossingen gaan zoeken en de bal het werkt laten doen (cliché natuurlijk).

In de eerste helft dan ook een goed JO17-1. De bal werd rondgespeeld en met soms vloeiende combinaties werd de verdediging van Achilles uit elkaar gespeeld. Echter wilde de sluitpost van Achilles niet meewerken aan een voorsprong van JO17-1. Deze keeper bewees al snel dat hij man of the match zou worden. Keer op keer stond deze keeper een voorsprong in de weg. Sommige kansen werden slordig uitgespeeld maar er waren ook ballen bij waarbij menig keeper kansloos was geweest maar deze wist toch de bal uit zijn goal te frommelen. Een veel beter JO17-1 ging met 0-0 de rust in.

In de rust complimenten voor het vertoonde spel. Er werd lekker vrijuit gespeeld maar enig punt van kritiek was dat we niet al met 5-0 voor stonden. Op dezelfde manier verder gaan in de tweede helft maar dan ook scoren was de opdracht.

Een tweede helft waarin JO17-1 in het begin iets weg zakte. Achilles kreeg wat kansjes maar wij hebben Melvin nog achter de hand. Ook Melvin bewees een prima sluitpost te zijn en hield zijn ploeg de eerste 10 minuten op de been. Daarna begon JO17-1 weer te voetballen en kansen te creëren. Echter was het weer de sluitpost van Achilles die zich positief onderscheidde. Keer op keer was hij het eindstation van de Gieter aanvallen tot dat Kyan de achterlijn haalde en Jur zag vrij staan op de 5 meter lijn. Jur kon de bal in het lege doel schieten en zo was het verzet van Achilles gebroken. Een terechte 1-0 voorsprong die niet meer uit handen zou gegeven worden. We winnen met 1-0 en 3 van de 6 punten die we wilden halen zijn gehaald.

Een week later spelen we alweer de laatste competitiewedstrijd tegen Be Quick JO17-3. In Haren werd met 3-0 verloren en dit was misschien wel de slechtste wedstrijd die we speelden. De omstandigheden waren toen dramatisch. Harde wind, regen, natte sneeuw en een drijfnat veld. Nu waren de omstandigheden prima. Mooi weer, goed veld (en dat in Gieten) en veel publiek. De voorbespreking stond in het teken van de laatste wedstrijd. Iedereen zou aan voetballen toe komen maar de 3 punten moesten in Gieten blijven.

Een eerste helft vergelijkbaar met die van een week geleden. Een goed JO17-1 sneed aan beide kanten door de verdediging van Be Quick maar verzuimde te scoren. Uit een strakke corner van Jorrick was het Jur die de bal snoeihard tegen touwen kopte. Een voorsprong die wederom verdiend was. Op alle fronten was JO17-1 beter, feller en agressiever dan onze tegenstander. De 1-0 voorsprong werd meegenomen de rust in.

In de rust werden er veel wisselingen toegepast. We wisten dat dit ten koste van het spel zou gaan maar iedereen komt in de laatste wedstrijd evenveel aan voetballen toe. Een afspraak die voor de wedstrijd al gemaakt was. Lekker blijven voetballen en geniet van de laatste wedstrijd van dit seizoen.

Een rommelige tweede helft was dan ook het gevolg. Toch creëerde JO17-1 veel kansen maar het scoorde weer niet. Een moment van onachtzaamheid op het middenveld zorgde ervoor dat Be Quick zijn enige fatsoenlijke aanval van de wedstrijd kon creëren. Deze werd direct gepromoveerd tot doelpunt en zo stonden we weer gelijk. Zuur en tegen de verhoudingen in. Maar JO17-1 rechtte zijn rug en ging door met voetballen. Mark haalde dan van ongeveer 25 meter uit op de goal en met enig geluk gaat de bal onder de keeper door. Niet veel later werd Mark onder luid applaus gewisseld. Mark heeft besloten om te stoppen met voetballen. Aan het begin van het seizoen vroeg hij om een kans en deze heeft hij gekregen. Hij werd een vaste waarde in JO17-1 en liet zien heel goed te kunnen voetballen. We respecteren zijn beslissing maar vinden het natuurlijk doodzonde dat hij stopt. Toch bedanken we Mark en hopen we stiekem dat hij ons gaat missen. Terug naar de wedstrijd. De 2-1 voorsprong werd ondanks meerdere kansen niet verder uitgebouwd.

De rode draad door dit verhaal is kort samen te vatten. We kunnen goed voetballen, hebben de 6 punten gehaald maar scoren te weinig. Einde seizoen!!

Als we terugkijken naar dit seizoen kunnen we gerust spreken over een geslaagd seizoen. We zijn een team gebleven en ondanks dat veel spelers elke week een dubbel programma speelden hebben we het einde van het seizoen met alle JO17 en JO19 teams gehaald. Het was soms een puzzel om alles voor elkaar te krijgen maar iedereen heeft zijn wedstrijden kunnen spelen. Iedereen die dit mogelijk heeft gemaakt verdiend dan ook een pluim. Ook voetballend zijn we sterker geworden. We hebben alle jongens (ook eerstejaars) klaargestoomd om wedstrijden met JO19-1 te kunnen spelen. Deze hebben het allemaal naar behoren gedaan. Getu heeft zijn debuut in Gieten 1 al mogen maken. We kunnen dus gerust zeggen dat de spelers van JO17-1 allemaal weer een grote stap hebben gemaakt.

Seizoen 2018-2019 is ten einde en we gaan ons weer klaarmaken voor seizoen 2019-2020. Hoe de teams er uit gaan zien is nog niet bekend, maar het is wel al bekend dat ik niet meer als trainer terugkeer bij de JO17-1. Ik heb een fantastische tijd gehad met de jongens en dame uit dit team maar vind dat ze nu toe zijn aan een andere trainer. De spelers hebben enorme stappen gemaakt maar ook buiten het voetbal om hebben we het heel gezellig met elkaar gehad.

Jongens en dame en natuurlijk ouders bedankt voor de afgelopen 3 jaar!!

Bert-Jan ten Hof

 

Wilt u lid worden van onze voetbalvereniging?

Nieuwe leden (spelend of steunend) kunnen zich aanmelden door een aanmeldingsformulier in te leveren.

Download aanmeldingformulier