• wigchers
    Meppelink Media

Jelte Buerman - Pupil van de Week bij de wedstrijd Gieten 1 - VAKO 1

Jelte pupil van de week!

Zondag 19 mei was een schitterende, zonnige dag. Ik werd hartelijk ontvangen door de trainers en de opa van Jorn (Henk Bebingh). Ik mocht naar de bestuurskamer waar ik werd voorgesteld aan de scheidsrechter.

Nadat ik drinken had gehad ging ik naar de kleedkamer van VV Gieten en daarna naar het veld om in te spelen. De spelers waren heel aardig en ik mocht mee inschieten. Ook kreeg ik een mooie nieuwe bal met alle namen van het eerste erop en de tekst ‘Pupil van de Week’.
Jelte Buerman 001

Na het inschieten liepen we terug naar de kleedkamer en kreeg ik te horen wat ik mocht doen. We speelden niet op het hoofdveld omdat die wordt opgeknapt. Ik kwam samen met de scheidsrechter, grensrechters en de spelers van beide teams het veld opgerend en van de kant kwam er applaus.

Na het tossen met een 1 euromunt (die ik mocht houden van de scheids) deed ik de aftrap en dribbelde naar het doel van VAKO. De tegenstanders probeerden de bal nog af te pakken maar dat lukte ze niet 😊 Ik schoot op doel en raakte een graspol waardoor de bal pas in tweede instantie erin ging.
Jelte Buerman 002

Vervolgens begon de wedstrijd. We stonden al snel achter met 0-1 en Gieten moest hard werken om de achterstand te beperken. Niet heel lang daarna werd het 0-2.

Toen het bijna rust was mocht ik mee met de reservespelers om drinken te halen. Ik mocht ook wat lekkers uitzoeken. Ik mocht bij de spelers in de kleedkamer blijven en de tactiek werd besproken. Dat hielp, want meteen na rust stond het 1-2.

De tweede helft heb ik veel ballen uit de prikkelbosjes gehaald en zat verder bij de trainers en spelers naast het veld.

Na de wedstrijd, die gewonnen werd door VAKO met 1-3, mocht ik nog wat drinken en kreeg heel veel lekkers. De beste speler vind ik Stan met nummer 7, omdat hij steeds goed naar de bal keek en de tegenpartij.

Jelte Buerman 003.jpg

Heel erg bedankt voor de zeer geslaagde middag en jammer dat Gieten niet heeft gewonnen!

Groetjes, Jelte